Ecommerce voor Groothandels2022-03-05T13:11:44+01:00

Hoe zet ik omnichannel Ecommerce optimaal in voor mijn groothandel?

Ecommerce Result helpt bij het vernieuwen, verbreden en versterken van groothandelskanalen.
Professionele support bij omnichannel Ecommerce projecten. Van strategie tot implementatie.

Direct sparren met experts, zonder verplichtingen!

ECOMMERCE VOOR GROOTHANDELS

Voor veel groothandelsbedrijven bestaat de Ecommerce-praktijk vooral uit het koppelen van de ordersystemen van afnemers. Jammer, want Ecommerce kan je bedrijf zoveel meer brengen. Ecommerce met een ‘open’ catalogus kan voor meer dan 80% van alle bestaande groothandelskanalen een belangrijke extra omzet opleveren. Naast EDI, is een besteldashboard met mutatiemogelijkheden een welkome aanvulling voor je afnemers. Want hoe beter je je klanten bedient, hoe meer loyaliteit je ervoor terugkrijgt. Groothandels die op zoek zijn naar nieuwe producten en afzetkanalen kunnen óók profiteren van slimme mogelijkheden die Ecommerce biedt. Door je online aanwezigheid te verbeteren met een catalogus, weten niet alleen nieuwe klanten je beter te vinden, maar ook nieuwe leveranciers. En waarom zou een medewerker van een afnemer bijvoorbeeld in een ‘spartaanse’ portal moeten bestellen? De mogelijkheden van B2B Ecommerce zijn eindeloos. Ecommerce Result helpt je met het optimaliseren van je distributie strategie, en het kiezen en inrichten van je Ecommerce systemen.

STRATEGIE

Hoe doelmatig en toekomstbestendig is mijn huidige strategie?

Ecommerce voor groothandels gaat veel verder dan het koppelen van systemen. Immers, de groothandelssector wordt steeds vaker geconfronteerd met internationale platforms zoals Amazon en Alibaba. Deze platforms zijn niet alleen op het gebied van B2C actief, maar gaan een steeds belangrijkere rol spelen in de wereldwijde B2B-distributie.  Groothandels die hun strategie niet tijdig en drastisch aan de tijdgeest aanpassen, verliezen marktaandeel. Ecommerce Result heeft veel ervaring met het adviseren en succesvol begeleiden van groothandelsbedrijven. Onze unieke aanpak zorgt voor nieuwe perspectieven en groeikansen.

NIEUWE DISTRIBUTIEKOLOM?

Vormen Amazon en AliBaba een dreiging of moet ik juist samenwerken?

Het overweldigende succes  van nieuwe ‘distributeurs’ als Amazon en Alibaba lijkt de traditionele distributiemodellen op zijn kop te zetten. De vertrouwde kolom van fabrikant via een distributeur naar resellers en klanten staat onder druk. Steeds meer resellers plaatsen vraagtekens bij de toegevoegde waarde van het groothandelskanaal. Steeds vaker zoeken resellers naar goedkopere leveranciers of betere serviceconcepten. Een aangepaste distributiestrategie helpt je om klanten aan jouw formule en services te binden. En onze experts helpen je met het formuleren en implementeren van deze belangrijke veranderingen.

OUT OF THE BOX DENKEN

Denken in standaardmodellen is soms zinvol, maar leidt meestal tot een blokkade van innovatie. De groothandels van vandaag vinden zichzelf weer opnieuw uit. Niet alleen het leveren van betere orderfaciliteiten aan bestaande klanten, maar ook nieuwe inkoop- en verkoopkanalen met elkaar combineren is een beproefde methode die resulteert in meer marktaandeel, grensoverschrijdende activiteiten, en klanttevredenheid. Ecommerce Result is expert in het ontwikkelen van nieuwe distributiemodellen. Van strategie via IT en logistieke oplossingen naar een geheel nieuwe samenwerking met bestaande en vooral nieuwe klanten. Geen enkele combinatie is te gek. Met onze aanpak creëer je nieuwe mogelijkheden en toekomstige duurzame omzet.

ecommerce result

Herken je dit?

  • Je mist het totale plaatje van mogelijke verbeteringen in je Ecommerce- & Marketing sytemen

  • Je hebt onvoldoende mensen of kennis beschikbaar in je eigen organisatie

  • Software leveranciers willen graag verkopen, maar wie geloof je?

  • Je zoekt advies en mensen die je écht kunt vertrouwen

  • Je ROI op marketing campagnes daalt

Bel of mail voor eerlijk advies

Contactformulier NL
Captcha

Ga naar boven