ECOMMERCE CLOUD HOSTING

Betrouwbare hosting is essentieel voor Ecommerce. Uit onderzoek is gebleken dat de performance van een webshop cruciaal is voor het succes. Slechts 1 seconde vertraging kan resulteren in 7% minder omzet! (bron: Google research). Daarnaast is de laadtijd ook een belangrijke factor voor de Google ranking (SEO). Ecommerce hosting voor zowel kleine als grote bedrijven vraagt daarom om een oplossing in lijn met de Ecommerce strategie. Ecommerce hosting heeft idealiter de volgende karakteristieken: flexibel, veilig, schaalbaar en kostenefficiënt. Ecommerce hosting kan op diverse manieren worden ingericht. Daar waar men vroeger liefst een eigen rack met servers in huis had staan, zijn we al snel uit veiligheidsoverwegingen hostingcentra gaan gebruiken in het land waar men gevestigd is. In een beveiligde omgeving kan men daar een plek huren en eigen servers neerzetten, of servers huren die door een hosting partij worden gemonitored en onderhouden. Omdat Ecommerce hosting steeds belangrijker wordt, wordt steeds vaker Ecommerce cloud hosting ingezet. Dit heeft vele voordelen.

 

PIEKBELASTING

Hoe kan ik mijn Ecommerce hosting inrichten zodat ik zware pieken in aantallen bezoekers kan opvangen?

Ecommerce cloud hosting is in opmars en niet voor niets. Bij een webshop kan het verkeer behoorlijk fluctueren. Van de meest rustige momenten tot onverwacht veel verkeer door een succesvolle campagne, email nieuwsbrief of speciale aanbieding. Ook het uitrollen van webshops in meer landen is geen probleem meer. Auto Scaling zorgt ervoor dat de webshop te allen tijde online blijft omdat de bandbreedte die nodig is voor alle bezoekers automatisch meegroeit met de vraag. U koopt of huurt dus geen dure servers meer, maar betaalt alleen online tijd en bandbreedte.


INTERNATIONAAL

Hebben mijn internationale bezoekers en klanten wel dezelfde snelle laadtijden als ik nu gewend ben?

Wanneer u webshops hebt die overal ter wereld actief moeten zijn, is het belangrijk om gebruik te maken van een Content Delivery Network (CDN) . Hierdoor wordt de ecommerce content geplaatst op servers overal ter wereld en geleverd aan de bezoekers vanuit de dichtstbijzijnde locatie wereldwijd. Bezoekers ervaren hierdoor altijd snel ladende pagina’s. Men hoeft nooit meer te wachten vanwege trage internationale verbindingen. ( latency )

Ecommerce hosting optimalisatie

Ecommerce Cloud Hosting is niet zomaar één algemene oplossing, maar dient geoptimaliseerd te zijn voor het type Ecommerce oplossing en de belasting. Voor vrijwel alle webshops is er een geoptimaliseerde Ecommerce Cloud hosting beschikbaar. Hierdoor kan een gegarandeerde snelle performance geleverd worden op zowel rustige als drukke momenten. Bij Ecommerce Cloudhosting heeft u doorgaans geen langlopende contracten meer en geen investeringen vooraf in IT infrastructuur. Belangrijk is vooral naar de businesscase te kijken, want hosting is niet alleen een kostenpost, maar kan ook het verschil maken tussen u en uw concurrent.

RECENTE BLOGPOSTS

Ook benieuwd hoe Ecommerce Cloudhosting uw omzet kan verhogen?