RFP RFI Leverancier Selectie2022-03-05T13:03:36+01:00

Ga voor professionele support bij RFP RFI leverancier selectie

Onafhankelijk Ecommerce IT advies voor groothandels, retailers en merken.
Van RFP RFI leverancier selectie tot en met een snelle implementatie.

Direct sparren met experts, zonder verplichtingen!

RFP RFI LEVERANCIER SELECTIE

Technologie blijft zich vernieuwen en verbeteren. Dus kom je vroeg of laat te staan voor een RFP RFI leverancier selectie. Het is een kritisch proces, want als je gaat investeren in nieuwe Ecommerce technologie, een Webshop,  PIM Systeem, een Customer Data Platform of een totale vervanging van je bestaande Ecommerce IT, dan zijn er veel keuzemogelijkheden. Leveranciers willen maar wat graag leveren. Hoe meer oplossingen hoe liever, ongeacht de vraag of je ze allemaal nodig hebt. Maar wat is voor jouw bedrijf de juiste oplossing? Welke specifieke functionaliteiten voegen waarde toe aan je business? En hoe zit het met zaken als koppelingen met bestaande systemen, schaalbaarheid, ‘cultural fit’ en toekomstige service en doorontwikkeling?

Een goede TCO-berekening (total cost of ownership) is erg belangrijk voor het in kaart brengen van toekomstige kosten. Wellicht is een volledig nieuw platform ter vervanging van meerdere oude systemen de meest effectieve en kostenefficiënte oplossing. Met deze keus blijken de totale operationele kosten vaak verder terug te dringen en de beheersbaarheid te vergroten. Welke leverancier en welke oplossingen leveren jouw specifieke business het meest op? Wij kennen de markt, de kwaliteit en de betrouwbaarheid van vrijwel alle leveranciers en oplossingen. Vanuit die kennis leveren we professionele support bij je RFP RFI leverancier selectie.

ECOMMERCE PLATFORMS

Waar moet ik aan denken als ik een nieuw Ecommerce platform ga kiezen?

De meeste bedrijven kiezen tegenwoordig voor een standaard Ecommerce oplossing in plaats van maatwerk. Het voordeel van dit type oplossingen is dat ontwikkeling sneller en meestal goedkoper is. Bekende aanbieders van Ecommerce oplossingen zijn Oracle, SAP, Intershop, Salesforce, Shopify en Magento.  Er is veel verschil tussen de oplossingen, aanbieders en ontwikkelaars, zoals blijkt tijdens de RFP RFI leverancier selectie. Een dure oplossing is tegenwoordig niet per se beter dan een ‘goedkope’ SAAS  (software as a service) oplossing. Het verschil zit met name in de zogenaamde architectuur. Met andere woorden: hoe past een oplossing in het IT landschap, hoe worden updates gerealiseerd, en hoe schaalbaar is de oplossing? We kijken graag met je mee in het selectieproces. Twee weten meer dan één.

BUSINESSCASE

Er zijn belangrijke punten om op te letten bij een RFP RFI selectie. Zo is een veel gehanteerde aanname dat een investering in (nieuwe) Ecommerce technologie doorgaans een economische levensduur heeft van vijf jaar. Daarna zou de investering ‘achterhaald’ zijn. Maar wat als een SAAS oplossing continue wordt ge-update? Waar sprake is van een hoog ambitieniveau, is het onverstandig om met ‘speelgoed’ te gaan experimenteren. Veel verkeer en transacties kunnen eenvoudigweg niet door een ‘simpel systeempje’ worden verwerkt. De stabiliteit van de oplossing speelt hier een grote rol. De customer experience heeft snel te lijden van een gammele IT oplossing. Naast de software is de juiste hosting essentieel. Wij zien in de praktijk dat veel oplossingen hier de mist in gaan. Na het versturen van een e-mail nieuwsbrief, bijvoorbeeld, is de webshop traag of zelfs helemaal niet meer bereikbaar. Voor iedere Ecommerce IT oplossing geldt: de keten is zo sterk als de zwakste schakel! Neem geen risico’s en zorg voor robuuste en slimme oplossingen.

HULP BIJ EEN RFP RFI LEVERANCIER SELECTIE

Ecommerce Result heeft in de afgelopen jaren meer dan 350 projecten begeleid of gereviewd. Hiermee hebben we een geweldige hoeveelheid kennis opgedaan van oplossingen, leveranciers en implementatiepartijen. We kennen de markt, de kosten en de businesscase van vrijwel elke oplossing. Als je je selectietraject  door onze experts laat begeleiden, maak je niet alleen een goed onderbouwde keuze, maar bespaar je ook fors op de investering. Van vrijwel alle oplossingen kennen we de maximale kortingen die leveranciers in de markt hanteren. Hierdoor ben je verzekerd van het beste aanbod en betaal je nooit teveel. En onze kosten dan? Geloof ons, die verdienen we in veelvoud voor je terug. Een klassiek win-winvoorbeeld.

ecommerce result

Herken je dit?

  • Je mist het totale plaatje van mogelijke verbeteringen in je Ecommerce- & Marketing sytemen

  • Je hebt onvoldoende mensen of kennis beschikbaar in je eigen organisatie

  • Software leveranciers willen graag verkopen, maar wie geloof je?

  • Je zoekt advies en mensen die je écht kunt vertrouwen

  • Je ROI op marketing campagnes daalt

Bel of mail voor eerlijk advies

Contactformulier NL
Captcha

Ga naar boven