Replatforming

replatformingEr zijn veel redenen waarom uw huidige webshop aan vervanging toe kan zijn. De meest gehoorde redenen zijn lastig onderhoud, traagheid, nieuwe look en hoge kosten. Wanneer u uw huidige webshop platform gaat vervangen, dan is dit een fors project. Zowel uw IT afdeling, uw marketing en sales afdelingen, maar ook finance en logistiek zullen betrokken moeten worden. Het is verstandig om dit integraal aan te pakken. Wanneer u uw webshop gaat vervangen, een zogenaamde Replatforming, kunt u gelijk “omliggende” systemen beter laten samenwerken waardoor onderhoudskosten omlaag gaan.

Het is verstandig om u bij dit project te laten begeleiden zodat u geen cruciale zaken over het hoofd ziet en de beste investering voor de komende jaren doet. Wij kennen alle valkuilen en Ecommerce platforms. Wij weten in welk geval u voor welke oplossing moet kiezen. Dat scheelt u onnodig veel geld. Wij adviseren u onafhankelijk van leveranciers, dus gegarandeerd een objectief advies.

WEBSHOP FUNCTIONALITEITEN

Welke functionaliteiten sluiten het best aan bij de Customer Journey van mijn klanten?

De functionaliteiten van een moderne webshop, of liever gezegd het ontbreken daarvan, is vaak de belangrijkste reden om een vervanging van het huidige systeem te overwegen. Het simpele "plaatje-prijs" principe van de vorige generatie webshops is niet meer toereikend om bezoekers over te halen te kopen. Er zijn intelligente mogelijkheden nodig zoals excellente zoek- en selectiemogelijkheden, relevante product aanbevelingen, gepersonaliseerde content etc. Er kan worden gekozen om alle functionaliteiten in het platform onder te brengen, maar ook is een zogenaamde "best of breed" oplossing mogelijk. Hierbij wordt door meerdere tools gezamenlijk een Ecommerce Platform samengesteld.


IT LANDSCHAP

Is het nodig om bij een Replatforming mijn gehele IT landschap aan te passen?

Wanneer u de keuze heeft gemaakt voor een nieuw Ecommerce platform, dan is het van belang om tijdens de voorbereiding van het project, de bestaande processen onder de loep te nemen, want ook hier zijn vaak voordelen te behalen. Een moderne API laag zorgt er bijvoorbeeld voor dat de communicatie van en naar het nieuwe Ecommerce Platform veel simpeler is in te richten. Zeker wanneer u gaat werken met bijvoorbeeld een Marketing Automation oplossing of een Data Management Platform dan is connectiviteit zeer belangrijk.

Replatforming Businesscase

Naast functionele- en gebruikerswensen, heeft een Replatforming vrijwel altijd een positief effect op de businesscase. De belangrijkste redenen zijn lagere kosten en een hogere conversie (verkopen). Een goed gekozen Ecommerce Platform faciliteert de gebruikers meer waardoor minder uit hoeft te worden besteed aan bijvoorbeeld een web bouwer. Daarnaast zijn de kosten van hosting van een moderne oplossing per bezoeker vaak ook lager. Door de snellere laadtijd van pagina's, zal Google doorgaans de pagina's hoger plaatsen in de index wat resulteert in meer bezoekers. Door o.a. de flexibele mogelijkheden van content management, "story telling" functies en AB testing mogelijkheden, neemt het conversie percentage toe wat resulteert in meer verkopen. Dit zijn slechts een paar voorbeelden, maar de lijst van optimalisaties is vaak lang. Net als in een "stenen winkel" is het noodzakelijk om met de tijd mee te gaan en te zorgen voor een optimale beleving van de bezoekers. Lagere kosten en een hogere omzet zorgen doorgaans voor een snelle terugverdientijd van een Replatforming.

Benieuwd welke Ecommerce Webshop oplossing geschikt is voor uw bedrijf?

NEEM DIRECT CONTACT OP
BEKIJK ONZE REFERENTIES

Geheel vrijblijvend natuurlijk

RECENTE BLOGPOSTS