ECOMMERCE IT ARCHITECTUUR

Ecommerce IT architectuurVeel organisaties hebben door de jaren heen een complexe architectuur van IT-systemen opgebouwd. Systemen voor allerlei functies zijn vaak meermaals vervangen. Nieuwe systemen zijn meestal met nieuwe technologie gekoppeld aan oude systemen. Hierdoor ontstaat vaak een kwetsbaar geheel. De interfaces zijn vaak gammel, wat bij de hedendaagse transactievolumes leidt tot systemen die niet meer ‘in sync’ zijn. In de dagelijkse bedrijfsvoering leidt dit tot allerlei praktische problemen die leiden tot hoge kosten en verlies van klanten. In een Internationale Omni-Channel Ecommerce omgeving zijn er meestal met diverse partners en leveranciers koppelingen en speelt dit in nog grotere mate! Verkeerde data wordt immers gekoppeld met ( internationale ) webshops en externe partijen. Dit heeft grote impact op uw performance en uitstraling in de buitenwereld. De juiste Ecommerce IT architectuur is daarom essentieel voor toekomstige internationale groei en rendement.

 

INVALSHOEKEN

Welke keuzes moet ik maken om een flexibele IT Architectuur te hebben?

Ecommerce IT architectuur heeft vele gezichten en wordt door architecten soms ingewikkelder gemaakt dan nodig. Wij staan een pragmatische benadering voor, waarbij we ons primair richten op de enterprise applicatie architectuur ( welke applicaties zijn essentieel voor het ecommerce / omni-channel proces en hoe worden deze applicaties optimaal gekoppeld aan andere applicaties ) en op de technische architectuur ( welke keuzes moet je maken om je servers en netwerk optimaal te laten functioneren ).


PROBLEMEN

Welke problemen kan ik zoal door een slimme IT Architectuur oplossen?

Bijna altijd is de Ecommerce IT architectuur te complex gemaakt. Zelfs de beste ecommerce spelers in de markt hebben te maken met:

  • Oudere versies van enterprise applicaties die moeilijk te upgraden zijn door maatwerk en ingewikkelde koppelingen met andere systemen.
  • Gekozen technologie-standaards worden niet meer gehandhaafd. Er ontstaan onnodig veel verschillen in gebruikte hardware, besturingssystemen, databases, programmeertalen, ontwikkel-frameworks, enzovoorts.

Deze technische problemen hebben meerdere manieren hun weerslag op de bedrijfsvoering:

  • Applicaties gaan uit de pas lopen. Klantgegevens, voorraden of financiële gegevens gaan verschillen per systeem. Webshops laten een voorraad zien die er niet is, de betaling van de klant is niet bekend in de boekhouding, het customer support systeem herkent de klant niet.
  • Het kost steeds meer geld en moeite om het systeem werkend te houden en optredende fouten te herstellen.
  • Het ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden die voor uw klant het verschil maken is moeizaam en tijdrovend. De doorlooptijd van software-ontwikkeling is te lang.

Agile IT Architectuur

Uiteindelijk moet de Ecommerce IT architectuur de implementatie van uw ecommerce / omni-channel strategie niet afremmen maar juist optimaal ondersteunen. Business agility vraagt in een ecommerce / omni-channel organisatie om een agile ecommerce IT architectuur. Dit is een IT architectuur die maximaal is toegesneden op verandering. Dit is te bereiken door duidelijke keuzes te maken ( het kiezen van technologie-standaards en het kiezen van de juiste applicaties ) en deze te vertalen in een architectuurvisie. Deze visie dient als leidraad bij toekomstige ontwikkelingen en leidt meestal direct tot enkele projecten om de belangrijkste knelpunten op te lossen.

Screening & Advies

Het opstellen van een Ecommerce IT architectuur visie is alleen mogelijk wanneer alle Ecommerce specifieke tools benoemd zijn. Naast Enterprise Applicaties, zijn er voor Ecommerce toepassingen veel verschillende mogelijkheden. Qua kennis is dit voor vrijwel alle CTO's niet meer bij te houden. Onze consultants kunnen u helpen door uw huidige IT architectuur te toetsen, en een nieuwe Ecommerce IT architectuur visie op te stellen. Daarnaast zijn wij u graag van dienst met de selectie van nieuwe tools en implementatie van aanpassingen.

Benieuwd hoe uw IT Architectuur toekomst bestendig gemaakt kan worden?

NEEM DIRECT CONTACT OP
BEKIJK ONZE REFERENTIES

Geheel vrijblijvend natuurlijk

RECENTE BLOGPOSTS