PIM Systeem advies2023-05-11T12:47:31+01:00

De zekerheid van een deskundig en onafhankelijk PIM systeem advies

Een PIM systeem kiezen is als bergbeklimmen zonder gids….
Wij kennen alle PIM systemen en helpen je met advies, specificaties en selectie.

De laatste trends in product data management.

Vrijblijvend tips & tricks ontvangen!

PIM SYSTEEM ADVIES

Een deskundig PIM systeem advies versterkt je concurrentiepositie. Immers, sinds de introductie van de eerste webshops, is Ecommerce bij veel bedrijven een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering geworden. Maar veel webshops leveren geen of onvoldoende rendement op. Een belangrijke reden daarvoor is vaak is het verlies van marktaandeel aan concurrenten die in staat zijn om hun marketinginspanningen met minder kosten te verhogen en daardoor meer kopers aan te trekken. Die kostenvermindering en efficiencywinst zitten meestal in beter geautomatiseerde processen. Bedrijven die het volledige product- en price-managementproces ‘handmatig’ blijven doen, lopen tegen hogere kosten aan. Bovendien nemen de processen veel tijd, is de kans op onjuiste product information groot, ontbreken er vaak foto’s of worden foto’s van slechte kwaliteit gebruikt, en is er geen of nauwelijks controle. Potentiële kopers die je webshop bezoeken, haken af en kopen bij een webshop die wél alle product data goed op orde heeft. Een PIM systeem is ontwikkeld om de kosten van product-, prijs- en assortimentsbeheer te verlagen en het proces te versnellen. Maar welk systeem is het beste geschikt voor je bedrijf? Ons PIM systeem advies resulteert in de beste oplossing.

Omdat we al bij meer dan 300 projecten rond PIM systemen betrokken zijn geweest, met adviezen, analyses en begeleiding van de implementatie, kunnen we onafhankelijk van leveranciers vaststellen wat de meest passende oplossing is. We werken dagelijks aan onze informatievoorziening rond de nieuwste ontwikkelingen. Dat doen we in samenspraak met leveranciers. Onze kennis en ervaring resulteren in een PIM systeem advies dat zich altijd ruimschoots terugbetaalt. Profiteer ook van onze expertise.

WAAROM EEN PIM SYSTEEM ADVIES?

Een PIM systeem versnelt vaak het oplossen van complexe IT-vraagstukken

De keus en implementatie van een PIM systeem raakt alle commerciële processen in je organisatie. Een PIM systeem is geen typische IT oplossing, maar een software tool die de kosten van product databeheer verlaagt. De keuze van een PIM Systeem heeft dus veel meer te maken met business needs dan met de IT- architectuur, hoewel het daar wel een integraal onderdeel van gaat uitmaken. Om snel helder te krijgen welk PIM systeem geschikt is voor je organisatie, kun je bij ons kiezen voor een compact of een allround PIM advies. Door onze ervaring kunnen we tijdens een vrijblijvend gesprek snel achterhalen of een uitgebreide analyse noodzakelijk is. In ongeveer 70% van de projecten is een compact advies voldoende om helder te krijgen of een PIM systeem zinvol is, welke oplossing de beste resultaten geeft, en welke kosten dit met zich meebrengt. Zo weet je snel waar je aan toe bent.

AANDACHTSGEBIEDEN

Welke factoren zijn belangrijk bij het kiezen van een PIM systeem voor mijn organisatie?

Allereerst analyseren we of het wel zinvol is om te investeren in een PIM systeem. Op basis van onze kennis kunnen we direct aangeven welk soort systeem past bij je bedrijf en branche. Wij kijken in onze analyse naar:

 • type bedrijf: (online)retailer, groothandel, fabrikant of merk? Elk type bedrijf heeft andere eisen en dus een andere oplossing of inrichting nodig
 • aantal verschillende artikelen: hoeveelheid werk per periode, hoeveel mutaties, hoeveel attributen, hoeveel teksten en talen, enzovoorts
 • complexiteit van de producten: veel branches kennen verschillende data standaarden zoals GS1, ETIM, DST, TecDoc, IceCat, enzovoorts
 • aantal gebruikers: hoe meer gebruikers met een PIM systeem werken, hoe belangrijker de rollen, rechten en een goede workflow zijn
 • type gebruikers: PIM systemen zijn er in verschillende soorten, van uiterst technische tot zeer gebruiksvriendelijke, intuïtieve oplossingen

VOORDELEN VAN PIM ADVIES

Wanneer je van plan bent om te investeren in een bedrijfskritische oplossing als een PIM systeem, is het belangrijk om een  goed en vooral ook onafhankelijk advies in te winnen. Er zijn in Europa alleen al meer dan 100 verschillende systemen ( wereldwijd zelfs 250 ) beschikbaar die elk specifieke eisen en wensen kunnen vervullen. Ecommerce Result is het meest gespecialiseerde adviesbureau op het gebied van PIM systemen. Een gedegen advies brengt veel voordelen.

 • Lagere kosten: met de keuze van de juiste oplossing voorkom je onnodige kosten. Daarnaast kennen wij alle prijslijsten en kortingsmogelijkheden van oplossingen. Daardoor kunnen we je adviseren tijdens de contractonderhandeling.
 • Snellere oplevering: Ecommerce Result kent de markt van PIM systemen en leveranciers als geen ander. Wij weten waar eventuele zwakke plekken zitten bij leveranciers en kunnen die voorkomen. Een betere garantie voor een succesvol project bestaat niet.
 • Slimmere inrichting: een PIM systeem is net een blokkendoos. De vele verschillende toepassingen vereisen kennis om te komen tot een juiste inrichting, zodat je het maximale rendement haalt uit je investering.

ONAFHANKELIJK PIM ADVIES

Een PIM systeem kiezen lijkt eenvoudig. Even Googelen, de PIM leveranciers op de eerste twee pagina’s benaderen, en hun demo aanvragen. Uit onderzoek blijkt echter dat ruim 80% van de PIM keuzes niet de meest optimale resultaten opleveren.  Veel bedrijven betalen teveel voor functionaliteiten die ze niet nodig hebben of juist voor te weinig functionaliteiten. Systemen zijn vaak te complex of laten zich slecht integreren in bestaande IT systemen. Met alle nadelige gevolgen van dien.

Wij kennen vrijwel alle PIM oplossingen. We weten wat de specifieke voor- en nadelen van de verschillende systemen en leveranciers zijn. Kies die dienstverlening die past bij je behoefte. Van een duwtje in de goede richting tot volledige ontzorging en begeleiding. Wij tekenen voor een helder en leverancier-onafhankelijk advies. Onze kosten verdienen we altijd voor je terug. Gegarandeerd.

De laatste trends in product data management.

Vrijblijvend tips & tricks ontvangen?

ecommerce result

Herken je dit?

 • Je mist het totale plaatje van mogelijke verbeteringen in je Ecommerce- & Marketing sytemen

 • Je hebt onvoldoende mensen of kennis beschikbaar in je eigen organisatie

 • Software leveranciers willen graag verkopen, maar wie geloof je?

 • Je zoekt advies en mensen die je écht kunt vertrouwen

 • Je ROI op marketing campagnes daalt

Bel of mail voor eerlijk advies

Contactformulier NL
Captcha

8 voor- en nadelen van ChatGPT voor de productie van e-commerce content

.|Categorieën: B2B, B2C, Business Intelligence, Conversie Optimalisatie, Customer journey, Ecommerce, IT, Kunstmatige intelligentie, Marketing, Marketing Automation, Online Marketing, Personalisation, PIM Product Information Management, Retail, Social Commerce, Strategie|Tags: , , , , , |

Al tientallen jaren wordt er over AI gesproken als [...]

Ga naar boven