Ondanks dat M-commerce in verhouding sneller groeit dan E-commerce is er toch ook sprake van een bizarre groei van de wereldwijde Ecommerce. Het rapport van eMarketer laat zien dat er dit jaar sprake is van een waarde van 1,69 biljoen euro. De voorspelling luidt bovendien dat de groei in de komende jaren niet te stuiten zal zijn. In 2020 zal de wereldwijde omzet op het gebied van Ecommerce stijgen naar 3,6 biljoen euro. Het gaat hierbij om de online verkopen, waarin tickets en reizen niet zijn meegenomen. Voor de online retail voor dit jaar is de voorspelling dat er een groei van 23,7 procent zal zijn. Investeer dus in loyale klanten door toepassing van Customer Lifecycle Management!

Aandeel Ecommerce van totale retailomzet stijgt

Het aandeel van Ecommerce zal ten opzichte van de totale retailomzet stijgen. Het is dan ook belangrijk om de focus te richten op online verkoop. Dat geldt niet alleen voor de B2C maar juist ook voor de B2B en C2C sector. Iedereen weet dat het lastig kan zijn om nieuwe klanten te werven. Dat verdient dan ook de nodige aandacht. Het is echter tevens van belang om klanten te binden. Een eenmalige klant is namelijk een verloren (dure) klant. Customer Lifecycle Management is een instrument dat ingezet kan worden om klanten vaker te laten terugkomen.

Customer Lifecycle Management

Customer Lifecycle Management en klantwaarde optimalisatie gaan hand in hand samen. Communicatie met de klant is hier het sleutelwoord. Dat geldt niet alleen voor het directe contact. Ook het verborgen contact, zoals het surfgedrag en aankoopgedrag speelt daarbij een rol.

Data analyse vormt de basis om tot het ideale plan van aanpak te komen. Het achterhalen van de reden van actief aankoop gedrag biedt de mogelijkheid op het perfecte moment met de klant te communiceren. Dat leidt weer tot een hogere conversie op de communicatie. Door op het goede moment contact te leggen, wordt dat eerder als een service beschouwd en niet als hinderlijk ervaren.

Ontwikkel de juiste strategie

Een voordeel van het toepassen van klantwaarde optimalisatie en Customer Lifecycle Management is de meetbaarheid. Dat er sprake is van meetbaarheid betekent ook dat er sprake is van de mogelijkheid invloed uit te oefenen. Zo kunnen resultaten steeds verder worden verbeterd. Overigens is communicatie niet het enige middel dat ingezet kan worden om een klant een klant te laten blijven.

Ecommerce Result kent de mogelijkheden om een klant ook klant te laten blijven. Middelen die nodig zijn om ook van de groei van de wereldwijde Ecommerce te profiteren. Onze experts staan u daarin graag bij met het ontwikkelen van de beste strategie. Of met betrekking tot de implementatie van een compleet klantwaarde optimalisatie en Customer Lifecycle Management traject. De toepassing van de combinatie van middelen en instrumenten op het gebied van Ecommerce is onze kracht, waar u van profiteert.