Replatforming2023-03-08T16:51:56+01:00

Replatforming – meer efficiency, betere customer experience

Standaard, Open Source, SAAS, Headless of Composable Commerce?
Voorkom dure fouten. Ga voor advies, en support bij de selectie en implementatie.

Direct sparren met experts, zonder verplichtingen!

REPLATFORMING

Er zijn veel redenen waarom uw huidige webshop aan vervanging toe kan zijn. De meest gehoorde redenen zijn lastig onderhoud, traagheid, nieuwe look en hoge kosten. Wanneer u uw huidige webshop platform gaat vervangen, dan is dit een fors project. Zowel uw IT afdeling, uw marketing en sales afdelingen, maar ook finance en logistiek zullen betrokken moeten worden. Het is verstandig om dit integraal aan te pakken. Wanneer u uw webshop gaat vervangen, een zogenaamde Re-platforming, is het belangrijk om te weten wat voor soort oplossing voor jouw bedrijf het beste is. Standaard, Open Source, SAAS, Headless of Composable?

Het is verstandig om u te laten begeleiden zodat u geen cruciale zaken over het hoofd ziet en de beste investering voor de komende jaren doet. Wij kennen alle valkuilen en Ecommerce platforms. Wij weten in welk geval u voor welke oplossing moet kiezen. Dat scheelt u onnodig veel geld. Wij adviseren u onafhankelijk van leveranciers, dus gegarandeerd een objectief advies.

WEBSHOP FUNCTIONALITEITEN

Welke functionaliteiten sluiten het best aan bij de Customer Journey van mijn klanten?

De functionaliteiten van een moderne webshop, of liever gezegd het ontbreken daarvan, is vaak de belangrijkste reden om een vervanging van het huidige systeem te overwegen. Het simpele “plaatje-prijs” principe van de vorige generatie webshops is niet meer toereikend om bezoekers over te halen te kopen. Er zijn intelligente mogelijkheden nodig zoals excellente zoek- en selectiemogelijkheden, relevante product aanbevelingen, gepersonaliseerde content etc. Er kan worden gekozen om alle functionaliteiten in het platform onder te brengen, maar ook is een zogenaamde “best of breed” oplossing mogelijk. Hierbij wordt door meerdere tools gezamenlijk een Ecommerce Platform samengesteld.

IT LANDSCHAP

Headless of Composable Commerce?

Wanneer u de keuze heeft gemaakt voor een nieuw Ecommerce platform, dan is het van belang om tijdens de voorbereiding van het project, de bestaande processen onder de loep te nemen, want ook hier zijn vaak voordelen te behalen. Een moderne architectuur zorgt er bijvoorbeeld voor dat de communicatie van en naar het nieuwe Ecommerce Platform veel simpeler is in te richten. Zeker wanneer u gaat werken met bijvoorbeeld een Marketing Automation, Personalisatie tools of een Customer Data Platform dan is connectiviteit zeer belangrijk.

REPLATFORMING BUSINESSCASE

Naast functionele- en gebruikerswensen, heeft een Replatforming vrijwel altijd een positief effect op de businesscase. De belangrijkste redenen zijn lagere kosten en een hogere conversie (verkopen). Een goed gekozen Ecommerce Platform faciliteert de gebruikers meer waardoor minder uit hoeft te worden besteed aan bijvoorbeeld een web bouwer. Daarnaast zijn de kosten van hosting van een moderne oplossing per bezoeker vaak ook lager. Door de snellere laadtijd van pagina’s, zal Google doorgaans de pagina’s hoger plaatsen in de index wat resulteert in meer bezoekers. Door o.a. de flexibele mogelijkheden van content management, “story telling” functies en AB testing mogelijkheden, neemt het conversie percentage toe wat resulteert in meer verkopen. Dit zijn slechts een paar voorbeelden, maar de lijst van optimalisaties is vaak lang. Net als in een “stenen winkel” is het noodzakelijk om met de tijd mee te gaan en te zorgen voor een optimale beleving van de bezoekers. Lagere kosten en een hogere omzet zorgen doorgaans voor een snelle terugverdientijd van een Replatforming.

ONAFHANKELIJK ECOMMERCE IT ADVIES

Een Ecommerce platform kiezen lijkt eenvoudig. Even Googelen, de leveranciers van de eerste twee pagina’s benaderen en om hun demo vragen. Uit onderzoek blijkt echter dat veel platform keuzes later toch niet zo goed uitpakken. Te veel betalen, te weinig functionaliteiten, geen ontwikkel vrijheid, te complex of niet de juiste integratiemogelijkheden met andere systemen. Om nog maar niet te spreken over implementatiepartners……

Neem geen risico! Wij kennen vrijwel alle Ecommerce oplossingen met hun voor- en nadelen. Bepaal zelf welk type ondersteuning gewenst is: van een duwtje in de goede richting tot volledige ontzorging en begeleiding. We garanderen een transparant en leverancier-onafhankelijk advies. Onze kosten verdienen we altijd voor je terug.

ecommerce result

Herken je dit?

  • Je mist het totale plaatje van mogelijke verbeteringen in je Ecommerce- & Marketing sytemen

  • Je hebt onvoldoende mensen of kennis beschikbaar in je eigen organisatie

  • Software leveranciers willen graag verkopen, maar wie geloof je?

  • Je zoekt advies en mensen die je écht kunt vertrouwen

  • Je ROI op marketing campagnes daalt

Bel of mail voor eerlijk advies

Contactformulier NL
Captcha

Ga naar boven