Ecommerce Omni Channel organisatie2021-10-29T16:28:41+01:00

Wat is voor mijn bedrijf de ideale Omni-Channel Ecommerce organisatie?

Ecommerce Result helpt Groothandels, Retailers en Merken bij dit soort vraagstukken met 100% maatwerk.

We sparren graag met u over uw uitdaging.

ECOMMERCE OMNI-CHANNEL ORGANISATIE

Of u nu Retailer, Groothandel of Merk organisatie bent, het inzetten op een Ecommerce Omni-Channel organisatie heeft aanzienlijke impact. Wij hoeven u niet uit te leggen dat wijzigingen aanbrengen in een organisatie vaak lastig is. Vaak worden ideeën op papier goed uitgewerkt maar blijkt het in de praktijk tóch anders te werken. Nieuwe organisatie structuur, salaris huis, functies, rollen, taken en daarbij de juiste mensen inzetten. Het ontwerpen en inrichten van een nieuwe Ecommerce Omni-Channel organisatie is een vak apart.

ORGANISATIE BEKWAAMHEDEN

Voor het inrichten van organisaties worden veel theorieën en aanpakken gevolgd. Wij geloven in heldere taal die iedereen in de organisatie begrijpt. Eén van pijlers onder onze visie op organisatie-inrichting is het denken in organisatie bekwaamheden, in het Engels ‘capabilities’. Is uw organisatie in staat om 97% van de orders binnen 24 uur te leveren? Zo nee wat is er voor nodig om deze bekwaamheid wel te verwerven? Zijn er scenario’s waaruit kan worden gekozen? Welke mogelijkheden zijn er voor enablers op het vlak van IT, expertise en procesinrichting? Door te blijven focussen op de gewenste bekwaamheden wordt voorkomen dat tunnelvisie ontstaat op slechts een benodigde component zoals IT.

ONTWERP VAN EEN ORGANISATIE

Aan welke aandachtsgebieden moeten we denken bij het inrichten van een Ecommerce Omni-Channel organisatie?

Het strategische framework biedt het kader voor het verdere ontwerp van uw Ecommerce Omni-Channel organisatie. Startpunten zijn vooral de hoogte van de ambities (smart), de in/outsourcing strategie en de benodigde organisatie bekwaamheden. Een organisatie ontwerp bevat minimaal de volgende elementen:

  • Gap analyse voor organisatiebekwaamheden
  • Overzicht van benodigde IT enablers
  • Impactanalyse voor organisatiefuncties en -processen
  • Gap analyse voor benodigde kennis en expertise
  • Gap analyse voor de benodigde bedrijfscultuur

REALISATIE ECOMMERCE OMNI-CHANNEL ORGANISATIE

Het is verstandig om het inrichten van uw nieuwe organisatie te laten verlopen volgens een strak gedefinieerde roadmap. De roadmap wordt gemanaged als programma met projecten en de juiste sturing op project- en programma niveaus. Alleen door de samenhang van projecten goed vast te stellen en te managen kan het resultaat worden gestuurd naar uw ambitie. Tijdens de realisatie werken wij met een combinatie van uw ‘captains’ samen met onze experts. Wij zorgen voor ervaringsdeskungen in Ecommerce Omni-Channel en ervaren professionals voor project en programmamanagement.

ecommerce result

Herken je dit?

  • Je mist het totale plaatje van mogelijke verbeteringen in je Ecommerce- & Marketing sytemen

  • Je hebt onvoldoende mensen of kennis beschikbaar in je eigen organisatie

  • Software leveranciers willen graag verkopen, maar wie geloof je?

  • Je zoekt advies en mensen die je écht kunt vertrouwen

  • Je ROI op marketing campagnes daalt

Bel of mail voor eerlijk advies

Contactformulier NL
Captcha

Ga naar boven