Ecommerce Webshops2022-06-10T10:57:45+01:00

Hoe kies ik een webshop platform dat past bij mijn business?

Een nieuw webshop platform kiezen is als bergbeklimmen zonder gids….
Voorkom fouten. Ga voor advies, specificaties en support bij de selectie.

Direct sparren met experts, zonder verplichtingen!

ECOMMERCE WEBSHOPS

Door het professionaliseren van de markt voor Ecommerce, zijn er veel standaard Ecommerce webshop oplossingen ontwikkeld. De belangrijkste wereldspelers zijn SAP/Hybris, Salesforce, Intershop, Episerver, Sitecore, Oracle, en Adobe/Magento. Deze Ecommerce webshops richten zich op specifieke segmenten van de markt. De ene oplossing kost relatief weinig, de andere kost een ‘vermogen’.

Omdat de ontwikkelingen razendsnel gaan, is het belangrijk om een webshop platform te kiezen dat flexibel met je business meegroeit. Naast de genoemde wereldspelers bieden ook veel lokale spelers interessante oplossingen. Maar welke van de vele Ecommerce webshop oplossingen is nu echt future proof ? Welk platform past het best bij je bedrijf, branche, activiteiten en businesscase? Ga je starten met Ecommerce, of zoek je een nieuwe oplossing om sneller internationaal te kunnen groeien? Als Ecommerce essentieel is voor je organisatie, is een goede keuze maken cruciaal. Een platform kiezen dat niet aan al je eisen voldoet, kan fatale gevolgen hebben voor je omzet of reputatie. Wij kennen alle oplossingen, zowel internationaal als lokaal. We weten welke valkuilen aan welke oplossingen verbonden zijn. Soms lijkt ‘duur’ toch een stuk voordelige uit te pakken. En andersom.

WEBSHOP FUNCTIONALITEITEN

Welke functionaliteiten sluiten het best aan bij de Customer Journey van mijn klanten?

Een online winkel moet een functionele voorkant (etalage) hebben, zodat marketeers en webshopmanagers geen beperkingen zien in hun commerciële activiteiten. Echter, de praktijk is vaak anders. Veel functionele veranderingen vergen veel IT-capaciteit en lange doorlooptijden. Daarnaast zijn organisaties helaas nog niet gewend om  dit soort zaken projectmatig aan te pakken waardoor frustratie ontstaat bij zowel commercie als IT. Bij de start van het bouwen van Ecommerce webshops is het van groot belang dat de functionele wensen zo helder mogelijk zijn. Helaas wordt hier in de praktijk op bezuinigd in uren. Hierdoor ontstaan tijdens het project vaak problemen. Gelukkig zijn er tegenwoordig oplossingen in de vorm van werken met ‘bouwblokken’. Zo kun je via de Scrum-methode stap voor stap de perfecte oplossing realiseren. Wij helpen je met het zo helder mogelijk formuleren van je wensen. In elke fase.

PROMOTIE MANAGEMENT

Kan ik online en offline promoties combineren in één slimme Omni-Channel Ecommerce oplossing?

Front-end oplossingen voor Ecommerce webshops hebben vaak beperkte promotie management-functionaliteiten. Gelukkig wordt dit steeds beter. Maar wat doe je als je marketeers dingen bedenken die technisch niet mogelijk zijn? Om dit op te lossen bieden leveranciers promotie management steeds vaker aan als een separate module. Dat wil zeggen: niet langer als onderdeel van een front-end oplossing, maar als losstaande oplossing. Daarnaast is dynamische content op basis van het gedrag van bezoekers essentieel in de Customer Journey. Dit zijn functionaliteiten die meer vragen van Ecommerce webshops dan voorheen het geval was. Om je  Ecommerce functionaliteiten te optimaliseren, is het koppelen met klantdata systemen noodzakelijker dan ooit.

OMNICHANNEL ECOMMERCE OPLOSSINGEN

Omnichannel oplossingen zijn voor ieder bedrijf anders. Voor retailers kan het belangrijk zijn de webshop volledig te integreren in de fysieke winkels door het koppelen van databases, betaalsystemen en POS display-mogelijkheden. Ook longtail-mogelijkheden behoren tot de omnichannel oplossing. Als groothandel of fabrikant ben je misschien op zoek naar adequate oplossingen om direct aan consumenten te gaan leveren ( B2C ) of via dealers ( B2B2C ). Dit vergt niet alleen de juiste omnichannel oplossing, maar ook aanpassingen binnen organisaties. Immers, naast omdozen en pallets moeten nu ook losse items gedistribueerd worden. Daarnaast is klantcontact in B2C wezenlijk anders dan in B2B. Onze omnichannel specialisten werken voor zowel retailers als voor groothandels en merken. Doordat ze alle mogelijkheden en valkuilen kennen, kun je goed gefundeerde beslissingen nemen.

ONAFHANKELIJK ECOMMERCE IT ADVIES

Een Ecommerce platform kiezen lijkt eenvoudig. Even Googelen, de leveranciers van de eerste twee pagina’s benaderen en om hun demo vragen. Uit onderzoek blijkt echter dat veel platform keuzes later toch niet zo goed uitpakken. Te veel betalen, te weinig functionaliteiten, geen ontwikkel vrijheid, te complex of niet de juiste integratiemogelijkheden met andere systemen. Om nog maar niet te spreken over implementatiepartners……

Neem geen risico! Wij kennen vrijwel alle Ecommerce oplossingen met hun voor- en nadelen. Bepaal zelf welk type ondersteuning gewenst is: van een duwtje in de goede richting tot volledige ontzorging en begeleiding. We garanderen een transparant en leverancier-onafhankelijk advies. Onze kosten verdienen we altijd voor je terug.

Herken je dit?

  • Je mist het totale plaatje van mogelijke verbeteringen in je IT landschap

  • Software leveranciers willen graag verkopen, maar wie geloof je?

  • Je weet niet of je shortlist van oplossingen wel correct is

  • Je hebt geen goed zicht op de kosten van het project

  • Je zoekt advies wat je écht kunt vertrouwen

Ga naar boven