Ecommerce Online Marketing2021-12-15T15:27:16+01:00

Online marketing draait om data. Maar wie helpt met het opzetten van campagnes?

Wij zijn specialisten in Customer Data. Wij helpen met opzetten en inrichten van data gedreven campagnes.

We sparren graag over complexe uitdagingen!

ECOMMERCE ONLINE MARKETING

Online Marketing draait om data. Data is een breed begrip, maar hoe meer relevante data beschikbaar is, des te beter online marketing campagnes renderen. De meeste bedrijven gebruiken data inmiddels om online marketing mee op te zetten. Helaas zijn er nog weinigen die dit optimaal doen. Het gebruik van één soort data, bijvoorbeeld “open clicks” in een email campagne, vertelt slechts één klein stukje van het verhaal. Om relevant te zijn moet meer data beschikbaar komen van die ene persoon. Dit wordt ook wel de “360 view of the customer” genoemd. Deze aanpak is bewezen effectief, maar complex om in te richten en campagnes mee op te starten. Dáár ligt onze expertise: data gedreven campagnes gebaseerd op diverse bronnen van data tegelijk.

ECOMMERCE SEARCH ENGINE OPTIMIZATION ( SEO )

De algoritmes van zoekmachines als Google, Bing, Amazon en Apple kennen veel variabelen waarop de plek in de zoekresultaten bepaalt wordt. Google heeft  “mobile first” uitgerold wat betekent dat de mobiele site leidend is geworden bij de indexatie. Alle variabelen van het Algoritme hebben een andere weegfactor. Voorop staat dat zoekmachines kijken naar de relevantie van de content t.a.v. de zoekterm om de gebruikservaring van gebruikers te optimaliseren.

Onze online marketing experts zijn geen “gewone” SEO experts, maar gebruiken SEO karakteristieken bij zowel de opbouw van de content als bij het inrichten van campagnes. Door SEO te combineren met “on-site” en “first party” data, ontstaat de basis van relevante communicatie met (potentiële) klanten. De bezoekers krijgen daardoor een betere ervaring en zullen sneller tot aankoop overgaan. Door een continue betere ervaring en klantreis wordt tevens loyaliteit bevorderd en de klantwaarde verhoogd.

ECOMMERCE SEARCH ENGINE ADVERTISING ( SEA )

Google Ads is de bekendste en meest toegepaste vorm van zoekmachine marketing. Hoe meer vraag naar een bepaald zoekwoord hoe duurder omdat adverteerders tegen elkaar opbieden. Tóch zijn er diverse mogelijkheden om de kosten per klik omlaag te brengen. Uw “kwaliteitsscore” is er daar één van. Maar uiteindelijk gaat het om de balans tussen kosten en opbrengsten. Ook hier is het koppelen van meerdere databronnen essentieel om relevantere advertenties te kunnen plaatsen waardoor de opbrengst vergroot. Hierbij zijn verschillende “tools” nodig die de gereedschapskist vormen van de SEA marketeer.

DISPLAY MARKETING

Met welke data kan ik de kwaliteit en opbrengst van Display Marketing verhogen?

Display marketing is tegenwoordig een containerbegrip voor alle visuele communicatie die plaatsvindt op alle online kanalen buiten de eigen website of webshop. Het is een verzamelwoord geworden van externe sites die uw product of dienst aan de man brengen. Voorbeelden zijn prijs vergelijkers, kortingscode sites, banners op content sites en banners in het zoekmachine netwerk van o.a. Google. Voor u als adverteerder is het echter van belang dat u kwalitatief verkeer binnen haalt zodat deze zo veel mogelijk omzet genereert en uw imago en merk versterkt. Maar hoe weet u nu op welke sites u adverteert en hoe dit rendeert? Data is ook hier het antwoord. Door het inrichten van de juiste data oplossingen en deze te koppelen met alle andere databronnen, ontstaat het juiste beeld waarop u kunt sturen en optimaliseren.

SOCIAL MEDIA CAMPAGNES

Social Media zijn onderdeel van het dagelijks leven van een groot deel van de bevolking. Of het nu gaat om Facebook, Twitter, Linkedin, Pinterest of Instagram, vrijwel iedereen heeft wel een profiel op één of meerdere community sites. In deze community’s geven mensen vaak veel informatie over zichzelf prijs. Deze informatie is voor u van belang zodat u meer te weten kunt komen van uw (potentiële) klanten. Eénmaal samengevoegd met andere klant informatie in een Customer Data systeem ontstaat het zogenaamde 360 graden klantbeeld. Met elk stukje additionele data verandert het profiel van een klant. Campagnes inrichten kan dus feitelijk alleen succesvol zijn wanneer deze klantprofielen realtime worden geüpdatet. Niet vanuit de Facebook of Linkedin campagne tools, maar vanuit uw eigen “data cockpit” die wij voor u in kunnen richten.

EMAIL MARKETING

Email marketing heeft een periode een slecht imago gehad. Dit kwam vooral doordat er grote email adres bestanden werden verhandeld en dat men ongevraagd allerlei commerciële boodschappen in de inbox kreeg. Door uitschrijf mogelijkheden en later de verscherping van de regelgeving op dit vlak ( AVG / GDPR ) is het imago weer sterk verbeterd. Sterker nog, de nieuwsbrief van veel retailers wordt inmiddels erg gewaardeerd als bijvoorbeeld de vervanger van de huis-aan-huis folder of aanvullend met gepersonaliseerde aanbiedingen. Helaas gebruiken nog maar weinig bedrijven de berg met data die zij van hun klanten hebben om hen relevantere boodschappen te sturen en werken de meeste bedrijven nog steeds met een “one size fits all” methode. Wanneer een Customer Data Platform is ingericht, kunnen niet alleen de “opens” en “clicks” geregistreerd worden, maar kunnen deze ook gekoppeld worden met alle andere data die beschikbaar is. Wanneer data is gekoppeld kan relevanter gecommuniceerd worden en zullen resultaten verbeteren.

Benieuwd hoe wij uw Ecommerce project succesvol kunnen maken?

Binnen 10 minuten heeft u een helder beeld.

Ecommerce trends 2022 – dit zijn de meest genoemde

.|Categorieën: B2B, B2C, Conversie Optimalisatie, Customer journey, Data Driven Ecommerce, Ecommerce, Ecommerce Logistics, Groothandel, IT, Kunstmatige intelligentie, Marketing Automation, Omni-Channel distributie, Online Marketplaces, Online payments, Personalisation, Retail, Social Commerce, UX User Experience|Tags: , |

Zoals Jingle Bells onlosmakelijk verbonden is met de voorbije kerstdagen, [...]

Ga naar boven