ECOMMERCE VOOR GROOTHANDELS

Ecommerce voor groothandelsEcommerce voor Groothandels is voor vele bedrijven in die sector niets anders dan het koppelen van de ordersystemen van afnemers. Maar Ecommerce kan zoveel meer voor uw bedrijf zijn…..Ecommerce met een “open” catalogus kan voor meer dan 80% van de Groothandels een belangrijke extra omzet opleveren. Naast EDI, is een bestel dashboard met mutatie mogelijkheden wellicht een welkome aanvulling voor uw afnemers. Hoe beter u hen kunt bedienen, hoe meer loyaliteit dit oplevert. Groothandels die op zoek zijn naar nieuwe producten en afzetkanalen kunnen óók profiteren van slimme mogelijkheden die Ecommerce biedt. Door uw online aanwezigheid te verbeteren met een catalogus, wordt u beter gevonden door nieuwe klanten én leveranciers. En waarom zou een medewerker van een afnemer bijvoorbeeld in een “spartaanse” portal moeten bestellen? De mogelijkheden van B2B Ecommerce zijn eindeloos. Ecommerce Result helpt u met het optimaliseren van uw distributie strategie, en het kiezen en inrichten van uw Ecommerce systemen.

 

STRATEGIE

Sluit mijn huidige strategie nog wel aan op de ontwikkelingen van deze tijd?

Ecommerce voor Groothandels gaat veel verder dan het koppelen van systemen. Groothandels worden steeds vaker geconfronteerd door oprukkende internationale platforms zoals Amazon en Alibaba. Deze platforms zijn niet alleen op het gebied van B2C actief, maar gaan een steeds belangrijkere rol spelen op het gebied van B2B distributie. Wanneer groothandels niet hun strategie aanpassen, is hun functie straks overbodig. Ecommerce Result heeft veel ervaring met het adviseren en succesvol begeleiden van groothandels. Onze unieke aanpak zorgt voor nieuwe perspectieven en groeikansen!


NIEUWE DISTRIBUTIE KOLOM?

Vormen Amazon en AliBaba een gevaar of moet ik juist samenwerken?

Door de komst van nieuwe "distributeurs" als Amazon en Alibaba lijken de traditionele distributie modellen op zn kop gezet te worden. De traditionele kolom van fabrikant via een distributeur naar resellers en klant staat onder druk. Wat is de toegevoegde waarde van de groothandel nog, vragen steeds meer resellers zich af. Steeds vaker zoeken zij naar goedkopere leveranciers of naar betere service concepten. Een aangepaste distributie strategie helpt u klanten aan u te binden. Wij helpen u met het formuleren en implementeren van deze belangrijke veranderingen.

Out of the box denken

Denken in standaard modellen is soms zinvol, maar leidt meestal tot een blokkade van innovatie. De groothandels van vandaag vinden zichzelf weer opnieuw uit. Niet alleen het leveren van betere order faciliteiten aan bestaande klanten, maar ook nieuwe inkoop en verkoop kanalen met elkaar combineren is een trend die steeds vaker toegepast wordt. Ecommerce Result is expert in het ontwikkelen van nieuwe distributie modellen. Van strategie via IT en logistieke oplossingen naar een geheel nieuwe samenwerking met bestaande en vooral nieuwe klanten. Geen enkele combinatie is te gek. Met onze aanpak creëert u nieuwe mogelijkheden en toekomstige duurzame omzet.

Benieuwd naar hoe wij Ecommerce voor úw Groothandel kunnen inzetten?

RECENTE BLOGPOSTS