RFP RFI LEVERANCIER SELECTIE

Wanneer u een (nieuwe) webshop wilt laten bouwen, een PIM of DAM systeem, een Recommendations Engine of een totale vervanging zoekt voor uw bestaande Ecommerce IT, dan zijn er veel keuzemogelijkheden. Een goede RFP RFI leverancier selectie is dan erg belangrijk. Elke leverancier wil het liefst een complete oplossing aan u leveren, of u het nu nodig heeft of niet. Of u nu in gesprek gaat met een webbouwer of software leverancier, zij hebben slechts één belang, en wel het leveren van hún product of dienst. Maar wat is voor uw bedrijf de beste oplossing? Naast de specifieke oplossingen, moet ook stilgestaan worden bij zaken als koppeling met bestaande systemen, schaalbaarheid, een leverancier die bij uw bedrijf past qua aanpak en werkwijze, ondersteuning etc. Daarnaast is ook de vraag belangrijk of u zelf de volledige investering in een platform of software wilt doen, of dat u een oplossing “huurt” in de vorm van SAAS ( software as a service ). Een goede TCO ( Total Cost of Ownership ) berekening is erg belangrijk voor het in kaart brengen van toekomstige kosten. Wellicht is een nieuw platform wel de vervanging van meerdere oude systemen waardoor uw totale operationele kosten verder terug gebracht kunnen worden en de beheersbaarheid vergroot wordt. Welke leverancier en welke oplossingen zijn het beste voor úw organisatie?  Wij kennen de markt, de kwaliteit en betrouwbaarheid van vrijwel alle leveranciers.

 

 

ECOMMERCE PLATFORMS

Waar moet ik allemaal aan denken als ik een nieuw Ecommerce platform voor mijn bedrijf ga kiezen?

Veel bedrijven kiezen tegenwoordig voor een “standaard” Ecommerce oplossing. Dit zijn Ecommerce oplossingen waar de meest gebruikte features al vooraf ontwikkeld zijn. Het voordeel van dit type oplossingen is dat ontwikkeling op het platform eenvoudiger, sneller en meestal goedkoper is. Bekende aanbieders van Ecommerce oplossingen zijn Oracle ( ATG of Netsuite ), SAP (Hybris), Intershop, Demandware en Magento.  Standaard oplossingen worden steeds vaker als SAAS ( software as a service ) aangeboden. Hierdoor kunt u zich volledig focussen op uw business en hoeft u zich geen zorgen te maken om de techniek, de updates en de schaalbaarheid van het systeem wanneer uw bezoekersaantallen sterk groeien. Er is veel verschil tussen de aanbieders en ontwikkelaars van Ecommerce oplossingen. Een “goedkope” maar vaak complete oplossing als Magento kun je "gratis" downloaden, op een server laten zetten en een beetje laten inrichten voor minder dan € 10.000 maar waarom zijn er dan ook Magento shops die meer dan € 150.000 moeten kosten? Als alles standaard is binnen de software, waar zit dan het verschil? Open Source oplossingen als Magento lijken vaak mooi, maar er is veel kennis voor nodig om hier geen problemen mee te krijgen. Daarnaast zijn continue updates en patches voor bugs en security nodig om het stabiel te kunnen gebruiken. Dat is veel werk of er is veel kennis voor nodig. Dit is slechts één voorbeeld waarom goed advies niet duur is, maar veel ellende en onnodige uitgaven in de toekomst bespaart.

Businesscase

Een investering in (nieuwe) Ecommerce technologie heeft doorgaans een afschrijf periode van vijf jaar. Na die vijf jaar wordt de investering “achterhaald” geacht. Het investeringsniveau is hierdoor sterk afhankelijk van de businesscase. Wanneer een hoog ambitieniveau aanwezig is, is het onverstandig om met “speelgoed” te gaan experimenteren. Veel verkeer en transacties kunnen eenvoudigweg niet door een “simpel systeempje” verwerkt worden. De stabiliteit van de oplossing speelt hier een grote rol. Naast de software is het belangrijk om de juiste hosting juist in te richten. Wij zien in de praktijk dat hier nu juist op bezuinigd wordt. De keten is zo sterk als de zwakste schakel! Neem geen risico’s en zorg voor robuuste en slimme oplossingen.

Hulp bij een Leverancier Selectie

Ecommerce Result heeft in de afgelopen jaren meer dan 200 projecten begeleid of gereviewd en hierdoor een geweldige hoeveelheid kennis opgedaan van oplossingen, leveranciers en implementatie partijen. Wij kennen de markt, de kosten en de businesscase van vrijwel elke oplossing. Wanneer wij uw selectie traject begeleiden, maakt u niet alleen een goed onderbouwde keuze, maar bespaart u ook fors op de investering. Wij kennen van vrijwel alle oplossingen de maximale kortingen die in de markt aangeboden worden door de leveranciers. Hierdoor bent u zeker van het beste aanbod en betaalt u nooit teveel. Alleen hierdoor al, verdienen wij doorgaans voor u een veelvoud van onze kosten terug! Een klassieke win-win!

RECENTE BLOGPOSTS

Benieuwd hoe wij de IT afdeling van uw bedrijf kunnen helpen met een Leverancier Selectie?

NEEM DIRECT CONTACT OP
BEKIJK ONZE REFERENTIES

Geheel vrijblijvend natuurlijk