Ecommerce Online Marketing2023-03-02T11:35:28+01:00

Ecommerce online marketing zonder data is als een auto
zonder benzine!

Onze marketing specialisten geven je campagnes een data-gedreven boost.

Bel of mail ons met je uitdagingen!

ECOMMERCE ONLINE MARKETING

Ecommerce online marketing draait om data. Hoe meer relevante data beschikbaar is, hoe groter de impact online marketing campagnes. De meeste bedrijven gebruiken data inmiddels om online marketing campagnes mee op te zetten. Maar nog lang niet alle bedrijven passen data optimaal toe in de verschillende ecommerce online marketing processen. Het gebruik van één soort data, bijvoorbeeld open clicks in een email campagne, vertelt slechts één stukje van het verhaal. Om relevant te zijn moet meer data van die ene prospect of klant beschikbaar komen . Dit wordt ook wel de 360 degree customer view genoemd. Deze aanpak is bewezen effectief, maar complex om in te richten en campagnes mee op te starten. Dáár ligt onze expertise: datagedreven campagnes, gebaseerd op het integreren van diverse databronnen.

ECOMMERCE SEARCH ENGINE OPTIMIZATION ( SEO )

SEO of Search Engine Optimization is een cruciaal element in ecommerce online marketing. De algoritmes van zoekmachines als Google, Bing, Amazon en Apple kennen veel variabelen waarop de positie in de zoekresultaten wordt bepaald. Google heeft  mobile first uitgerold, wat betekent dat je mobiele site leidend is geworden bij de indexatie. Alle variabelen van het algoritme hebben een andere weegfactor. Voorop staat dat zoekmachines kijken naar de relevantie van de content in relatie tot de zoekterm om de gebruikservaring van gebruikers te optimaliseren. Daarnaast draagt een goed overwogen toepassing van SEO-technieken een belangrijke rol bij je vindbaarheid in zoekmachines.

Onze ecommerce online marketing experts zijn geen ‘gewone’ SEO experts, maar gebruiken SEO-karakteristieken bij zowel de opbouw van de content als bij het inrichten van campagnes. Door SEO te combineren met on-site en first party data, ontstaat de basis van relevante communicatie met (potentiële) klanten. De bezoekers krijgen daardoor een betere ervaring en zullen sneller tot aankoop overgaan. Een consistent optimale customer journey en customer experience bevorderen bovendien de customer loyalty en de klantwaarde.

ECOMMERCE SEARCH ENGINE ADVERTISING ( SEA )

Google Ads is de bekendste en toegepaste vorm van zoekmachine marketing. Hoe meer vraag naar een bepaald zoekwoord, hoe meer budget je nodig hebt voor je campagne. Immers, adverteerders bieden tegen elkaar op. Toch zijn er diverse mogelijkheden om de kosten per klik omlaag te brengen. Je ‘kwaliteitsscore’ is er daar één van. Maar uiteindelijk gaat het om de balans tussen kosten en opbrengsten. Ook hier is het koppelen van meerdere databronnen essentieel om relevantere advertenties te kunnen plaatsen voor meer rendement. Hierbij zijn verschillende tools nodig die de gereedschapskist vormen van de SEA marketeer. Onze specialisten laten je zien welke tools beschikbaar zijn en hoe je ze succesvol in bestaande systemen integreert. Zodat SEA een effectief middel blijft in je ecommerce online marketing strategie.

DISPLAY MARKETING

Met welke data kan ik de kwaliteit en opbrengst van Display Marketing verhogen?

Display marketing is tegenwoordig een containerbegrip voor alle visuele communicatie die plaatsvindt op alle online kanalen buiten de eigen website of webshop. Het is een verzamelwoord geworden van externe sites die uw product of dienst aan de man brengen. Voorbeelden zijn prijs vergelijkers, kortingscode sites, banners op content sites en banners in het zoekmachine netwerk van o.a. Google. Voor u als adverteerder is het echter van belang dat u kwalitatief verkeer binnen haalt zodat deze zo veel mogelijk omzet genereert en uw imago en merk versterkt. Maar hoe weet u nu op welke sites u adverteert en hoe dit rendeert? Data is ook hier het antwoord. Door het inrichten van de juiste data oplossingen en deze te koppelen met alle andere databronnen, ontstaat het juiste beeld waarop u kunt sturen en optimaliseren.

SOCIAL MEDIA IN ECOMMERCE ONLINE MARKETING

Voor heel veel mensen, van alle leeftijden en sociale klassen, zijn social media onderdeel van het dagelijks leven. Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Instagram, TikTok, vrijwel iedereen heeft wel een profiel op één of meerdere community sites. In deze community’s geven deelnemers vaak veel informatie over zichzelf prijs. Met deze informatie kom je snel en gemakkelijk meer te weten over je doelgroep. Eenmaal samengevoegd met andere klantinformatie in een Customer Data systeem, ontstaat het zogeheten 360 graden klantbeeld. Met elk stukje additionele data verandert het profiel van een klant. Door het in realtime updaten van deze klantprofielen vergroot je de impact van je campagnes aanzienlijk.  Je realiseert maximale effectiviteit en behoudt maximale controle met je eigen data cockpit. Die richten onze specialisten met plezier en kennis van zaken voor je in. Zodat data uit social media-gebruik ook jouw ecommerce online marketing campagnes versterken.

EMAIL MARKETING

Email marketing als onderdeel van ecommerce online marketing heeft enige tijd een slecht imago gehad. Dit kwam vooral doordat er grote email adresbestanden werden verhandeld. Hierdoor liep menig inbox vol met ongevraagde commerciële boodschappen, beter bekend als spam. Door uitschrijfmogelijkheden en latere aanscherping van de regelgeving (AVG/GDPR) is het imago weer aanzienlijk verbeterd. Sterker nog, de nieuwsbrief van veel retailers wordt inmiddels erg gewaardeerd, bijvoorbeeld als vervanger van de huis-aan-huis folder of aanvullend met gepersonaliseerde aanbiedingen. Nog lang niet alle bedrijven maken optimaal en efficiënt gebruik van de schat aan beschikbare customer data om relevante berichten en nieuwsbrieven te creëren en aan te bieden. Veel bedrijven werken nog volgens de one size fits all-methode. Met de inrichting van een Customer Data Platform, registreer je niet alleen de opens en clicks, maar kun je deze koppelen met alle andere data die beschikbaar is. Hiermee til je je ecommerce online marketing en communicatie naar een hoger – persoonlijker – niveau. Goed voor je klanten, goed voor je business.

ecommerce result

Herken je dit?

  • Je mist het totale plaatje van mogelijke verbeteringen in je Ecommerce- & Marketing sytemen

  • Je hebt onvoldoende mensen of kennis beschikbaar in je eigen organisatie

  • Software leveranciers willen graag verkopen, maar wie geloof je?

  • Je zoekt advies en mensen die je écht kunt vertrouwen

  • Je ROI op marketing campagnes daalt

Bel of mail voor eerlijk advies

Contactformulier NL
Captcha

Ga naar boven