ONLINE MARKTPLAATSEN

Vrijwel alle bedrijven verkopen inmiddels online. Naast de eigen webshop exploiteren steeds meer bedrijven een digitaal verkoopkanaal op een Marktplaats of Online Platform. Deze Online Marktplaatsen kenmerken zich door een extreme groei van het aantal bezoekers en verkopen. Er zijn vele Online Marktplaatsen in Europa en daarbuiten o.a. AmazonEbayAliBabaEtsy, La RedouteRakutenSpartooBeslistBol.comCdiscountCeneoFruugoMiintoWishLe Grand Shop etc etc. Ook stellen steeds meer online spelers hun eigen webshop open voor derden. Wat kun je er mee als Retailer, Groothandel, Fabrikant of Merk?

 

Voor Retailers

Kan ik als Retailer verkopen op een Online Marktplaats en brengt mij dat duurzame groei?

Het verkopen op Online Marktplaatsen biedt voor Retail bedrijven grote kansen. Zelfstandig is het meestal ondoenlijk om zoveel bezoekers te krijgen in de eigen webshop. Wanneer gezocht wordt naar een groot publiek dan zijn online marktplaatsen vaak ideaal. Wel is het zo dat over de omzet meestal een fikse vergoeding betaald moet worden. Voor het ene product lenen Online Marktplaatsen zich beter dan voor het andere maar dat is een kwestie van propositie, positionering en marge van het product. Exclusieve producten worden daar vaak niet aangeboden omdat merkeigenaren dit verbieden of alleen zelf doen. Online Marktplaatsen stellen vaak wel eisen aan de aanbieder zoals beschikbaarheid van producten, leversnelheid, service niveau etc. De één is daar strenger in dan de ander, maar het dwingt in elk geval tot verbetering van de serviceverlening en kwaliteit van het product. Dus wilt u veel bezoekers niet alleen laten kijken maar ook kopen? Dan is het verkopen op Online Marktplaatsen misschien iets voor uw bedrijf!


Voor Groothandels

Hoe kan ik als Groothandel verkopen op een Online Marktplaats zonder dat dit mijn huidige verkoopkanalen schaadt?

Groothandels hebben vaak een lange historie in hun categorie. Veel groothandels werken nog steeds traditioneel met hun vaste afzetkanalen. Maar ook voor groothandels verandert de wereld door de komst van internet en giganten als Amazon en AliBaba. De transparantie en prijsdruk die dit met zich mee brengt zorgt er voor dat steeds meer resellers zich afvragen of zij niet zelf de rol van groothandel kunnen vervullen. Door internet zijn ook fabrikanten steeds beter toegankelijk en dit resulteert dan ook vaak dat groothandels uitgeschakeld worden in de distributieketen. De groothandel in zijn traditionele vorm van doorgeefluik zal vroeg of laat geen bestaansrecht meer hebben. Steeds meer groothandels herzien hun distributiestrategie daarom. Veel groothandels gaan daarom ook online verkopen aan eindgebruikers via Online Marktplaatsen. Uiteraard dient dit zorgvuldig te gebeuren om geen problemen te krijgen met bestaande resellers. Soms ontstaan er kanaalconflicten, maar die zijn vaak op te lossen. Voor elke groothandel liggen er kansen om wereldwijd te verkopen. Met een goede Distributiestrategie, een IT platform en aanpassingen in de organisatie bent u klaar voor Groothandel 2.0.

Online Marktplaatsen voor Fabrikanten & Merken

Veel fabrikanten van (A) merken voeren al jaren strijd met hun afzetkanalen om de gunst van de consument. In het FMCG kanaal domineren de grote supermarkt concerns de markt. Hierdoor worden fabrikanten gedwongen om hun assortiment aan te passen naar de winst doelstellingen van de retailers. Dit is geen goede ontwikkeling in het kader van innovatie en productontwikkeling. Naast de eerder genoemde Online Marktplaatsen, zijn er ook diverse initiatieven in de FMCG markt op dat vlak zoals Shobr, INS en Ocado. Platforms voor FMCG fabrikanten om hun gehele product assortiment te tonen en te verkopen. Dit soort initiatieven zullen in de nabije toekomst voor vrijwel elke branche ontstaan. Dus wilt u ook meer exposure van uw volledige product range en klant informatie ontvangen? Dan is ook voor uw bedrijf wellicht het verkopen via Online Marktplaatsen vroeg of laat een goede strategische stap.

Hoe verkoop ik op Online Marktplaatsen?

Verkopen op Online Marktplaatsen is niet lastig als u al een webshop heeft en alle ins en outs van Ecommerce processen kent. Maar verkopen op Online Marktplaatsen is in veel opzichten toch weer anders dan via uw eigen webshop. Ecommerce Result kent alle Online Marktplaatsen, mogelijkheden, processen en systemen en helpt u van het begin tot het einde. Wij helpen u met helder krijgen wat het voor uw merk en organisatie betekent. Daarna "verbinden" wij uw organisatie door middel van de juiste marktplaats connector met de Online Marktplaatsen van uw keuze. Wanneer er mogelijke kanaalconflicten met uw resellers om de hoek komen kijken, kunnen wij u adviseren hoe dit op te lossen en er een "win-win" van te maken. Met de juiste begeleiding ligt de wereld aan uw voeten!

RECENTE BLOGPOSTS

Benieuwd naar wat uw verkoopkansen zijn op Online Marktplaatsen?

NEEM DIRECT CONTACT OP
BEKIJK ONZE REFERENTIES

Geheel vrijblijvend natuurlijk!