In Site Search Engines2022-03-05T12:09:26+01:00

In Site Search Engines: betere customer experience en conversie

Groothandel, retailer of merkfabrikant, Ecommerce Result laat je business beter draaien.
Van oplossing tot en met succesvolle werking!

Direct sparren met experts, zonder verplichtingen!

IN SITE SEARCH ENGINES

Als je een webshop hebt met een groot assortiment, is het een uitdaging om je producten voor je bezoekers vindbaar te maken . Vooral als je de vindbaarheid wilt koppelen aan referentiedata, zoals bijvoorbeeld in datapools als TecDoc, GS1, ETIM, DST, IceCat. Daarnaast is het van belang dat je de resultaten in de juiste volgorde toont, met relevantie voor de klant, marge of bijvoorbeeld voorraad als uitgangspunt. Grote webshops, als Amazon en AliBaba, hebben deze faciliteiten beschikbaar. Voor kleinere bedrijven is dit niet vanzelfsprekend. Dit laat zich invullen met een door ons ontwikkelde architectuur met Insite Search Engines.

Met deze oplossing kunnen we miljoenen producten koppelen aan miljarden referentieregels. Zo maken we producten voor je klanten vindbaar. Het doel is om de conversie te verhogen door het tonen van de juiste producten in de juiste volgorde, gekoppeld aan een specifieke zoekopdracht of selectie. Onze specialisten passen de technologie voor In Site Search Engines en navigatie tools op maat aan, zodat ze optimaal presteren in de betrokken webshops. We werken vooral met Elastic Search als onderliggende technologie. Dat combineren we met slimme tools voor zoekresultaten die optimaal matchen en de customer experience verbeteren.

HOE WERKT DAT?

Hoe zit dat dan technisch in elkaar en wat levert het voor mijn bedrijf op?

In Site Search Engines en navigatie tools (ook wel Information Retrieval Tools genoemd) bieden een effectieve manier om data in webshops te structureren, analyseren en presenteren. Je verhoogt de kwaliteit van de customer experience aanzienlijk als bezoekers en klanten snel de gewenste informatie vinden, op basis van eigen zoektermen. Eenmaal geïnstalleerd, zijn de door onze experts ontwikkelde In Site Search Engines direct klaar om grote hoeveelheden aan zeer verschillende data te indexeren en door te zoeken. Ook leggen ze relaties tussen producten en referentiedata vast. Door deze technologie slim te combineren met de juiste webshopplatform- of PIM-oplossing, realiseren we aanzienlijke verbeteringen in conversie en klanttevredenheid.

IMPLEMENTEREN VAN EEN IN SITE SEARCH ENGINE

In Site Search Engines helpen je bezoekers de weg te vinden in je webshop. Het zijn ‘interne zoekmachines’. De bekendste en meest gebruikte In Site Search Engines zijn Elastic Search, Solr en Sphinx. Om de juiste In Site Search Engine tool voor je bedrijf te vinden, is het van belang om je wensen en eisen naast de geboden functionaliteiten te leggen.  Hierbij gelden kennis van de tools en ervaring met verschillende implementaties als groot voordeel. De hoeveelheid, complexiteit en structuur van de data en de gewenste ‘output-functies’ zijn bepalend voor de definitieve technologiekeuze. Onze dataspecialisten maken op basis van een technisch en functioneel ontwerp een opzet van de gewenste datastructuur. Als de technische en commerciële uitgangspunten helder zijn, begint de technische implementatie. Zodra deze succesvol is verlopen, volgt de commerciële inrichting. In deze laatste fase bouwen we vanuit een aantal use-cases zoek- en selectie resultaten. Na de commerciële inrichting dragen we de In Site Search Engine over aan de opdrachtgever. In de praktijk kun je het systeem verder finetunen. Verschillende algoritmen kunnen helpen met het perfectioneren van de resultaten.

ecommerce result

Herken je dit?

  • Je mist het totale plaatje van mogelijke verbeteringen in je Ecommerce- & Marketing sytemen

  • Je hebt onvoldoende mensen of kennis beschikbaar in je eigen organisatie

  • Software leveranciers willen graag verkopen, maar wie geloof je?

  • Je zoekt advies en mensen die je écht kunt vertrouwen

  • Je ROI op marketing campagnes daalt

Bel of mail voor eerlijk advies

Contactformulier NL
Captcha

8 voor- en nadelen van ChatGPT voor de productie van e-commerce content

.|Categorieën: B2B, B2C, Business Intelligence, Conversie Optimalisatie, Customer journey, Ecommerce, IT, Kunstmatige intelligentie, Marketing, Marketing Automation, Online Marketing, Personalisation, PIM Product Information Management, Retail, Social Commerce, Strategie|Tags: , , , , , |

Al tientallen jaren wordt er over AI gesproken als [...]

Ga naar boven