PIM SYSTEEM ADVIES

Webshops bestaan al sinds de late 90-er jaren van de vorige eeuw. Halverwege het eerste decennium van deze eeuw ontwikkelden vele bedrijven Ecommerce activiteiten. Veel met succes en inmiddels niet meer weg te denken. Maar velen redden het ook niet. De belangrijkste reden is het verliezen van marktaandeel aan concurrenten. Concurrenten die hun kosten laag konden houden. Eén van de belangrijkste kosten, na marketing, zijn de kosten voor personeel. Het is dus zaak om te investeren in processen en systemen die de hoeveelheid arbeidskosten kunnen beperken. Een PIM Systeem is zo’n investering. Tijd dus voor PIM Systeem advies!

 

WAAROM PIM SYSTEEM ADVIES?

Heb ik voldoende kennis in huis om de complexiteit van de processen rondom een PIM Systeem te doorgronden?

Een PIM Systeem is een complexe oplossing die alle commerciële processen in uw organisatie raakt. Een PIM Systeem is geen typische "IT oplossing" maar een software tool die de kosten van product informatie beheer kan verlagen. De keuze van een PIM Systeem heeft dus veel meer te maken met "business needs" dan met de IT architectuur, hoewel het daar wel een integraal onderdeel van gaat uitmaken. Om snel helder te krijgen welk PIM systeem voor uw organisatie geschikt is, kunt u bij ons kiezen uit een "compact" of een "uitgebreid" PIM Systeem advies. Tijdens een vrijblijvend gesprek kunnen we door onze ervaring snel achterhalen of een uitgebreide analyse noodzakelijk is. In ongeveer 70% van de projecten, is een compact PIM Systeem advies voldoende om helder te krijgen of een PIM Systeem zinvol is, welke oplossing gekozen moet worden en welke kosten dit met zich meebrengt. Op die manier weet u snel waar u aan toe bent.


AANDACHTSGEBIEDEN

Welke zaken zijn belangrijk bij het kiezen van een PIM Systeem voor mijn organisatie?

Allereerst analyseren wij of het wel zinvol is om te investeren in een PIM Systeem. Op basis van onze kennis kunnen wij u direct aangeven welk soort systeem er bij uw bedrijf en branche past. Wij kijken in onze analyse naar o.a. de volgende zaken:

Type bedrijf: bent u (online)retailer, groothandel, fabrikant of merk? Elk type bedrijf heeft andere eisen en dus een andere oplossing of inrichting nodig

Aantal verschillende artikelen: hoeveelheid werk per periode, hoeveel mutaties, hoeveel attributen, hoeveel teksten en talen etc.

Complexiteit van de producten: veel branches kennen verschillende data standaarden zoals GS1, ETIM, DST, TecDoc, IceCat etc.

Aantal gebruikers: hoe meer gebruikers met een PIM Systeem werken, hoe belangrijker rollen, rechten en een goede workflow zijn

Type gebruikers: PIM systemen zijn er in verschillende soorten, van uiterst technische tot zeer gebruiksvriendelijke intuïtieve oplossingen

Voordelen van PIM Systeem advies

Wanneer u van plan bent om te gaan investeren in een bedrijfskritische oplossing als een PIM Systeem, dan is het belangrijk om u goed te laten adviseren. Er zijn in Europa alleen al meer dan 80 verschillende systemen beschikbaar die elk specifieke eisen en wensen kunnen vervullen. Ecommerce Result is het meest gespecialiseerde adviesbureau op het gebied van PIM Systemen. De voordelen van een gedegen advies zijn o.a.:

Lagere kosten: door de keuze van de juiste oplossing worden onnodige kosten voorkomen. Daarnaast kennen wij alle prijslijsten en kortingsmogelijkheden van oplossingen zodat wij u kunnen adviseren tijdens de contract onderhandeling

Snellere oplevering: Ecommerce Result kent de markt van PIM Systemen en leveranciers als geen ander. Dit zorgt ervoor dat u met onze begeleiding nooit een verkeerde keus maakt. Wij werken uitsluitend met bewezen betrouwbare leveranciers. Uw garantie voor een vlekkeloos project!

Slimmere inrichting: een PIM systeem is net een blokkendoos. De vele verschillende toepassingen vereisen kennis om te komen tot een juiste inrichting zodat u het maximale rendement haalt uit uw investering.

Weten hoe wij u kunnen helpen met het kiezen en inrichten van een PIM Systeem?