MKB Ecommerce-IT advies2022-03-04T13:15:45+01:00

Deskundig en betaalbaar Ecommerce IT advies voor mkb’ers

High-end kennis door jarenlange ervaring in Ecommerce en een eenvoudige, pragmatische aanpak.
Zo maken we Ecommerce IT adviezen haalbaar en betaalbaar. Ook voor het mkb.

Sparren met experts, zonder verplichtingen!

MKB ECOMMERCE-IT ADVIES

Grote bedrijven hebben grote budgetten voor IT en marketing. Daardoor dreigt de afstand tussen kleinere en grote bedrijven toe te nemen. Dat is volgens ons niet goed voor het concurrentieveld, de service en de productontwikkeling. Daarom hebben we vanuit de kennis van en ervaring met honderden projecten een aantal MKB Ecommerce IT-advieslijnen ontwikkeld, die inhoudelijk identiek zijn aan onze corporate dienstverlening. Dezelfde inhoud dus, maar gebundeld in flexibele en toegankelijke mkb-servicemodules. Hiermee zijn we op een snelle, efficiënte en pragmatische manier kleinere bedrijven van dienst, tegen fors lagere kosten. We bieden vijf advieslijnen:  Webshops & Dealerportals, Online Marktplaatsen, Product Informatie Systemen,  Marketing Systemen en IT-Strategie.

WEBSHOPS & DEALERPORTALS

Welke betaalbare webshop oplossing past het beste bij mijn MKB bedrijf?

Webshop en dealerportal-oplossingen zijn doorgaans kostbaar zodra het van de standaard afwijkt. Gelukkig zijn er veel ‘verborgen’ mogelijkheden die onze specialisten dankzij hun jarenlange ervaring kennen. Of het nu gaat om B2C, B2B of D2C, we weten welke oplossingen je bedrijf op een laagdrempelige en betaalbare manier vooruithelpen. Een slimme oplossing hoeft niet per se duur te zijn. Veel belangrijker is dat je de juiste oplossing kiest, passend bij je doelen en compatibel met je systemen. Vertrouw op onze mkb Ecommerce-IT adviezen

ONLINE MARKTPLAATSEN

Hoe realiseer ik met minimale inspanningen maximale verkoopresultaten via online marktplaatsen?

Een nog altijd groeiend aantal bedrijven boekt internationale verkoopsuccessen op online marktplaatsen, zoals Amazon, BOL, La Redoute, Ebay en Cdiscount. Om succesvol te blijven, is het simpelweg aanleveren van product data niet langer toereikend. De marktplaatsen stellen steeds meer en hogere eisen aan de kwaliteit van productinformatie, prijzen, voorraden, en meer. Data koppelen vanuit de boekhouding, ERP of WMS is vrijwel ondoenlijk. Het is bovendien duur en je hebt geen flexibiliteit. Terwijl succes juist afhangt van factoren als snelheid en pricing. Intelligente marktplaats-oplossingen bieden uitkomst. Maar welke oplossing sluit het best aan op jouw business? Wat zijn de verschillen? Ook hier geldt dat de duurste oplossingen niet bij voorbaat de beste zijn. Laat je adviseren. Bij Ecommerce kennen we de markt en het aanbod. Ga voor zekerheid met ons mkb Ecommerce-IT advies.

PRODUCT INFO SYSTEMEN

Is een PIM oplossing ook voor mijn bedrijf en businesscase haalbaar?

Product Informatie Management systemen ( PIM ) zijn een must in het beheren, updaten, verrijken en delen van product content. Immers, voor de optimale customer journey is het essentieel dat de presentatie van productinformatie uniform is in alle kanalen die je inzet: je eigen webshop, de webshop van resellers als je een groothandelsfunctie vervult, in online catalogi en op marketplaces. Werken met beperkte informatie vanuit je ERP-systeem of via Excel zorgt voor veel vertraging en kans op fouten. Om dit probleem op te lossen is een PIM systeem noodzakelijk. Maar ook hier geldt dat de prijsverschillen en mogelijkheden extreem verschillen. Welke betaalbare oplossing ondersteunt jouw specifieke business het best? We wijzen je de weg door de jungle. Met een deskundig en onafhankelijk mkb Ecommerce-IT advies.

MARKETING SYSTEMEN

Is er een Marketing Automation oplossing waarmee we efficiënter met onze klanten kunnen communiceren?

Marketing Automation is een verzamelwoord voor geautomatiseerde digitale processen die op basis van klantdata op een relevante manier communicatie-acties genereren en organiseren. Onder het begrip Marketing Automation vallen veel verschillende tools, waaronder CRM, Customer Data Platforms, Data Management Platforms en Online Personalisatie-oplossingen. Techreuzen als Google, Facebook, Apple en Amazon werken al sinds het begin van deze eeuw aan enorme klantdata-systemen. Om tegen relatief lage kosten meer omzet en rendement te halen uit eigen klantdata en het online gedrag in je webshop, is de inzet van Marketing Automation essentieel. Maar waar begint je? Wat is betaalbaar en wat levert het vooral op? Wij wijzen je de weg!

IT STRATEGIE

Is een IT strategie alleen weggelegd voor grote bedrijven? Zeker niet! Ook voor het mkb geldt dat je snel wordt ingehaald door de concurrentie als je niet bijblijft op het gebied van technologie. Herkenbaar? Waarschijnlijk wel. Tijd voor actie dus. Maar waar begint je en hoe zorg je ervoor dat de baten vóór de kosten uitgaan en niet andersom? Er zijn de laatste jaren veel slimme oplossingen op de markt gekomen, die complexe IT vraagstukken oplossen en de kosten realistisch en beheersbaar houden. Maar je moet wel de weg weten. Hoe zorg je dat IT en technologie je bedrijfsdoelen optimaal ondersteunen? Hoe voegt IT waarde, snelheid, stabiliteit en schaalbarheid toe aan je processen? We brengen de sterke en zwakke punten van je bestaande IT systemen in kaart en koppelen daar een begrijpelijk en uitvoerbaar advies aan. Want IT mag ambities niet frustreren maar moet innovatie en groei faciliteren.

ecommerce result

Herken je dit?

  • Je mist het totale plaatje van mogelijke verbeteringen in je Ecommerce- & Marketing sytemen

  • Je hebt onvoldoende mensen of kennis beschikbaar in je eigen organisatie

  • Software leveranciers willen graag verkopen, maar wie geloof je?

  • Je zoekt advies en mensen die je écht kunt vertrouwen

  • Je ROI op marketing campagnes daalt

Bel of mail voor eerlijk advies

Contactformulier NL
Captcha

Ga naar boven