Predictive Analytics2022-12-31T16:06:11+01:00

Koopgedrag en omzet voorspellen? Meer grip met predictive analytics.

Groothandel, retailer of merkfabrikant. Predictive analytics verbetert je rendement.
Onze experts bieden professionele support bij de selectie en implementatie van maatoplossingen.

Direct sparren met experts, zonder verplichtingen!

Vrijblijvend tips & tricks ontvangen!

PREDICTIVE ANALYTICS

Marktomstandigheden voorspellen, op korte of lange termijn, om beter en tijdig te anticiperen op de wensen en behoeften van klanten. Welke Ecommerce-ondernemer wil dat niet? Bestaande computersystemen, grote databases en analyse-omgevingen zoals Business Intelligence BI leveren bruikbare informatie over de actuele stand van zaken. Maar het vermogen om ondernemers vooruit te laten kijken is beperkt. Beslissers moeten aannames over de toekomst maken op basis van eerdere gebeurtenissen. Dat proces is per definitie onvolmaakt. Wat een ondernemer echt zou helpen, zijn accurate data driven voorspellingen van relevante marktontwikkelingen. Het antwoord is: Predictive Analytics.

BELANG

Waar kan ik predictive analytics dan voor inzetten in mijn bedrijf?

Predictive analytics biedt beslissers en analisten de mogelijkheid om nauwkeurige voorspellingen te maken van gebeurtenissen in hun markt, gebaseerd op complexe statistische algoritmen, toegepast op relevante data. Met deze geavanceerde, intelligente analysemethode kun je diverse soorten klantgedrag voorspellen, zoals:

  • welke klanten zullen waarschijnlijk product x aanschaffen via kanaal y?
  • wie zal reageren op bepaalde aanbiedingen?
  • hoeveel moet ik inkopen van product x en wanneer moeten de producten op de juiste voorraadplek liggen?

WERKING

Hoe zet ik predictive analytics in mijn organisatie in voor betere resultaten?

Predictive analytics is een krachtig hulpmiddel. Het geeft beslissers een nauwkeurige blik op de toekomst en sales en marketing teams een beter zicht op wat klanten willen en nodig hebben.  Je komt te beschikken over zeer waardevolle informatie die helpt bij het nemen van tactische en strategische beslissingen. Lange tijd was het struikelblok bij predictive analytics dat de technologie erg complex is om toe te passen. Je had een team van zeer ervaren data-analisten nodig om praktische resultaten te genereren. Een investering die alleen de grootste ondernemingen zich konden veroorloven. De laatste jaren is er een nieuwe generatie van predictive analytics tools ontwikkeld, die veel eenvoudiger te gebruiken zijn. Deze nieuwe oplossingen zijn uitstekend op een dagelijkse basis inzetbaar in mkb-bedrijven. Bij effectief gebruik voegen ze belangrijke waarde toe aan je business. De analtytics tools zijn bereikbaar. Nu de expertise en ondersteuning nog. Die vind je bij ons.

SPECIALIST IN PREDICTIVE ANALYTICS

Ecommerce Result helpt je deskundig en praktijkgericht bij het zetten van de eerste stappen. Samen ontwikkelen we een visie en bijbehorende roadmap die aangeven hoe je de mogelijkheden en voordelen van predictive analytics ten volle benut in je organisatie. We begeleiden de invoering van de technologie en zorgen voor een naadloze integratie in het primaire proces. Onze diensten variëren van het bepalen van de juiste analytics strategie, onder meer met workshops, en begeleiden van pilotprojecten om ervaringen op te doen, tot het adviseren over de integratie van predictive analytics in je organisatie. Bij al deze diensten richten we ons zoveel mogelijk op het vroegtijdig bepalen van heldere KPI’s. Dat stelt je in staat om de voortgang en het succes van deze toepassing te bepalen en, waar nodig, adequaat bij te sturen. Samen gaan we voor resultaat.

ecommerce result

Herken je dit?

  • Je mist het totale plaatje van mogelijke verbeteringen in je Ecommerce- & Marketing sytemen

  • Je hebt onvoldoende mensen of kennis beschikbaar in je eigen organisatie

  • Software leveranciers willen graag verkopen, maar wie geloof je?

  • Je zoekt advies en mensen die je écht kunt vertrouwen

  • Je ROI op marketing campagnes daalt

Bel of mail voor eerlijk advies

Contactformulier NL
Captcha

8 voor- en nadelen van ChatGPT voor de productie van e-commerce content

.|Categorieën: B2B, B2C, Business Intelligence, Conversie Optimalisatie, Customer journey, Ecommerce, IT, Kunstmatige intelligentie, Marketing, Marketing Automation, Online Marketing, Personalisation, PIM Product Information Management, Retail, Social Commerce, Strategie|Tags: , , , , , |

Al tientallen jaren wordt er over AI gesproken als [...]

Ga naar boven