Content Marketing2021-09-16T16:38:40+01:00

Hoe kan ik Content Marketing effectiever inzetten voor mijn Ecommerce activiteiten?

Ecommerce Result helpt Groothandels, Retailers en merken met dit soort vraagstukken.
Van strategie tot oplossing en succesvolle start!

We sparren graag met u over uw uitdaging.

CONTENT MARKETING

Wat is Content Marketing? Simpelweg is dit d.m.v. relevante artikelen en informatie bezoekers naar uw website trekken. Maar zo simpel is het ook weer niet. Deze vorm van marketing kan worden ingevuld met een grote verscheidenheid aan formats, zoals nieuws, video, blogs, artikelen, white papers, E-books, infographics, case studies, reviews, gidsen, foto’s, enz. Het doel van Content Marketing is tweeledig en wel vanuit de organisatie gezien of vanuit de klant gezien. De één zal zeggen dat het gaat om het verbeteren van de vindbaarheid van de website door relevante content toe te voegen. De ander kijkt vooral vanuit het perspectief van de klant. De investeringen in de productie van content vertaalt zich doorgaans in een hogere SEO ranking (Search Engine Optimization). De site wordt beter gevonden door de doelgroep omdat de indexering van Google kijkt naar combinaties van content en context. Hoe relevanter de content voor de  ingevulde zoekterm, hoe hoger in de ranking een pagina zal worden geplaatst. Wat voor de “zoeker” goed is, is voor de zoekmachine óók goed.

Maar er is meer belangrijk. Veel relevante content rondom uw producten of diensten, geeft meer informatie aan klanten. Door die gerichte informatie heeft de (potentiële) klant meer reden om bij u een product of dienst af te nemen. Daarnaast zorgt voldoende goede content dus voor “surf gedrag” op uw website wat u mogelijk informatie levert over de koopintenties. Deze informatie slaat u op in bijvoorbeeld een Customer Data Platform en kan gebruikt worden voor het serveren persoonlijke content, aanbiedingen of bijvoorbeeld aangepaste webshop filters……Kortom, goede content produceren loont!

HULPMIDDELEN

Wat hebben we allemaal nodig voor het uitvoeren van een goede content strategie?

Content Marketing begint bij een goede strategie. Daarnaast heeft een bedrijf Content Marketeers nodig en geschikte “gereedschappen”. De belangrijkste gereedschappen zijn een goed Content Management Systeem en meet tools die het surf gedrag vastleggen van potentiële klanten. De vergaarde informatie moet uiteraard worden opgeslagen in een “klant profiel” om gebruikt te kunnen worden voor het personaliseren van de website of webshop. Ook kunnen analyse tools ingezet worden op de data die inzichtelijk kunnen maken wat de content doet met de koopintenties.

CONTENT AUTOMATION

Een ander hulpmiddel voor Content Marketing is een Content Automation oplossing. Hierbij wordt een proces ingericht waarbij relevante content automatisch wordt bijgewerkt gebruikmakend van vooraf gedefinieerde regels en workflows. Meerdere content marketeers kunnen op deze manier samenwerken aan artikelen, pagina’s en complete communicatie structuren. Door een goede workflow en samenwerkings mogelijkheden, wordt hierdoor content sneller, nauwkeuriger en kosten efficiënter geproduceerd. Het schrijven van een goede businesscase, het inrichten van processen, en de selectie van de juiste tools is cruciaal. Een gefaseerde invoering van processen en hulpmiddelen speelt hierbij een belangrijke rol.

Benieuwd hoe wij uw Ecommerce project succesvol kunnen maken?

Binnen 10 minuten heeft u een helder beeld.

Ga naar boven