Dit jaar zijn er in de Nederlandse Retail meerdere winkelketens in grote problemen gekomen. Denk maar eens aan V&D, Scapino, MS Mode, Hout Brox, Mc Gregor en ga zo maar door. Hoe anders vergaat het Bristol. Deze winkelketen heeft het licht op tijd gezien en profiteert van het omvallen van andere Retail bedrijven. De huis stijl wordt veranderd en de winkels krijgen een nieuwe look. Als klap op de vuurpijl opent Bristol in de Benelux de komende jaren nog eens honderd nieuwe vestigingen. Investeren dus in plaats van bezuinigen! Of wat te denken van Van Haren. Deze schoenenketen heeft het afgelopen jaar een recordomzet gehaald. Zo kan het dus ook in Retail, maar dan wel op basis van een uitgekiende Omni Channel strategie.

 

Retail en Omni Channel strategie

In deze tijd staat de beleving en ervaring van de klant meer dan ooit centraal. Het is dan ook belangrijk om verschillende kanalen op elkaar af te stemmen. Er kunnen op het gebied van Omni Channel strategie vier strategische elementen worden onderscheiden. Als eerste is er uiteraard de klant. Het is belangrijk de klant zo goed mogelijk te kennen. Zo wordt ontdekt wat hen beweegt en welke kanalen gebruikt worden om in contact te komen. Daarnaast is het essentieel om relevant te blijven voor je klant, zowel in assortiment als beleving.

De Customer Journey is het tweede aandachtspunt. De klant wordt als het ware tijdens de hele reis begeleid van product behoefte tot eerste aankoop en van terugkerend bezoek tot herhaal aankoop. Een uniforme merk beleving is als derde element van essentieel belang, waarbij met de tijd mee moet worden gegaan.

Tot slot is het belangrijk om de juiste systemen te integreren. Op het gebied van Retail en Ecommerce kan dat bijvoorbeeld betekenen dat de webshop volledig in de winkel geïntegreerd wordt. Databases kunnen daarbij gekoppeld worden net als betaal systemen. Daarbij is het weer van belang dat er sprake is van een duidelijke mobile strategie, zodat M-commerce ook meteen in het verhaal wordt meegenomen.

Voor Bristol blijft fysieke Retail op dit moment het belangrijkst. Daarbij wordt sterk ingezet op de klant in combinatie met merk beleving. De huis stijl in blauw/geel verandert in rood/wit. Bristol kan echter niet om het optimaliseren van de Omni Channel strategie heen. Op basis van strategische overwegingen is er voor wat betreft Ecommerce een belangrijke keuze gemaakt. De webshop wordt namelijk vooral ingezet als ondersteunend instrument met fysieke service- en afhaalpunten in de filialen. Maar er zijn zeker nog veel aandachtspunten om dit daadwerkelijk te kunnen bereiken.

Ook een Omni Channel ( Retail ) bedrijf worden?

Alle bedrijven in Retail, Groothandel of Merken hebben een uitgekiende Omni Channel strategie nodig om van meerdere kanalen gebruik te kunnen maken. De oplossingen en kennis die Ecommerce Result biedt, zijn voor elk bedrijf weer anders. Wij ondersteunen u graag bij het analyseren van vraagstukken, ontdekken van alternatieven en uiteraard bij het maken van keuzes. U kiest toch ook voor succes?

Ecommerce Result

Onafhankelijk advies voor Ecommerce IT oplossingen.

Ecommerce Result

  • Software / IT advies
  • Ecommerce Strategie
  • Interim Specialisten
  • Interim Projectmanagers
  • Interim Product Owners
  • Interim Online Marketeers