Ecommerce IT Architectuur2022-04-13T13:12:46+01:00

Is mijn huidige IT geschikt voor internationale Ecommerce?

Onafhankelijk Ecommerce IT advies voor groothandels, retailers en merken.
Strategie, specificaties, selectie en een snelle implementatie.

Sparren met experts, zonder verplichtingen!

ECOMMERCE IT ARCHITECTUUR

Veel organisaties hebben door de jaren heen een complexe architectuur van IT-systemen opgebouwd. Systemen voor allerlei functies zijn vaak meermaals vervangen. Nieuwe systemen zijn meestal met nieuwe technologie gekoppeld aan oude systemen. Met een kwetsbaar geheel als veel voorkomende resultaat. De interfaces zijn vaak gammel, wat bij tegenwoordige transactievolumes leidt tot systemen die niet meer ‘in sync’ zijn. In de dagelijkse bedrijfsvoering heeft dit uiteenlopende praktische problemen tot gevolg. De kosten lopen hierdoor op, verlies van klanten dreigt. In een internationale omnichannel Ecommerce omgeving speelt dit dikwijls in nog sterkere mate, omdat er er meestal sprake is van koppelingen met diverse partners en leveranciers. Met als reëel risico dat verkeerde data wordt gekoppeld met (internationale) webshops en externe partijen. Dit heeft grote impact op je performance en uitstraling. De juiste Ecommerce IT architectuur is daarom essentieel voor toekomstige internationale groei en het verbeteren van je rendement.

INVALSHOEKEN

Welke keuzes moet ik maken voor een flexibele IT architectuur?

Ecommerce IT architectuur heeft veel gezichten. Leveranciers en IT’ers hebben vaak de neiging om het onnodig ingewikkeld te maken. Bij Ecommerce Result staan we een pragmatische benadering voor, waarbij we ons primair richten op de enterprise applicatie architectuur. Met als belangrijkste vraag: welke applicaties zijn essentieel voor het ecommerce/omnichannel proces en hoe worden deze optimaal gekoppeld aan andere applicaties en geïntegreerd in de technische architectuur? Met andere woorden: welke keuzes moet je maken om je servers en netwerk optimaal te laten functioneren. Daar richten we ons op. Om vervolgens de beste oplossing aan je voor te leggen en door te voeren.

PROBLEMEN

Welke problemen los ik op met een slimme IT architectuur?

Vrijwel altijd is de Ecommerce IT architectuur te complex gemaakt. Zelfs de beste ecommerce spelers in de markt hebben te maken met:

  • oudere versies van enterprise applicaties die moeilijk te upgraden zijn door maatwerk en ingewikkelde koppelingen met andere systemen;
  • gekozen technologiestandaards worden niet meer gehandhaafd, waardoor onnodig veel verschillen ontstaan in gebruikte hardware, besturingssystemen, databases, programmeertalen en ontwikkel-frameworks.

Deze technische problemen hebben op meerdere manieren hun weerslag op de bedrijfsvoering:

  • applicaties gaan uit de pas lopen, klantgegevens, voorraden of financiële gegevens gaan verschillen per systeem, webshops laten een voorraad zien die er niet is, de betaling van de klant is niet bekend in de boekhouding, het customer support systeem herkent de klant niet;
  • het kost steeds meer geld en moeite om het systeem operationeel te houden en optredende fouten te herstellen;
  • het ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden om de customer journey te optimaliseren is moeizaam en tijdrovend, de doorlooptijd van softwareontwikkeling is te lang.

AGILE IT ARCHITECTUUR

Een gekozen Ecommerce IT architectuur mag de uitvoering en vernieuwing van je ecommerce/omnichannel strategie nooit afremmen. Integendeel, techniek moet de processen optimaal ondersteunen en innovaties versnellen. Business agility vraagt in een ecommerce/omnichannel organisatie om een agile Ecommerce IT architectuur. Dit is een architectuur die maximaal is toegesneden op verandering. Je realiseert dit door duidelijke keuzes te maken in technologiestandaards en applicaties en deze te vertalen in een architectuurvisie. Deze visie dient als leidraad bij toekomstige ontwikkelingen en levert meestal meteen een paar projectuitgangspunten op om de belangrijkste knelpunten snel en doelmatig weg te nemen.

SCREENING & ADVIES

Het opstellen van een Ecommerce IT architectuur-visie is alleen mogelijk als alle Ecommerce specifieke tools benoemd zijn. Naast Enterprise applicaties bestaan er voor Ecommerce toepassingen veel verschillende mogelijkheden. Het aanbod is zo groot en de opties zijn zo divers, dat geen enkele CTO de ontwikkelingen volledig kan bijhouden. Onze consultants volgen de ontwikkeling op de voet en weten precies wat mogelijk is. Vanuit hun totaaloverzicht en kennis van zaken bieden ze ondersteuning bij het doorlichten en toetsen van je bestaande IT architectuur en formuleren van een nieuwe Ecommerce IT architectuur-visie. Daarnaast zijn we je graag van dienst met de selectie van nieuwe tools en implementatie van aanpassingen.

ecommerce result

Herken je dit?

  • Je mist het totale plaatje van mogelijke verbeteringen in je Ecommerce- & Marketing sytemen

  • Je hebt onvoldoende mensen of kennis beschikbaar in je eigen organisatie

  • Software leveranciers willen graag verkopen, maar wie geloof je?

  • Je zoekt advies en mensen die je écht kunt vertrouwen

  • Je ROI op marketing campagnes daalt

Bel of mail voor eerlijk advies

Contactformulier NL
Captcha

8 voor- en nadelen van ChatGPT voor de productie van e-commerce content

.|Categorieën: B2B, B2C, Business Intelligence, Conversie Optimalisatie, Customer journey, Ecommerce, IT, Kunstmatige intelligentie, Marketing, Marketing Automation, Online Marketing, Personalisation, PIM Product Information Management, Retail, Social Commerce, Strategie|Tags: , , , , , |

Al tientallen jaren wordt er over AI gesproken als [...]

Ga naar boven