RFP RFI Leverancier Selectie2021-12-02T11:46:36+01:00

Hoe kan ik de juiste Ecommerce IT oplossing én leverancier kiezen?

Onafhankelijk Ecommerce IT advies voor Groothandels, Retailers en Merken.
Van software selectie tot en met een snelle implementatie!

We sparren graag met u over uw uitdaging.

RFP RFI LEVERANCIER SELECTIE

Wanneer u gaat investeren in nieuwe Ecommerce Technologie, een Webshop,  PIM Systeem, een Customer Data Platform of een totale vervanging zoekt voor uw bestaande Ecommerce IT, dan zijn er veel keuzemogelijkheden. Elke leverancier wil het liefst zijn oplossing aan u leveren, of u het nu allemaal nodig heeft of niet. Maar wat is voor uw bedrijf de juiste oplossing? Naast de specifieke functionaliteiten, moet ook stilgestaan worden bij zaken als koppelingen met bestaande systemen, schaalbaarheid, “cultural fit” en toekomstige service en doorontwikkeling.

Een goede TCO ( Total Cost of Ownership ) berekening is erg belangrijk voor het in kaart brengen van toekomstige kosten. Wellicht is een nieuw platform wel de vervanging van meerdere oude systemen waardoor uw totale operationele kosten verder terug gebracht kunnen worden en de beheersbaarheid vergroot wordt. Welke leverancier en welke oplossingen zijn het beste voor úw organisatie?  Wij kennen de markt, de kwaliteit en betrouwbaarheid van vrijwel alle leveranciers en oplossingen.

ECOMMERCE PLATFORMS

Waar moet ik aan denken als ik een nieuw Ecommerce platform ga kiezen?

De meeste bedrijven kiezen tegenwoordig voor een “standaard” Ecommerce oplossing in plaats van “maatwerk”. Het voordeel van dit type oplossingen is dat ontwikkeling sneller en meestal goedkoper is. Bekende aanbieders van Ecommerce oplossingen zijn Oracle, SAP, Intershop, Salesforce, Shopify en Magento.  Er is veel verschil tussen de oplossingen, aanbieders en ontwikkelaars. Een dure oplossing hoeft tegenwoordig niet meer beter te zijn dan een “goedkope” SAAS ( software as a service ) oplossing. Het verschil zit met name in de zogenaamde architectuur, oftwel, hoe past een oplossing in het IT landschap, hoe worden updates gedaan en hoe schaalbaar is de oplossing.

BUSINESSCASE

Een investering in (nieuwe) Ecommerce technologie heeft doorgaans een economische levensduur van vijf jaar. Na die vijf jaar wordt de investering “achterhaald” geacht. Maar wat als een SAAS oplossing continue wordt ge-update? Wanneer een hoog ambitieniveau aanwezig is, is het onverstandig om met “speelgoed” te gaan experimenteren. Veel verkeer en transacties kunnen eenvoudigweg niet door een “simpel systeempje” verwerkt worden. De stabiliteit van de oplossing speelt hier een grote rol. De klant ervaring heeft snel te lijden van een gammele IT oplossing. Naast de software is de juiste hosting essentieel. Wij zien in de praktijk dat veel oplossingen hier de mist in gaan. Na het versturen van een email nieuwsbrief is de webshop traag of zelfs helemaal niet meer bereikbaar…….De keten is zo sterk als de zwakste schakel! Neem geen risico’s en zorg voor robuuste en slimme oplossingen.

HULP BIJ EEN LEVERANCIER SELECTIE

Ecommerce Result heeft in de afgelopen jaren meer dan 350 projecten begeleid of gereviewd en hierdoor een geweldige hoeveelheid kennis opgedaan van oplossingen, leveranciers en implementatie partijen. Wij kennen de markt, de kosten en de businesscase van vrijwel elke oplossing. Wanneer wij uw selectie traject begeleiden, maakt u niet alleen een goed onderbouwde keuze, maar bespaart u ook fors op de investering. Wij kennen van vrijwel alle oplossingen de maximale kortingen die in de markt aangeboden worden door de leveranciers. Hierdoor bent u zeker van het beste aanbod en betaalt u nooit teveel. Alleen hierdoor al, verdienen wij doorgaans voor u een veelvoud van onze kosten terug! Een klassieke win-win!

Benieuwd hoe wij uw Ecommerce project succesvol kunnen maken?

Binnen 10 minuten heeft u een helder beeld.

Ga naar boven