Distributiestrategie en Kanaalconflicten2022-03-05T14:15:37+01:00

Distributiestrategie en kanaalconflicten – focus op kansen

Groothandel, retailers of merkfabrikant, Ecommerce Result schept helderheid.
Ook in vraagstukken rond distributiestrategie en kanaalconflicten.

Direct sparren met experts, zonder verplichtingen!

DISTRIBUTIESTRATEGIE EN KANAALCONFLICTEN

Distributiestrategie en kanaalconflicten, het zijn actuele aandachtspunten in Ecommerce. Waar liggen kansen, wat zijn de risico’s? Het gedrag van consumenten verandert permanent. Klanten denken en handelen omnichannel. Bedrijven die de aansluiting misten, schreven dit vaak toe aan de verslechterde economische situatie en het lage consumentenvertrouwen. Deze factoren spelen zeker een rol bij lagere verkopen in specifieke distributiekanalen, maar consumenten geven altijd geld uit. Echter, ze doen dit op nieuwe manieren en via nieuwe kanalen. Zie deze uitdaging als kans om je business te vernieuwen en te versterken.

Een wijziging in de distributiestrategie is vaak de oplossing. Maar met verandering komt ook weerstand. Kanaalconflicten met je huidige afnemers liggen op de loer. Partijen als Amazon en Alibaba worden steeds groter en je klanten of resellers stellen steeds hogere eisen. Hoe richt je je distributie kanalen slimmer in en buig je de risico’s om in nieuwe mogelijkheden? Wat heb daarbij nodig? Aanpassingen in je IT systemen? Slimme data-analisten? Een Marketing Automation oplossing? Onze omnichannel-specialisten bieden praktijkgerichte support. Concreet, pragmatisch en gebaseerd op vele jaren ervaring in omnichannel distributie.

KWANTITEIT VS KWALITEIT?

Zijn er groeikansen voor mijn bedrijf binnen mijn branche?

Consumenten hebben de (prijs) transparantie van internet omarmd en zijn kritischer geworden. Hierdoor zie je de gemiddelde prijzen in veel branches dalen. Prijsvechters als Primark, Action en Lidl varen er wel bij. Consumenten gaan vaker voor koopjes. In de supermarkten zie je dit terug door een hogere actiedruk en een vrijwel permanente prijzenoorlog om het laatste procentje marktaandeel. Voor A-merk fabrikanten betekent dit onder meer dat ze steeds hogere kortingen moeten bieden om aan de diepe acties mee te werken. Bij veel bedrijven wordt zwaar ingezet op groei van huismerken omwille van de hogere marges en klantenbinding. Maken deze ontwikkelingen een koerswijziging van je distributiestrategie noodzakelijk? Bespreek de mogelijkheden met de experts van Ecommerce Result.

VERSCHUIVINGEN

Kan mijn bedrijf profiteren van verschuivingen in de distributiekolom?

Nu vrijwel iedereen een smartphone gebruikt, bepalen consumenten hoe, waar en wanneer ze kopen. Doordat veel traditionele winkels minder omzet realiseren, zien groothandels, merken en fabrikanten zich gedwongen hun distributiestrategie aan te passen. Groothandels leveren met hun B2B-webshop steeds vaker ook aan eindconsumenten, waardoor frictie kan ontstaan met de huidige resellers. Merken en fabrikanten zien hun marktaandelen dalen, doordat steeds meer bedrijven eigen merken introduceren. Ook hier zien we voorwaartse én achterwaartse integraties in de distributiekolom. Merken openen steeds meer eigen webshops en brandstores in winkelcentra. Hoe ga je om met deze verschuivingen? Hoe ontwikkelt je een distributiestrategie die bestaande klanten meer waarde biedt en de weg opent naar nieuwe klanten en markten? Onze experts staan klaar om met je te sparren over nieuwe uitdagingen en kansen.

GROEIEN ZONDER SOLIDE DISTRIBUTIE STRATEGIE?

Voor retailers die bij een franchiseorganisatie aangesloten zijn, is het moeilijk te begrijpen dat de franchisegever via een eigen webshop direct aan consumenten gaat leveren. Ditzelfde geldt natuurlijk voor groothandels die hun eigen producten niet alleen aan resellers verkopen, maar ook direct aan eindgebruikers. Steeds meer merkfabrikanten, groothandels en franchiseorganisaties communiceren rechtstreeks met eindgebruikers. Op veel plekken worstelen bedrijven met kanaalconflicten. Ecommerce Result heeft al vele bedrijven geholpen met het ontwikkelen van een toekomstbestendige distributiestrategie om de kans op kanaalconflicten te minimaliseren.

OPLOSSEN VAN KANAALCONFLICTEN

Geen enkele franchiseorganisatie, groothandel of fabrikant heeft zin in ruzie met zijn afnemers. Maar dat de distributiekolom blijft veranderen is een onomkeerbare werkelijkheid. Ecommerce Result ondersteunt je met een duidelijke en grondige analyse van je bestaande situatie. We kijken naar risico’s en dreigingen, maar vooral naar kansen en oplossingen. Samen een krachtige distributiestrategie formuleren en de voorwaarden invullen voor een krachtige uitvoering? Ervaren retail- en distributie-experts van EcommerceResult staan voor je klaar.

ecommerce result

Herken je dit?

  • Je mist het totale plaatje van mogelijke verbeteringen in je Ecommerce- & Marketing sytemen

  • Je hebt onvoldoende mensen of kennis beschikbaar in je eigen organisatie

  • Software leveranciers willen graag verkopen, maar wie geloof je?

  • Je zoekt advies en mensen die je écht kunt vertrouwen

  • Je ROI op marketing campagnes daalt

Bel of mail voor eerlijk advies

Contactformulier NL
Captcha

8 voor- en nadelen van ChatGPT voor de productie van e-commerce content

.|Categorieën: B2B, B2C, Business Intelligence, Conversie Optimalisatie, Customer journey, Ecommerce, IT, Kunstmatige intelligentie, Marketing, Marketing Automation, Online Marketing, Personalisation, PIM Product Information Management, Retail, Social Commerce, Strategie|Tags: , , , , , |

Al tientallen jaren wordt er over AI gesproken als [...]

Ga naar boven