In Site Search Engines2021-12-02T11:57:29+01:00

Hoe kan ik alle producten in mijn webshop beter vindbaar maken voor mijn klanten?

Ecommerce Result helpt Groothandels, Retailers en merken met dit soort vraagstukken.
Van oplossing tot en met succesvolle werking!

We sparren graag met u over uw uitdaging.

IN SITE SEARCH ENGINES

Als u een webshop hebt met een groot aanbod aan producten, dan is het moeilijk om deze goed vindbaar te maken voor uw bezoekers. Vooral als u producten vindbaar wilt maken door deze te koppelen aan referentie data zoals bijvoorbeeld in datapools als TecDoc, GS1, ETIM, DST, IceCat etc. Daarnaast is het van belang dat de resultaten in de juiste volgorde worden getoond, met relevantie voor de klant, marge of bijvoorbeeld voorraad als uitgangspunt. Dit zijn faciliteiten die bij de grote webshops zoals Amazon en AliBaba beschikbaar zijn, maar een probleem blijven vormen voor de kleinere bedrijven. Wij lossen dit op met een door ons ontwikkelde architectuur met Insite Search Engines.

Met deze oplossing kunnen we miljoenen producten koppelen aan miljarden referentieregels en maken we producten voor uw klanten vindbaar. Het doel is om de conversie te verhogen door het tonen van de juiste producten in de juiste volgorde gekoppeld aan een specifieke zoekopdracht of selectie. In Site Search Engines en navigatie tools worden door onze specialisten geprepareerd zodat zij hun optimale resultaat leveren in uw webshop. Wij werken vooral met Elastic Search als onderliggende technologie, maar combineren dat met slimme tools zodat het juiste zoekresultaat verkregen wordt.

HOE WERKT DAT?

Hoe zit dat dan technisch in elkaar en wat levert het voor mijn bedrijf op?

In Site Search Engines en navigatie tools (ook wel Information Retrieval Tools genoemd) bieden een handige manier voor u om de informatie in uw webshop te structureren, analyseren en presenteren. Voor uw bezoekers helpt het om informatie op uw site snel te vinden, gebruikmakend van eigen zoektermen. Eenmaal geïnstalleerd, kan de door onze experts ontwikkelde In Site Search Engine grote hoeveelheden aan zeer verschillende data indexeren, doorzoeken en relaties tussen producten en referentiedata vastleggen. Door deze technologie slim te combineren met de juiste webshop- of PIM oplossing ( niet alle oplossingen zijn te gebruiken ) realiseren wij significante conversie verbeteringen en klant tevredenheid.

IMPLEMENTEREN VAN EEN IN SITE SEARCH ENGINE

De bekendste en meest gebruikte technologie voor In Site Search Engines op dit moment zijn Elastic Search, Solr en Sphinx. Het selecteren van de juiste In Site Search Engine tool voor uw toepassing is vaak een kwestie van uw wensen en eisen goed afstemmen op de uitgebreide functionaliteit van de tools. Tool kennis en ervaring met verschillende implementaties zijn hierbij van belang. De hoeveelheid, complexiteit en structuur van de data alsmede de gewenste “output” functies zijn bepalend voor de definitieve technologie keuze. Onze data specialisten zullen op basis van een technisch en functioneel ontwerp een opzet maken van uw gewenste data structuur. Als de technische en commerciële uitgangspunten helder zijn, zal begonnen worden met de technische implementatie. Wanneer deze gedaan is, volgt de commerciële inrichting. In deze laatste fase gaan we vanuit een aantal “use-cases” zoek- en selectie resultaten bouwen. Na de commerciële inrichting wordt de In Site Search Engine overgedragen aan de opdrachtgever en kan deze zelf in de praktijk finetuning toepassen. Verschillende algoritmen kunnen helpen met het perfectioneren van de resultaten.

Benieuwd hoe wij uw Ecommerce project succesvol kunnen maken?

Binnen 10 minuten heeft u een helder beeld.

Ecommerce trends 2022 – dit zijn de meest genoemde

.|Categorieën: B2B, B2C, Conversie Optimalisatie, Customer journey, Data Driven Ecommerce, Ecommerce, Ecommerce Logistics, Groothandel, IT, Kunstmatige intelligentie, Marketing Automation, Omni-Channel distributie, Online Marketplaces, Online payments, Personalisation, Retail, Social Commerce, UX User Experience|Tags: , |

Zoals Jingle Bells onlosmakelijk verbonden is met de voorbije kerstdagen, [...]

Ga naar boven