IT SECOND OPINION EN PROJECTHERSTEL

Komen deze vragen u bekend voor? Passen de gemaakte keuzes op Ecommerce IT gebied wel bij onze businesscase? Wordt uw bedrijfsstrategie wel door uw IT Strategie ondersteund? Wordt dat cruciale Ecommerce IT project wel goed uitgevoerd? Zijn de uitgangspunten en vereiste functionaliteiten wel goed beschreven zodat geen fouten gemaakt worden? Is die project planning wel haalbaar en welke risico’s brengt dit met zich mee? Waarom wordt het project budget overschreden? En zo nog een hele reeks vragen waarop u wellicht antwoord wilt? Dan is het wellicht zinvol om een Second Opinion of Projectherstel traject te starten. Dat geeft u inzicht, beperkt uw kosten en helpt u uw project doelstellingen te halen.

TECHNOLOGIE

Hoe belangrijk is Ecommerce Technologie voor het realiseren van mijn doelstellingen?

Het bepalen van de juiste Ecommerce of Omni-Channel Strategie is niet eenvoudig. Het realiseren van die strategie is echter nog moeilijker. Op papier en in presentaties klinkt het allemaal goed uitvoerbaar, maar dat valt in de praktijk vaak tegen. Te vaak worden IT en Technologie centraal gesteld en uit het oog verloren dat de organisatie zelf ook moet veranderen om de strategie succesvol te implementeren. De implementatieprojecten zelf zijn vaak groter dan verwacht omdat de scope tijdens het project wordt uitgebreid. Ook duren zij vaak langer waardoor uw business niet vooruit kan en lopen de kosten uit de hand. Het gevoel ontstaat dat het project niet langer onder controle is. Er is iets fout gegaan in de voorbereiding, maar u krijgt er de vinger niet achter waar het probleem zit.


SECOND OPINION

Hoe kan ik beoordelen of we met onze projecten nog wel op de goede weg zitten om onze Ecommerce doelen te realiseren?

Als u zich afvraagt of u met uw Ecommerce of Omni-Channel Strategie nog op de goede weg bent, of met uw Ecommerce IT-strategie wel de juiste keuzes heeft gemaakt, dan kan een second opinion uitkomst bieden. Op basis van bestaande documentatie en interviews met de betrokkenen halen wij snel boven water of uw projecten en de business "aligned" zijn. Door de vele projecten die wij hebben gereviewd kennen wij vrijwel alle valkuilen zodat wij deze snel herkennen. Ook worden vragen beantwoord waar u wellicht niet om vroeg, maar dat geeft u direct een compleet beeld. Met onze analyse weet u of u op de ingeslagen weg verder kunt en op welke punten u veranderingen moet doorvoeren om de projecten onder controle te krijgen.

Ecommerce IT projectherstel

Een goed project levert een goed resultaat binnen tijd en budget. Niet alle projecten gaan goed en zeker bij IT-gerelateerde projecten gaat het vaak mis. Als een project te lang duurt of steeds meer geld kost, dan is het tijd om in te grijpen. Wij kunnen u helpen met projectherstel. Na een korte, intensieve analyse van uw situatie gaan we aan de slag om stabiliteit en duidelijkheid te creëren. We controleren of de doelstellingen wel helder zijn en of er wel voldoende draagvlak binnen de organisatie is. We brengen interne- en externe partijen bij elkaar en kunnen oplossingen brengen voor zowel inhoudelijke issues ( technisch- of business-gerelateerd ) en organisatorische issues ( management, project-management en proces-gerelateerd ). Waar nodig grijpen we in of stellen u in staat in te grijpen. We brengen het project onder controle en helpen u het project alsnog succesvol af te ronden.

RECENTE BLOGPOSTS

Benieuwd naar hoe wij uw Ecommerce project of Strategie alsnog kunnen laten slagen?

NEEM DIRECT CONTACT OP
BEKIJK ONZE REFERENTIES

Geheel vrijblijvend natuurlijk