Content Marketing2023-03-08T16:26:19+01:00

Hoe verbeter ik de customer experience met content marketing?

Wij helpen je je business boosten met content marketing automation en strategie.

Direct sparren met experts, zonder verplichtingen!

CONTENT MARKETING

Content marketing is de marketingtechniek die zorgt dat je met relevante artikelen en informatie – de content – meer webverkeer genereert. Klinkt simpel, maar is best gecompliceerd. Al was het maar omdat content marketing een grote verscheidenheid aan formats kent, zoals nieuws, video, blogs, artikelen, white papers, E-books, infographics, case studies, reviews, gidsen, foto’s, en nog veel meer. Het doel van content marketing is tweeledig. Enerzijds resulteert relevante content in betere vindbaarheid en meer traffic. Anderzijds draagt waardevolle, bij voorkeur gepersonaliseerde content sterk bij aan de kwaliteit van de customer journey. Je investeringen in de creatie van content vertaalt zich doorgaans in een hogere SEO-ranking (Search Engine Optimization). Je site is beter vindbaar voor je doelgroep, doordat de indexering van Google kijkt naar combinaties van content en context. Hoe relevanter de content voor de ingevulde zoekterm is, hoe hoger een webpagina in de ranking komt te staan. Wat goed is voor degene die zoekt, is ook goed voor de zoekmachine.

Om kort te gaan, zowel zoekmachines als mensen houden van relevante content rond je bedrijf, producten of diensten. Hoe beter en persoonlijker je prospects en klanten informeert over je merkwaarden en services, hoe groter de kans op vertrouwen, succesvolle transacties en vervolgverkopen. Bovendien beïnvloedt goede content het surf- en zoekgedrag op je website, wat waardevolle informatie kan opleveren over de voorkeuren van je klanten en hun koopintenties. Als je deze customer data opslaat in een Customer Data Platform bouw je een unieke informatiebron op, die je helpt om leads en klanten persoonlijke content en aanbiedingen voor te schotelen, bijvoorbeeld door het toepassen van filters. Kortom, relevante content creëren betaalt zich altijd terug.

HULPMIDDELEN

Wat heb ik nodig voor het uitvoeren van een goede content strategie?

Content marketing begint bij een goede strategie. Om die uit te voeren heb je content marketeers en effectieve tools nodig. Je belangrijkste toolkit is een slim content management systeem, bij voorkeur gekoppeld aan een Generatieve AI en meetinstrumenten die het gedrag van je bezoekers en de prestaties van je website vastleggen. Met de verzamelde klantinformatie – customer data – bouw klantprofielen op, die je gebruikt voor het personaliseren van je website of webshop. Analysetools en testtrajecten maken inzichtelijk wat de impact van specifieke content is op koopintenties en conversie. Het permanent optimaliseren van je content zorgt altijd voor betere resultaten.

CONTENT AUTOMATION

Een belangrijk hulpmiddel bij content marketing is een content automation oplossing. Hiermee richt je een systeem in dat de processen rond de creatie met bijvoorbeeld Generatieve AI zoals ChatGPT en distributie van content efficiënt, beheersbaar en slim maakt. Content automation zocht ervoor dat relevante content automatisch wordt bijgewerkt op basis van vooraf gedefinieerde protocollen en workflows. Meerdere content marketeers kunnen op deze manier samenwerken aan de productie van verschillende content componenten en de complete communicatie structuren. Door een goede workflow en optimale samenwerkingsmogelijkheden, komt content sneller, nauwkeuriger en tegen minder kosten tot stand. Bovendien is je content beter afgestemd op de voorkeuren van prospects en klanten en de fase in de customer journey.

ecommerce result

Herken je dit?

  • Je mist het totale plaatje van mogelijke verbeteringen in je Ecommerce- & Marketing sytemen

  • Je hebt onvoldoende mensen of kennis beschikbaar in je eigen organisatie

  • Software leveranciers willen graag verkopen, maar wie geloof je?

  • Je zoekt advies en mensen die je écht kunt vertrouwen

  • Je ROI op marketing campagnes daalt

Bel of mail voor eerlijk advies

Contactformulier NL
Captcha

Ga naar boven