CONTENT MARKETING

Wat is Content Marketing? Simpelweg is dit d.m.v. relevante informatie bezoekers naar uw website trekken. Maar zo simpel is het ook weer niet. Content Marketing kan worden ingevuld met een grote verscheidenheid aan formats, zoals nieuws, video, blogs, artikelen, white papers, E-books, infographics, case studies, reviews, gidsen, foto’s, enz. Het doel van Content Marketing is tweeledig en wel vanuit de organisatie gezien of vanuit de klant gezien. De één zal zeggen dat het gaat om het verbeteren van de vindbaarheid van de website door relevante content toe te voegen. De ander kijkt vooral vanuit het perspectief van de klant. Content Marketing vertaalt zich doorgaans in een hogere SEO ranking (Search Engine Optimization). De site wordt beter gevonden door de doelgroep omdat de indexering van Google kijkt naar combinaties van content en context. Hoe relevanter de content voor de  ingevulde zoekterm, hoe hoger in de ranking een pagina zal worden geplaatst. Wat voor de “zoeker” goed is, is voor de zoekmachine óók goed. Maar hoe pak je goede content marketing aan?

Hulpmiddelen

Wat hebben we allemaal nodig voor het uitvoeren van een goede Content Marketing strategie?

Content Marketing begint bij een goede strategie. Daarnaast heeft een bedrijf Content Marketeers nodig en geschikte "gereedschappen". De belangrijkste gereedschappen zijn een goed CMS- systeem ( Content Management System ),een PIM-systeem ( Product Information Manager ) en een DAM-systeem ( Digital Asset Manager ) Een PIM systeem wordt gebruikt voor het centraal beheren van informatie over producten. Productgegevens uit de PIM worden gebruikt om consistente en up-to-date informatie in te voeren in verschillende output media zoals: websites, gedrukte catalogi, ERP-systemen, en elektronische data feeds van partners en toeleveranciers. Een DAM systeem doet eigenlijk hetzelfde als een PIM, maar is een centrale plek om alle digitale media vast te leggen. PIM en DAM systemen kunnen over het algemeen meerdere geografische locaties en meertalige data ondersteunen. Daarnaast maakt het gebruik van een PIM het onderhoud van productinformatie in een centrale catalogus mogelijk, met consistent en nauwkeurige informatie naar meerdere kanalen, op een kosteneffectieve manier. Een CMS-systeem is de software onder iedere website die het mogelijk maakt eenvoudig pagina’s te creëren, aan te passen, te voorzien van teksten, visuals, video’s etc. In een CMS-systeem kunnen rollen en rechten worden vastgelegd zodat ook een workflow kan worden ingericht met interne of externe medewerkers.

Content Automation

Een ander hulpmiddel voor Content Marketing is een Content Automation oplossing. Hierbij wordt een proces ingericht waarbij relevante content automatisch wordt bijgewerkt gebruikmakend van vooraf gedefinieerde regels en workflows. Meerdere content marketeers kunnen op deze manier samenwerken aan artikelen, pagina's en complete communicatie structuren. Door een goede workflow en samenwerkings mogelijkheden, wordt hierdoor content sneller, nauwkeuriger en kosten efficiënter geproduceerd. Het schrijven van een goede businesscase, het inrichten van processen, en de selectie van de juiste tools is cruciaal. Een gefaseerde invoering van processen en hulpmiddelen speelt hierbij een belangrijke rol.

RECENTE BLOGPOSTS

Ook benieuwd hoe Content Marketing of Content Automation in uw organisatie werkt?