Customer Lifetime Value2021-09-16T16:35:26+01:00

Haal meer omzet en winst uit uw klanten met een Customer Lifecycle Strategie

Met een Customer Lifecycle systeem zet u in op duurzame groei van uw omzet.
Wij helpen u met het kiezen én implementeren van de beste oplossing.

We sparren graag met u over uw uitdaging.

CUSTOMER LIFETIME VALUE

Klant waarde ontwikkeling ofwel Customer Lifetime Management is tegenwoordig essentieel in elk bedrijf. Nieuwe klanten werven kost meer dan het behouden van bestaande klanten. Maar hoe loyaal zijn uw klanten en wanneer en waarom kopen ze ook regelmatig bij uw concurrent? Om beter inzicht te krijgen in de zogenaamde Customer Lifetime Value is het essentieel om de “customer journey” te monitoren. Op deze manier kan voorspeld worden welke klanten hoe benaderd moeten worden en wanneer zij kopen. Maar wat nu als uw klantdata in allerlei data silo’s opgesloten zit? Hoe gaat u meer omzet uit uw klanten halen als u niet genoeg van hen weet?

Om een 360 graden klantbeeld te creëren is het noodzakelijk om alle klantdata in één systeem te krijgen zodat deze geanalyseerd en gesegmenteerd kan worden. Wanneer over langere periode transactie – en gedragsdata verzameld is, kan door slimme AI en deeplearning technologie in een slim CDP systeem een RFM matrix gebouwd worden. Deze matrix helpt u met het in beeld krijgen van uw meest waardevolle klanten. Door dit inzicht kan makkelijker gefocust worden op uw potentierijke klanten en kunnen onnodige kosten bespaart worden.

MIJN BEDRIJF

Wat kan ik doen om de klantwaarde van mijn klanten te verhogen?

Het voor de eerste keer binnen halen van een klant kost de meeste inspanningen. Het opbouwen van een relatie met uw klanten kost tijd en veel geld. Als u de klant eenmaal heeft weten te overtuigen van de unique selling points van uw bedrijf is klantbehoud veel minder kostbaar. Maar hoe haalt u nou daadwerkelijk meer waarde uit de klant die al een keer bij u heeft gekocht? Klantwaarde optimalisatie is een combinatie van strategie, cultuur, systemen en data analyse. Inzicht krijgen in de Customer Journey van uw klanten is de basis van Customer Lifecycle Management. Hoe meer klanten uw bedrijf, product of dienst als relevant ervaren hoe beter u in staat bent om hun gedrag te beïnvloeden.

HOE DAN?

Hoe kan klantwaarde optimalisatie in mijn bedijf werken?

Om klantwaarde optimalisatie te realiseren, is goede communicatie met de klant essentieel. Naast één op één communicatie met de klant, is data analyse van het aankoopgedrag en het surfgedrag essentieel. Op deze manier bouwen we aan een zogenaamd 360 graden beeld van de klant. Wanneer bekend is wat een klant drijft in z’n aankoopgedrag, kan op het juiste moment relevante communicatie plaatsvinden. Hoe groter de relevantie op het juiste moment, des te groter is de conversie op uw communicatie en wordt deze niet als onwenselijk beschouwd maar als service. Dit lijkt eenvoudig, maar dat is het in de praktijk zeker niet. Er komt veel bij kijken, zowel op IT gebied als binnen de organisatie. Dit vereist specifieke kennis en ervaring.

KLANTWAARDE OPTIMALISATIE DOOR PREDICTIVE ANALYTICS

Wanneer de basis ingrediënten voor klantwaarde optimalisatie en customer lifecycle management zoals hierboven omschreven, zijn ingevuld, is de volgende stap het voorspellen van het gedrag van uw klanten. Daarvoor zetten we Artificial Intelligence en Machine Learning oplossingen in. Met AI gestuurde Predictive Analytics methoden, kunt u voorspellen wat uw klanten wanneer en zelfs waar zullen gaan kopen. Op deze manier kunt u eenvoudiger “nee-verkopen” voorkomen wat een verbeterde service beleving tot gevolg heeft. Daarnaast zorgt het voor een betere voorraad positie wat uw cashflow positief beïnvloedt.

Benieuwd hoe wij uw Ecommerce project succesvol kunnen maken?

Binnen 10 minuten heeft u een helder beeld.

Ecommerce trends 2022 – dit zijn de meest genoemde

.|Categorieën: B2B, B2C, Conversie Optimalisatie, Customer journey, Data Driven Ecommerce, Ecommerce, Ecommerce Logistics, Groothandel, IT, Kunstmatige intelligentie, Marketing Automation, Omni-Channel distributie, Online Marketplaces, Online payments, Personalisation, Retail, Social Commerce, UX User Experience|Tags: , |

Zoals Jingle Bells onlosmakelijk verbonden is met de voorbije kerstdagen, [...]

Ga naar boven