Customer Lifetime Value2022-12-31T16:04:06+01:00

Meer opbrengst per klant? Zet in op Customer Lifecycle Value.

Het verbeteren van de Customer Lifecycle Value brengt duurzame groei.
We helpen bij het kiezen én implementeren van de beste technologie.

Direct sparren met experts, zonder verplichtingen!

Vrijblijvend tips & tricks ontvangen!

CUSTOMER LIFETIME VALUE

Klant waarde-ontwikkeling ofwel Customer Lifetime Value management is voor elk bedrijf essentieel. Immers, nieuwe klanten werven kost meer dan het behouden van bestaande klanten. Maar hoe loyaal zijn je klanten? Wanneer en waarom kopen ze ook regelmatig bij je concurrent? De meest effectieve manier om beter inzicht te krijgen in de Customer Lifetime Value is het monitoren van de customer journey. Daarmee kun je voorspellen welke klanten hoe en op welk moment benaderd moeten worden en wanneer zij kopen. Maar wat nu als uw customer data in allerlei datasilo’s opgesloten zit? Hoe haal je meer omzet uit afzonderlijke klanten als je ze niet goed genoeg kent?

Om een 360 graden klantbeeld te creëren, is het noodzakelijk om alle customer data in één systeem onder te brengen. Daarmee kun je de data optimaal analyseren en segmenteren. Zodra over langere periode aankoop- en gedragsdata zijn verzameld is, is het mogelijk om met slimme AI- en deeplearning-technologie in een slim CDP systeem een zogeheten RFM matrix (Recency, Frequency, Monetary) te bouwen. Deze matrix helpt je met het in beeld krijgen van je meest waardevolle klanten. Door dit inzicht kun je beter focussen op potentierijke klanten en onnodige kosten besparen.

MIJN BEDRIJF

Wat kan ik doen om de klantwaarde te verhogen?

Het identificeren van leads en transformeren van leads in klanten kost veel inspanning. Vervolgens investeer je tijd en geld in het opbouwen van de klantrelatie. Is een klant eenmaal overtuigd van de unique selling points van je bedrijf of merk, dan is klantbehoud veel minder kostbaar. Maar hoe haal je daadwerkelijk meer waarde uit een klant die al een paar keer artikelen bij je heeft gekocht of diensten heeft afgenomen? Optimalisatie van de klantwaarde is een combinatie van strategie, cultuur, systemen en data-analyse. Inzicht krijgen in de customer journey is de basis van Customer Lifecycle Management. Hoe meer klanten je bedrijf, product of dienst als relevant ervaren, hoe beter je in staat bent om hun gedrag te beïnvloeden.

HOE DAN?

Hoe werkt klantwaarde optimalisatie in mijn bedrijf?

Voor klantwaarde optimalisatie is goede en gerichte marketingcommunicatie essentieel. Naast één-op-één communicatie met klanten, is data-analyse van aankoopgedrag en surfgedrag van groot belang. Met het verzamelen en analyseren van customer data bouw je een zogenaamd 360 graden klantprofiel op. Als bekend is wat het zoek- en besluitvormingsgedrag van klanten drijft, kun je daar met passende marketingcommunicatie-campagnes op inspelen. Via de juiste kanalen, op het juiste moment en met gepersonaliseerde content. Hoe groter de relevantie en hoe beter de timing, hoe groter de conversie op je marketing- en communicatiebudget. Bovendien worden je berichten en aanbiedingen niet als onwenselijk beschouwd maar als waarde verhogende service. Dit lijkt eenvoudig, maar er komt in de praktijk veel bij kijken, zowel op IT-gebied als op organisatieniveau. Dit vereist specifieke kennis en ervaring. Laat je adviseren en begeleiden door de experts van Ecommerce Result.

KLANTWAARDE OPTIMALISATIE DOOR PREDICTIVE ANALYTICS

Zodra de basisvoorwaarden voor klantwaarde optimalisatie en customer lifecycle management zijn ingevuld, is de volgende stap het voorspellen van het gedrag van je klanten. Daarvoor kun je Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning oplossingen inzetten. Met AI-gestuurde Predictive Analytics-technologie, kun je voorspellen wat je klanten gaan kopen en zelfs wanneer en waar ze tot hun aankoop overgaan. Op deze manier voorkom je ‘nee-verkopen’, verhoog je het serviceniveau en verbeter je de customer experience. Bovendien zorg je voor een betere voorraadpositie wat je cashflow positief beïnvloedt. Samengevat: je creëert meer klantwaarde en verlaagt de operationele kosten.

ecommerce result

Herken je dit?

  • Je mist het totale plaatje van mogelijke verbeteringen in je Ecommerce- & Marketing sytemen

  • Je hebt onvoldoende mensen of kennis beschikbaar in je eigen organisatie

  • Software leveranciers willen graag verkopen, maar wie geloof je?

  • Je zoekt advies en mensen die je écht kunt vertrouwen

  • Je ROI op marketing campagnes daalt

Bel of mail voor eerlijk advies

Contactformulier NL
Captcha

Ga naar boven