PRODUCT INFORMATION MANAGEMENT

Er wordt steeds meer geautomatiseerd binnen de Ecommerce wereld. Maar hoe bewaak je consistente product data? En hoe monitor je de vaak strikte marketing compliance regels? De traditionele (ERP) systemen voldoen hier niet meer aan. Om uw Omni-Channel distributie ( webshop én afnemers ) goed te kunnen voorzien van de juiste content, is een Product Information Management (PIM) systeem essentieel.

Onmisbaar voor iedere organisatie die producten of diensten verkoopt!

Een goede PIM is het hart van uw Ecommerce

PIM systeem

Hou zelf de controle over uw productinformatie en verbind realtime alle product informatiestromen van leveranciers, uw ERP, CMS, webshop(s) en productfeeds voor klanten en derde partijen als Bol.com of Amazon. Een goede PIM oplossing verzamelt, verwerkt en controleert productinformatie en maakt het beschikbaar vanaf één locatie. Dat bespaart u een boel tijd en biedt overzicht.

Benieuwd hoe een PIM oplossing ook úw Ecommerce prestaties kan verbeteren?

PIM CATEGORIEËN

Welk categorie PIM-oplossing past het beste bij uw bedrijf, branche en businesscase?

High-End Enterprise PIM:

  • PIM/DAM-Systeem als onderdeel van een complexe en internationale IT Architectuur.
  • Marketing en (online) sales werken vaak in andere systemen
  • Het hart van alle digitale kanalen, content gepubliceerd voor websites, apps, POS-systemen, Print/Folder oplossingen, PLM-systemen etc.

Standaard Enterprise PIM:

  • Middelgrote organisaties die niet de middelen kunnen / willen inzetten om een uitgebreid systeem aan te schaffen maar wel efficiënt productdata beheer nodig hebben
  • Vooral inzetbaar voor efficiënte content productie en content distributie.

Mid-End Enterprise PIM:

  • Stelt PIM centraal in het stroomlijnen van processen
  • Zowel marketing als (online) sales werken in de systemen
  • Naast content productie ook vaak ingezet als “content hub” om product feeds te leveren aan resellers en platforms als Bol.com, Amazon, Ebay, Carrefour, Google Shopping, etc

Basis PIM:

  • Kleinere organisaties die een simpele oplossing zoeken om meer product content te kunnen publiceren dan vanuit een ERP-systeem mogelijk is.
  • Voor het verrijken van product content en het kunnen aansturen van digitale kanalen als een Webshop of Dealerportaal.

Welk PIM-systeem past bij mij?

PIM-oplossingen zijn er in alle soorten en prijzen van grofweg € 25.000 tot meer dan €1 Miljoen. De bekendste grote softwarespelers op dit terrein zijn SAP (Hybris), Informatica, Stibo, IBM en inRiver. Maar wat voor het ene bedrijf of branche een goede PIM oplossing is, hoeft dat voor de ander niet zo te zijn. Zo zitten er grote verschillen in systemen voor Retailers, Groothandels en Merken.

Kan het überhaupt uit binnen mijn organisatie?
Samen met u brengen we op basis van uw situatie het kostenplaatje in beeld en kijken we welk systeem aansluit bij uw organisatie. Een goed advies hierin is waardevol: de juiste oplossing zorgt voor lagere aanschaf- en operationele kosten.

Wilt u weten hoeveel een PIM oplossing voor uw bedrijf kost en hoe u kunt besparen?

NEEM DIRECT CONTACT OP
BEKIJK ONZE REFERENTIES

Uiteraard geheel vrijblijvend.

RECENTE BLOGPOSTS