Om u te concentreren op het behouden van oude klanten of om middelen te besteden aan het werven van klanten? Dit is een vraag die moderne bedrijven tegenwoordig moeilijk kunnen beantwoorden. Hoewel de statistieken suggereren dat het vijf keer winstgevender is om klanten te behouden dan om nieuwe te werven, moeten bedrijven nog steeds aan beide aspecten werken om financieel te overleven. Cadeau kaart programma’s zijn naar voren gekomen als haalbare alternatieven die bedrijven helpen die balans te vinden tussen retentie en acquisitie. Momenteel is de wereldwijde markt voor cadeaubonnen $845 miljard waard. Dit cijfer toont de commerciële waarde van cadeaubonnen vandaag.

WAT IS OOK ALWEER DE DEFINITIE VAN EEN CADEAU KAART ?

Een cadeau kaart is een prepaid betaalpas die kan worden ingewisseld voor artikelen van een overeenkomstige waarde. Het wordt ook wel een cadeaubon genoemd. Deze kaarten zijn voor geladen met een vast geldbedrag en kunnen worden gebruikt als alternatief voor contant geld op locaties die ze accepteren. Een cadeau kaart kan bestaan in fysieke of digitale vorm, ook wel e-cadeau kaart genoemd. Hoewel retailers ze vaak gebruiken, maken cadeau kaart programma’s nu deel uit van de marketing strategieën van restaurants, luchtvaartmaatschappijen, streaming platforms en vele andere bedrijfsmodellen.

Er kan geen twijfel bestaan over de populariteit van cadeau bonnen wereldwijd. Momenteel groeit het samengestelde jaarlijkse groeipercentage (CAGR) van de wereldmarkt voor cadeau bonnen met 19,05%. Bovendien is volgens het onderzoek van Fiserv uit 2022 80% van de consumenten van plan dit jaar meer cadeaubonnen te kopen. Daarom moeten bedrijven op de juiste manier op de trend reageren door levensvatbare cadeau kaart programma’s te ontwikkelen.

WAAROM ZIJN CADEAU KAART PROGRAMMA’S ZO POPULAIR?

Uit de bovenstaande statistieken blijkt duidelijk dat cadeau bonnen nu een enorm onderdeel van ecommerce zijn geworden, en daar zijn veel redenen voor. In de eerste plaats lossen cadeau bonnen een uniek probleem voor klanten op. De meeste mensen hebben moeite met het kiezen van het perfecte cadeau om hun dierbaren bij speciale gelegenheden te geven. Zelfs na het kiezen van de cadeauartikelen moet men nog beslissen over specificaties zoals maat en kleur. Cadeau bonnen bieden echter een handige oplossing voor dat probleem. Mensen kunnen deze kaarten kopen en uitdelen zodat de ontvangers ze inwisselen voor hun gekozen items. Het lost ook het probleem op van het schenken van vrienden of familie die in steden of continenten wonen.

Evenzo profiteren bedrijven enorm van het uitgeven van cadeau bonnen. Ongeveer 10% van de cadeau bonnen wordt nooit gebruikt, terwijl 20% van de tegoeden nooit wordt ingewisseld. Daarnaast blijkt uit een recent onderzoek dat bijna 47% van de mensen één of meerdere ongebruikte cadeau bonnen heeft. Vandaar dat veel bedrijven winst maken door deze strategie toe te passen. Zelfs wanneer ze worden gebruikt, zijn cadeaubonnen nog steeds een belangrijke drijfveer voor hogere inkomsten. Dit komt omdat 60-70% van de mensen bij aankoop meer uitgeeft dan de waarde van de kaart. Ze zijn ook geweldig voor naamsbekendheid en klantenwerving, aangezien veel kaarten terechtkomen bij mensen die nieuw zijn in een bedrijf. Evenzo helpen ze klant verloop te voorkomen. Cadeau kaart programma’s zijn dus een win-winsituatie voor alle partijen.

HOE JE CADEAU KAART PROGRAMMA’S GEBRUIKT OM DE OMZET TE VERHOGEN

Het runnen van cadeau kaart programma’s vraagt om creativiteit en innovatie. Een goed uitgevoerd programma kan kleine bedrijven helpen groeien en grote bedrijven helpen hun marktdominantie te behouden. Cadeau bonnen zijn flexibel genoeg om op verschillende manieren te gebruiken, maar hier zijn vijf effectieve strategieën om te proberen:

MAAK CADEAU BONNEN ZICHTBAAR EN AANTREKKELIJK

Cadeau kaart programma’s kunnen alleen succesvol zijn als er voldoende bekendheid is met het bestaan ervan. Bedrijven moeten zich inspannen om de bekendheid van hun cadeau bonnen te vergroten. Dit betekent strategisch adverteren voor hen op elk mogelijk platform. Aangezien fysieke cadeaubonnen populairder zijn, moet u ervoor zorgen dat ze gemakkelijk te vinden zijn op uw fysieke locaties. Maak op dezelfde manier gebruik van uw online marketingkanalen – websites, pagina’s op sociale media, marktplaatsen voor cadeaubonnen – om uw fysieke en digitale kaarten te laten zien. Ook is het ontwerp van de cadeaubon een aspect dat de meeste merken over het hoofd zien. Onderscheid uw bedrijf door visueel aantrekkelijke ontwerpen te maken die de aandacht van klanten trekken.

RICHT JE OP DE VAKANTIES

Mensen zijn vaak het meest vrijgevig tijdens Kerstmis, Pasen en andere feestdagen. Volgens het onderzoek van Blackhawk Network dat zich uitstrekte over tien landen, ging 45% van de vakantie-uitgaven in 2021 naar cadeau bonnen. Daarom vormen de feestdagen een opmerkelijke kans voor bedrijven om hun cadeau kaart programma’s te versnellen. Ontwerp unieke cadeau bonnen voor de respectievelijke feestdagen en bied tijdgebonden aanbiedingen om het vliegen van de plank te krijgen.

GEBRUIK ALS STIMULERING

Uw bedrijf kan cadeau bonnen gebruiken als strategische oplossing voor verschillende problemen, bijvoorbeeld product retouren en terugbetalingen. In plaats van cashback aan te bieden wanneer klanten om terugbetaling vragen, kunnen in plaats daarvan cadeaubonnen van dezelfde waarde worden gegeven. Hierdoor worden retouren en terugbetalingen sneller verwerkt. Het zorgt er ook voor dat die klanten naar uw bedrijf moeten terugkeren om het geld te gebruiken. Zo voorkom je klant verloop. Op dezelfde manier kunt u de prestaties van werknemers stimuleren en verbeteren door middel van cadeau kaart programma’s. Beloon uitstekende werknemers met cadeau bonnen om de concurrentie en productiviteit op de werkplek te stimuleren.

AANBIEDINGEN OP CADEAUBONNEN

Een andere geweldige manier om succesvolle cadeau kaart programma’s te creëren, is door aantrekkelijke deals aan te bieden. Bied bijvoorbeeld gratis cadeau bonnen aan wanneer klanten kaarten van een bepaalde waarde kopen. Kortingen op aankopen met cadeaubonnen tot een bepaalde waarde zijn ook een goed idee. Hoewel het lijkt alsof het bedrijf geld verliest, leveren dergelijke deals uiteindelijk winst op. Dit komt omdat de meeste mensen meer zullen uitgeven dan de waarde van de cadeau bonnen wanneer ze verhuizen om ze in te wisselen.

INTEGREREN IN LOYALITEITSPROGRAMMA’S

Bedrijven die loyaliteitsprogramma’s uitvoeren, kunnen cadeau bonnen opnemen in hun beloningssysteem. Deze cadeau bonnen kunnen kortingen en spaarpunten aanvullen of vervangen. Bovendien kan uw bedrijf deelnemers gratis cadeau bonnen sturen op hun verjaardagen of jubilea van hun eerste aankoop. Het op deze manier integreren van loyaliteits- en cadeau kaart programma’s is een trefzekere manier om klantenbinding te verbeteren.

Tot slot bieden cadeau kaart programma’s een aanzienlijk potentieel voor hogere omzet en bedrijfsgroei. De resultaten die het programma genereert, zijn afhankelijk van de strategieën die de campagne aandrijven. Gebruik daarom de vijf uitstekende methoden die hierboven zijn voorgesteld om vandaag uitstekende resultaten voor uw bedrijf te genereren.

Ecommerce Result

Onafhankelijk advies voor Ecommerce IT oplossingen.

Ecommerce Result

  • Software / IT advies
  • Ecommerce Strategie
  • Interim Specialisten
  • Interim Projectmanagers
  • Interim Product Owners
  • Interim Online Marketeers