Ecommerce B2B2022-08-18T11:47:06+01:00

Hoe haal ik als fabrikant meer omzet uit Business-to-Business Ecommerce?

Ecommerce Result helpt groothandels, merken en fabrikanten met het opzetten of optimaliseren van Business-to-Business Ecommerce – processen, systemen én organisatie.

Direct sparren met experts, zonder verplichtingen!

BUSINESS TO BUSINESS ECOMMERCE

Fabrikanten zien hun  de rol in de keten snel veranderen. Klanten zijn kritisch en stellen steeds meer eisen aan je diensten. Denk aan voorraad houden, same day delivery, realtime productfeeds met voorraadindicatie, en meer. Natuurlijk heb je ook wellicht groothandels ingeschakeld. Maar als je onvoldoende inspeelt op de behoefte aan toegevoegde waarde, gaan klanten op zoek naar alternatieven. Amazon en Alibaba werpen zich op als alternatief distributiekanaal voor bedrijven die hun producten efficiënt gedistribueerd willen hebben. Maar ook vinden veel bedrijven hier nieuwe merken met wie ze in zee gaan. Zou je als fabrikant óók op Amazon moeten staan? Maar is de keuze voor een marketplace wel verstandig voor de ontwikkeling van je merkidentiteit? En hoe denken bestaande afnemers over zo’n switch? Blijven ze je merk(en) trouw, of zwichten ze voor de verleiding van concurerende producten die ook op marketplaces zichtbaar zijn? Is B2B Ecommerce dan een oplossing voor je bedrijf?

Efficiënte distributie kun je ook zelf organiseren met slimme B2B Ecommerce oplossingen. Als je je klanten beter wilt gaan bedienen met een eigen B2B Ecommerce-platform, is advies inwinnen de eerste stap. De technologische mogelijkheden zijn oneindig. Maar welke oplossing past bij welke branche en businesscase? Laat je adviseren door de Ecommerce specialisten van Ecommerce Result. Wij kennen alle mogelijkheden. Bovendien kennen we de uitdagingen die eraan verbonden zijn. Van strategie, via procesoptimalisatie en IT infrastructuur naar logistiek en kanaalconflicten, onze specialisten staan er klaar voor.

B2B WEBSHOP

Wat levert een B2B webshop mijn bedrijf op?

Bij het opzetten van een Business-to-Business webshop komt meer kijken dan je denkt. Op basis van veelzijdige praktijkkennis helpen experts van Ecommerce Result je het kaf van het koren te scheiden. Wat u wil je precies bereiken met je webshop en welke functionaliteiten horen daarbij? Wat vinden afnemers belangrijk? Wat zijn de missing links in je huidige distributieformule?  Wat maakt je webshop anders dan al die andere webshops? Wat zijn je unique selling points? Heb je internationale ambities nu je toch een eigen platform in de markt zet? Het zijn heel veel vragen. Samen zetten we ze om in kansen en oplossingen. Met als inzet: duurzame groei en een toekomstbestendige positie in de keten.

WERELDWIJDE DEKKING

Hoe zet ik wereldwijde Ecommerce business op voor mijn bedrijf?

Offline en online, als ondernemer weet je als geen ander hoe belangrijk samenwerking is. Als je geavanceerde Ecommerce-technologie inzet om je B2B webshop te koppelen aan een internationaal dealerportaal, faciliteer je wereldwijde groei voor je business. Dit is mogelijk doordat zelfstandige distributeurs in gebieden met minder focus rechtstreeks kunnen kopen en direct online kunnen afrekenen, waardoor je geen debiteurenrisico loopt. Deze betrouwbare distributiemethode zorgt dat je de B2B activiteiten van je onderneming in betrekkelijk korte tijd kunt uitbreiden.

BUSINESS TO BUSINESS DEALER PORTALS

Uniforme communicatie naar eindgebruikers ondersteund uw merkwaarden. Een geïntegreerde “marketing webshop” of “rich dealerportal “ is daarom een belangrijk instrument wat door steeds meer fabrikanten wordt ingezet voor de distributie en communicatie mbt marketing materialen. Daarnaast kan hetzelfde platform ook dienst doen om verrijkte product content voor online gebruik door dealers / retailers gestructureerd aan te bieden rekening houdend met de afspraken die gemaakt zijn mbt assortiment, prijzen, promoties etc.

ecommerce result

Herken je dit?

  • Je mist het totale plaatje van mogelijke verbeteringen in je Ecommerce- & Marketing sytemen

  • Je hebt onvoldoende mensen of kennis beschikbaar in je eigen organisatie

  • Software leveranciers willen graag verkopen, maar wie geloof je?

  • Je zoekt advies en mensen die je écht kunt vertrouwen

  • Je ROI op marketing campagnes daalt

Bel of mail voor eerlijk advies

Contactformulier NL
Captcha

8 voor- en nadelen van ChatGPT voor de productie van e-commerce content

.|Categorieën: B2B, B2C, Business Intelligence, Conversie Optimalisatie, Customer journey, Ecommerce, IT, Kunstmatige intelligentie, Marketing, Marketing Automation, Online Marketing, Personalisation, PIM Product Information Management, Retail, Social Commerce, Strategie|Tags: , , , , , |

Al tientallen jaren wordt er over AI gesproken als [...]

Ga naar boven