Interim Ecommerce Project Management en Programma Management2023-03-02T11:20:02+01:00

Ecommerce Projecten worden succesvoller met echte
Ecommerce experts!

De beste Ecommerce Project Managers “bestel” je eenvoudig hier

Bel of mail ons met je uitdaging!

INTERIM ECOMMERCE PROJECT MANAGEMENT EN PROGRAMMA MANAGEMENT

Een succesvol Ecommerce project is vooral afhankelijk van goed project management of programma management. Een ervaren Ecommerce project manager of programma manager is dus een must. Iemand die zich bewezen heeft in soortgelijke projecten en die in staat is zijn werkwijze en methodiek af te stemmen op de organisatie en het project in kwestie. EcommerceResult biedt interim Ecommerce project management en programma management experts. Door hun jarenlange ervaring en diepgaande Ecommerce kennis, laten zij uw Ecommerce project slagen.

ECOMMERCE PROJECT MANAGEMENT

Waarom zou ik een gespecialiseerd Ecommerce Project Manager inhuren voor mijn Ecommerce IT project?

Ecommerce projecten zijn vaak omvangrijk en complex. Meestal wordt er door diverse disciplines in de organisatie ( IT, marketing, sales & operations ) aan gewerkt en moeten diverse externe leveranciers worden gemanaged. De mensen uit de eigen organisatie moeten het project maar al te vaak uitvoeren naast hun gewone werk, wat het er niet gemakkelijker op maakt. Een veelheid aan technologieën, tools, applicaties en interfaces is in scope. En terwijl de tijdsdruk hoog is, verwacht het management dat alles volgens plan, binnen tijd en budget en met volledige scope wordt opgeleverd. Daarom is een ervaren Ecommerce project manager nodig! Hij of zij kan uw organisatie behoeden voor belangrijke valkuilen. Een ervaren Ecommerce project manager helpt u het project op een gecontroleerde manier uit te voeren, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Risico’s worden inzichtelijk gemaakt en gedurende het project gemanaged. De methodieken die wij in Ecommerce projecten toepassen hebben bewezen hierbij te helpen. Onze Ecommerce project managers weten deze methodieken pragmatische en op maat toe te passen. Elke organisatie en elk project is immers anders.

ECOMMERCE PROGRAMMA MANAGEMENT

Hoe kan ik het overzicht behouden over alle verschillende projecten binnen mijn organisatie?

Vaak leiden Ecommerce projecten weer tot andere projecten. Bijvoorbeeld vervanging van applicaties in de Back Office, CRM, BI of Customer Support systeem. Daarnaast leiden Ecommerce projecten vaak tot organisatie wijzigingen. Omdat Ecommerce en Omni-Channel de grenzen tussen traditionele afdelingen overstijgt, leidt het tot nieuwe teams en andere vormen van samenwerking. Mensen, processen en governance moeten mee veranderen met het project om het resultaat van het project te realiseren. Als er sprake is van meerdere projecten en eventueel gerelateerde organisatiewijzigingen, is het wenselijk deze in samenhang uit te voeren en te besturen. We noemen dit dan geen Ecommerce project management maar programma management: Alle relevante projecten, zowel technisch als organisatorisch, worden in samenhang gemanaged door een Ecommerce programma manager. Onze interim Ecommerce programma management experts zorgen voor het slagen van uw digitale transformatie. Ervaring met Ecommerce programma management is een must om dit succesvol te kunnen doen.

ECOMMERCE KLANKBORD EN COACHING

Een andere mogelijkheid om de slagingskans van uw Ecommerce of Omni-Channel programma of -project te vergroten, is om gebruik te maken van de mogelijkheid voor Ecommerce coaching. Een coach wordt meestal ingezet om de eigen ( interne ) Ecommerce project manager te behoeden voor fouten, te adviseren en waar nodig om zelf de handen uit de mouwen te steken. Bij grotere projecten of programma’s, wordt eerder gebruik gemaakt van iemand die een rol neemt als klankbord. Een klankbord opereert veelal op stuurgroepniveau en brengt daar zijn ervaring in om de werkzaamheden scherp te monitoren, risico’s bijtijds te signaleren en te adviseren over hoe het project of programma kan worden bijgestuurd. Coaching en klankborden kan in het algemeen met een bescheiden inzet (één of enkele dagen per week) gedurende de looptijd van het project. Op deze manier krijgt u wel de ervaring aan boord en blijven de kosten te overzien.

ecommerce result

Herken je dit?

  • Je mist het totale plaatje van mogelijke verbeteringen in je Ecommerce- & Marketing sytemen

  • Je hebt onvoldoende mensen of kennis beschikbaar in je eigen organisatie

  • Software leveranciers willen graag verkopen, maar wie geloof je?

  • Je zoekt advies en mensen die je écht kunt vertrouwen

  • Je ROI op marketing campagnes daalt

Bel of mail voor eerlijk advies

Contactformulier NL
Captcha

Ga naar boven