Ecommerce Omni Channel strategie2022-08-19T13:56:42+01:00

Werkt mijn huidige strategie nog in dit Amazon en AliBaba tijdperk?

Geen enkele onderneming is hetzelfde dus leveren wij 100% maatwerk advies voor (online)retailers, groothandels en merken.

We sparren graag met u over uw uitdaging.

ECOMMERCE OMNI CHANNEL STRATEGIE

Voordat je ook maar één stap zet in de realisatie van je e-commerce en/of omni-channel ambitie, zult je je strategie scherp moeten formuleren. Dit begint met de klassieke vraag “What business are we in?” al snel gevolgd door de vraag “what business do we want to be in?” Wanneer deze twee vragen verschillend worden beantwoord dan spreken we over een verschuiving in het business domein, bestaande uit:
–     de markten
–     op wie te richten
–     de producten
–     in welke behoefte te voorzien
–     de bekwaamheden (capabilities)
–     op welke wijze te onderscheiden
Verschuiving in het business domein betekent grote impact op je organisatie. Om deze reden is het vaststellen van een heldere strategie een belangrijke voorwaarde voor jouw ecommerce succes.

STRATEGIE

Hoe ontwikkel ik een goede Omni-Channel Strategie voor mijn bedrijf?

Jouw interne organisatie maar ook de buitenwereld heeft houvast van een heldere strategie nodig. Zonder heldere strategie is het lastig sturen en zal je identiteit in de markt diffuus zijn. Alle keuzes die je op je route naar realisatie tegenkomt moet je kunnen leggen naast enkele heldere strategische statements. Onze professionals zijn gericht op het verkrijgen van een scherpe maar ook bondige uitwerking van de volgende strategische elementen:

  De missie waarin bestaansrecht en identiteit zijn verwoord
  De visie die als inspiratie dient (intern en extern)
  Het domein van de organisatie: markten, producten, bekwaamheden
  De smart doelstellingen die ambitie geven aan de voorgaande elementen
  Strategisch plan waarin verwoord in welke stappen de doelstellingen worden behaald

Het realiseren van je Ecommerce Omni Channel strategie en toekomst moet geen ontdekkingstocht worden. Er wordt al energie genoeg gevraagd om de ambitie te realiseren. Onze experts begeleiden je door de strategische fase en ondersteunen je bij de specifieke e-commerce vraagstukken die je hierbij tegenkomt. Onze professionals zijn gericht op het verkrijgen van een scherpe maar ook bondige uitwerking van de volgende strategische elementen:

VRAAGSTUKKEN

Een goed geformuleerde Ecommerce Omni Channel strategie beantwoordt specifieke e-commerce vraagstukken en vormt zo een concreet strategisch framework voor de verder ontwerp en realisatie. Door onze jarenlange ervaring in het domein van de Ecommerce Omni Channel strategie, weten wij welke vraagstukken je  tegen gaat komen bij het vaststellen van je strategie.

insourcen of outsourcen

acquisitie versus zelf opbouwen

distributie en kanaalconflicten

lange termijn positie in een vertical

impact van zowel brick als click activiteiten op uw organisatie en systemen

Bij de tot standkoming van je nieuwe Ecommerce Omni Channel strategie ondersteunen wij je in het onderkennen van de belangrijke vraagstukken, de identificatie van alternatieven en de vaststelling van keuzes. Het laatste vereist veelal een of meerdere strategische workshops.

ecommerce result

Herken je dit?

  • Je mist het totale plaatje van mogelijke verbeteringen in je Ecommerce- & Marketing sytemen

  • Je hebt onvoldoende mensen of kennis beschikbaar in je eigen organisatie

  • Software leveranciers willen graag verkopen, maar wie geloof je?

  • Je zoekt advies en mensen die je écht kunt vertrouwen

  • Je ROI op marketing campagnes daalt

Bel of mail voor eerlijk advies

Contactformulier NL
Captcha

Ga naar boven