ECOMMERCE ONLINE MARKETING

Wij geloven dat Ecommerce en Online Marketing bij elkaar horen. Daarom hebben wij meer Online Marketing kennis in huis voor Ecommerce bedrijven. De kosten van Ecommerce Online Marketing stijgen sterk. Hoe meer concurrentie hoe hoger de kosten per bezoeker worden. Maar wat nu als voor uw business case de grenzen bereikt zijn?  Meer kosten per order zijn verliesgevend? Er zijn veel mogelijkheden om te optimaliseren en de kosten omlaag te brengen. Onze ervaren interim online marketing experts helpen u daarbij. Altijd met de garantie dat wij voor u verbeteringen vinden en realiseren. Tegelijkertijd dragen wij onze kennis over op  uw medewerkers.

 

ECOMMERCE SEARCH ENGINE OPTIMIZATION ( SEO )

Het algoritme van de zoekmachine van Google kent ongeveer 200 variabelen waarvan er ongeveer negentig bekend zijn. Google heeft inmiddels haar “mobile first” strategie uitgerold wat betekent dat de mobiele site leidend is geworden bij de indexatie. Alle variabelen van het Algoritme hebben een andere weegfactor. Voorop staat dat Google primair kijkt naar de relevantie van de website t.a.v. de zoekterm om de gebruikservaring van gebruikers te optimaliseren. Onze SEO experts kennen de weg en kunnen snel aan de hand van onze SEO scan verbeteringen realiseren. Een website die “stil” staat, ofwel waar weinig gebeurd, zal in de organische zoekresultaten na verloop van tijd teruglopen in positie. De beste SEO strategie is dus de website inrichten en onderhouden met de gebruiker als middelpunt.

ECOMMERCE SEARCH ENGINE ADVERTISING ( SEA )

Google Ads ( vroeger bekend als Adwords) is de bekendste en meest toegepaste vorm van zoekmachine marketing. Hoe meer vraag naar een bepaald zoekwoord hoe duurder omdat adverteerders tegen elkaar opbieden. Tóch zijn er diverse mogelijkheden om de kosten per klik omlaag te brengen. Uw “kwaliteits score” is er daar één van. Maar uiteindelijk gaat het om de balans tussen kosten en opbrengsten. Bij veel van onze klanten mogen wij vaak in de breedte “meekijken”. Wij zien hierdoor snel welke Online Marketing bureaus échte meerwaarde leveren. Naast de inzet van onze eigen Interim Online Marketing Experts werken wij graag samen met die bureaus. Ons motto? Resultaten kunnen altijd beter!

RETARGETING

Hoe kan ik er voor zorgen dat mijn klanten zich minder ergeren aan mijn Retargeting campagnes?

Doordat de bezoekers van uw website een “cookie” op hun pc geplaatst krijgen, kunt u hen volgen. Door deze techniek is het mogelijk om verlaters van uw website, elders op het internet te confronteren met een relevante advertentie zodat de kans toeneemt dat zij na het verlaten van uw website alsnóg bij u gaan kopen. Die techniek heet “retargeting”. Middels veelal display advertising wordt er realtime geboden op een banner positie van een website die uw bezoeker daarna bezoekt. Deze techniek biedt veel mogelijkheden maar is tegelijkertijd steeds vaker onderwerp van discussies. Steeds vaker ergeren mensen zich aan de advertenties die gebaseerd zijn op hun eerdere gedrag. Maar wat kunt u daar aan doen? Er zijn diverse slimme methoden om de "relevantie" te verbeteren, de ergernis te verlagen en de conversie te verbeteren.


AFFILIATE MARKETING

Hoe kan ik de kwaliteit van Affiliate Marketing beoordelen en beter afstemmen op mijn merk & propositie?

Affiliate marketing is niet meer weg te denken uit de online middelen mix. Het is een verzamelwoord geworden van externe sites die uw product of dienst aan de man brengen. Vergelijkers als Kieskeurig en Beslist zijn daar voorbeelden van, maar ook kortingscode sites. Voor u als adverteerder is het echter van belang dat u kwalitatief verkeer binnen haalt zodat deze zo veel mogelijk omzet genereert. Slechte kwaliteit Affiliates kost niet alleen geld, maar kan ook uw bedrijfsimago sterk schaden. Onze Affiliate Marketing experts zoeken met u de beste mix van kanalen uit en optimaliseren die, niet alleen op kostprijs, maar ook op kwaliteit.

Social Media campagnes

Social Media zijn onderdeel van het dagelijks leven geworden van een groot deel van de bevolking. Of het nu gaat om Facebook, Twitter, Linkedin, Pinterest of Instagram, vrijwel iedereen heeft wel een profiel op één of meerdere community sites. In deze community's geven mensen vaak veel informatie over zichzelf prijs. Deze informatie is voor u van belang zodat u meer te weten kunt komen van uw (potentiële) klanten. Eénmaal samengevoegd met andere klant informatie ontstaat het zogenaamde 360 graden klantbeeld. Hoe meer mensen uw bedrijf “volgen” des temeer mogelijkheden dit voor u biedt. Maar hoe krijg je trouwe volgers en welke dingen doe je nu wel en niet als bedrijf in die community's? Onze Social Media experts helpen u met het formuleren van een passende strategie, de juiste keuzes en de inrichting.

Email Marketing

Email marketing heeft lange tijd een slecht imago gehad. Dit kwam vooral doordat er grote email adres bestanden werden verhandeld en dat men ongevraagd allerlei commerciële boodschappen in de inbox kreeg. Door uitschrijf mogelijkheden en later de verscherping van de regelgeving op dit vlak ( AVG / GDPR ) is het imago weer sterk verbeterd. Sterker nog, de nieuwsbrief van veel retailers wordt inmiddels erg gewaardeerd als bijvoorbeeld de vervanger van de huis-aan-huis folder of aanvullend met gepersonaliseerde aanbiedingen. Helaas gebruiken nog maar weinig bedrijven de berg met data die zij van hun klanten hebben om hen relevantere boodschappen te sturen en werken de meeste bedrijven nog steeds met een “one size fits all” methode. Onze specialisten helpen u met het ontwikkelen van een strategie, het inrichten van Marketing Automation systemen en het opzetten van persoonlijke en “event driven” campagnes.

RECENTE BLOGPOSTS

Benieuwd hoe onze Ecommerce Online Marketing experts uw online campagnes kunnen verbeteren?