Ecommerce Omni Channel strategie2021-10-29T16:30:25+01:00

Werkt mijn huidige strategie nog in dit Amazon en AliBaba tijdperk?

Ecommerce Result helpt Groothandels, Retailers en Merken met dit soort vraagstukken. Geen enkele onderneming is hetzelfde dus leveren wij 100% maatwerk specifiek voor úw branche en bedrijf.

We sparren graag met u over uw uitdaging.

ECOMMERCE OMNI CHANNEL STRATEGIE

Voordat u ook maar één stap zet in de realisatie van uw e-commerce en/of omni-channel ambitie, zult u uw strategie scherp moeten formuleren. Dit begint met de klassieke vraag “What business are we in?” al snel gevolgd door de vraag “what business do we want to be in?” Wanneer deze twee vragen verschillend worden beantwoord dan spreken we over een verschuiving in het business domein, bestaande uit:
–     de markten
–     op wie te richten
–     de producten
–     in welke behoefte te voorzien
–     de bekwaamheden (capabilities)
–     op welke wijze te onderscheiden
Verschuiving in het business domein betekent grote impact op uw organisatie. Om deze reden is het vaststellen van een heldere strategie een belangrijke voorwaarde voor uw ecommerce succes.

STRATEGIE

Hoe ontwikkel ik een goede Omni-Channel Strategie voor mijn bedrijf?

Uw interne organisatie maar ook uw buitenwereld heeft de houvast van een heldere strategie nodig. Zonder heldere strategie is het lastig sturen en zal uw identiteit in de markt diffuus zijn. Alle keuzes die u op uw route naar realisatie tegenkomt moet u kunnen leggen naast enkele heldere strategische statements. Onze professionals zijn gericht op het verkrijgen van een scherpe maar ook bondige uitwerking van de volgende strategische elementen:

  De missie waarin bestaansrecht en identiteit zijn verwoord
  De visie die als inspiratie dient (intern en extern)
  Het domein van de organisatie: markten, producten, bekwaamheden
  De smart doelstellingen die ambitie geven aan de voorgaande elementen
  Strategisch plan waarin verwoord in welke stappen de doelstellingen worden behaald

Het realiseren van uw Ecommerce Omni Channel strategie en toekomst moet geen ontdekkingstocht worden. Er wordt al energie genoeg gevraagd om de ambitie te realiseren. Onze experts begeleiden u door de strategische fase en ondersteunen u bij de specifieke e-commerce vraagstukken die u hierbij tegenkomt. Onze professionals zijn gericht op het verkrijgen van een scherpe maar ook bondige uitwerking van de volgende strategische elementen:

VRAAGSTUKKEN

Een goed geformuleerde Ecommerce Omni Channel strategie beantwoordt specifieke e-commerce vraagstukken en vormt zo een concreet strategisch framework voor de verder ontwerp en realisatie. Door onze jarenlange ervaring in het domein van de Ecommerce Omni Channel strategie, weten wij welke vraagstukken u tegen gaat komen bij het vaststellen van uw strategie.

insourcen of outsourcen

acquisitie versus zelf opbouwen

distributie en kanaalconflicten

lange termijn positie in een vertical

impact van zowel brick als click activiteiten op uw organisatie en systemen

Bij de tot standkoming van uw nieuwe Ecommerce Omni Channel strategie ondersteunen wij u in het onderkennen van de belangrijke vraagstukken, de identificatie van alternatieven en de vaststelling van keuzes. Het laatste vereist veelal een of meerdere strategische workshops.

Ecommerce IT vragen?

Binnen 10 minuten een helder beeld

Ga naar boven