PIM Systeem advies2021-12-02T11:59:03+01:00

Wie kan mij adviseren en begeleiden bij de keuze van het juiste PIM Systeem?

Een PIM systeem kiezen is als bergbeklimmen zonder gids….
Wij kennen vrijwel alle PIM systemen en helpen u met advies, specificaties en selectie.

Lees de laatste trends over productdata.

PIM SYSTEEM ADVIES

Sinds de introductie van de eerste webshops, is Ecommerce een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering geworden in de meeste bedrijven. Maar veel webshops leveren geen of onvoldoende rendement op. Een belangrijke reden bij veel bedrijven is het verliezen van marktaandeel aan concurrenten. Zij konden met lagere kosten hun marketing uitgaven verhogen en daardoor meer kopers aantrekken. Die lagere kosten zitten meestal in beter geautomatiseerde processen. Het gehele product- en price management “handmatig” blijven doen is één van de redenen van te hoge kosten. Veel tijd, foute product informatie, onduidelijke foto’s en geen of nauwelijks controle. Potentiële kopers die uw webshop bezoeken, haken af en kopen bij een webshop die wél alle informatie goed op orde heeft. Een PIM Systeem is ontwikkeld om de kosten van product-, prijs- en assortimentsbeheer te verlagen en het proces te versnellen. Maar welk systeem is nu het beste geschikt voor uw bedrijf? Ons PIM systeem advies is uniek.

Omdat wij al meer dan 300 PIM systeem projecten hebben geadviseerd en geanalyseerd kunnen wij u hierdoor onafhankelijk van leveranciers adviseren. Wij werken dagelijks aan onze informatie voorziening over de nieuwste ontwikkelingen met leveranciers samen. Onze kennis zorgt er altijd voor dat de kosten van ons advies in een veelvoud worden terugverdiend door besparingen die wij voor u kunnen realiseren.

WAAROM PIM SYSTEEM ADVIES?

Een PIM Systeem kan helpen bij complexe IT vraagstukken

Een PIM Systeem is een complexe oplossing die alle commerciële processen in uw organisatie raakt. Een PIM Systeem is geen typische “IT oplossing” maar een software tool die de kosten van product informatie beheer kan verlagen. De keuze van een PIM Systeem heeft dus veel meer te maken met “business needs” dan met de IT architectuur, hoewel het daar wel een integraal onderdeel van gaat uitmaken. Om snel helder te krijgen welk PIM systeem voor uw organisatie geschikt is, kunt u bij ons kiezen uit een “compact” of een “uitgebreid” PIM advies. Tijdens een vrijblijvend gesprek kunnen we door onze ervaring snel achterhalen of een uitgebreide analyse noodzakelijk is. In ongeveer 70% van de projecten, is een compact advies voldoende om helder te krijgen of een PIM Systeem zinvol is, welke oplossing gekozen moet worden en welke kosten dit met zich meebrengt. Op die manier weet u snel waar u aan toe bent.

AANDACHTSGEBIEDEN

Welke zaken zijn belangrijk bij het kiezen van een PIM Systeem voor mijn organisatie?

Allereerst analyseren wij of het wel zinvol is om te investeren in een PIM Systeem. Op basis van onze kennis kunnen wij u direct aangeven welk soort systeem er bij uw bedrijf en branche past. Wij kijken in onze analyse naar o.a. de volgende zaken:

  • Type bedrijf: bent u (online)retailer, groothandel, fabrikant of merk? Elk type bedrijf heeft andere eisen en dus een andere oplossing of inrichting nodig
  • Aantal verschillende artikelen: hoeveelheid werk per periode, hoeveel mutaties, hoeveel attributen, hoeveel teksten en talen etc.
  • Complexiteit van de producten: veel branches kennen verschillende data standaarden zoals GS1, ETIM, DST, TecDoc, IceCat etc.
  • Aantal gebruikers: hoe meer gebruikers met een PIM Systeem werken, hoe belangrijker rollen, rechten en een goede workflow zijn
  • Type gebruikers: PIM systemen zijn er in verschillende soorten, van uiterst technische tot zeer gebruiksvriendelijke intuïtieve oplossingen

VOORDELEN VAN PIM ADVIES

Wanneer u van plan bent om te gaan investeren in een bedrijfskritische oplossing als een PIM Systeem, dan is het belangrijk om u goed te laten adviseren. Er zijn in Europa alleen al meer dan 80 verschillende systemen beschikbaar die elk specifieke eisen en wensen kunnen vervullen. Ecommerce Result is het meest gespecialiseerde adviesbureau op het gebied van PIM Systemen. De voordelen van een gedegen advies zijn o.a.:

  • Lagere kosten: door de keuze van de juiste oplossing worden onnodige kosten voorkomen. Daarnaast kennen wij alle prijslijsten en kortingsmogelijkheden van oplossingen zodat wij u kunnen adviseren tijdens de contract onderhandeling
  • Snellere oplevering: Ecommerce Result kent de markt van PIM Systemen en leveranciers als geen ander. Wij weten dus waar eventuele zwakke plekken zitten bij leveranciers en kunnen die voorkomen. Uw garantie voor een vlekkeloos project!
  • Slimmere inrichting: een PIM systeem is net een blokkendoos. De vele verschillende toepassingen vereisen kennis om te komen tot een juiste inrichting zodat u het maximale rendement haalt uit uw investering.

ONAFHANKELIJK PIM ADVIES

Een PIM systeem kiezen lijkt eenvoudig: even Googlen, de PIM leveranciers op de eerste twee pagina’s benaderen en om hun demo vragen. Uit onderzoek blijkt echter dat ruim 80% van de PIM keuzes niet de meest optimale blijken te zijn. Te veel betalen voor iets wat u niet nodig heeft of juist te weinig functionaliteiten, te complex of niet de juiste integratie met uw bestaande IT systemen.

Neem geen risico! Wij kennen vrijwel alles PIM oplossingen met hun voor- en nadelen. Hieronder ziet u hoe wij u op een transparante manier kunnen helpen. U kiest wat u voor hulp nodig heeft: van een duwtje in de goede richting tot volledige ontzorging en begeleiding. Wij garanderen u een transparant en leverancier onafhankelijk advies. Onze kosten verdienen wij altijd voor u terug!

Benieuwd hoe wij uw Ecommerce project succesvol kunnen maken?

Binnen 10 minuten heeft u een helder beeld.

Ga naar boven