Apps Mobiel Ecommerce vormen een efficiënt verkoopkanaal op mobiele apparaten. Retailers met een shopping-applicatie zien een duidelijk verkoopstijging via de app. 52 procent van alle online transacties is een Apps Mobiel Ecommerce transactie. Dat laat een lichte stijging zien in vergelijking met vorig jaar. Deze informatie komt voort uit het zesmaandelijkse State of Mobile Commerce Report van Criteo.

In Nederland is er op het gebied van online retail in 37 procent van de verkopen sprake van een mobiele transactie. Apps in Ecommerce leiden consumenten gemakkelijk door het verkoopproces. De klant wordt bij de ingang aan de hand genomen en tot de uitgang begeleid. Op een mobiele website moet de klant nog vaak zelf de weg vinden. Het is niet vreemd dat apps Mobiel Ecommerce tot een drie keer hogere conversie leidt in vergelijking met een mobiele website.

 

 

Apps Mobiel Ecommerce

Op het gebied van Ecommerce en dan vooral met betrekking tot mobiele devices is er een opvallend verschil. De smartphone wordt vaker gebruikt om online te winkelen dan een tablet. De smartphones lopen qua verkopen via apps ver op kop en de tablets blijven daarin achter. Om een beeld te schetsen: 70 procent koopt via de smartphone en 30 procent via de tablet. Deze gegevens hebben betrekking op de mobiele verkopen van het tweede kwartaal in 2016.

Het is op zich logisch dat de smartphone vaker gebruikt wordt voor online shoppen. De consument is tegenwoordig vergroeid met het toestel. Je hebt de webwinkel praktisch in de hand. De stap om online te shoppen is daardoor klein. Als je dan ook nog door het verkoopproces wordt begeleid via de app dan is de buit voor de webwinkelier binnen.

Overigens is het nog interessant om te vermelden dat de iPhone voor online aankopen vaker gebruikt wordt dan Android toestellen. In vergelijking met vorig jaar is er wel een grotere groei in percentage bij gebruikers van Android toestellen. De iPhone blijft de Android devices echter nog voor.

Omnichannel strategie

Voor online retailers is het belangrijk om aandacht te besteden aan Mobiele Ecommerce als onderdeel van de Omnichannel strategie. De online verkopen via mobiele devices nemen alleen maar toe. Het aanbieden van een mobiele website of app is een onmisbaar extra verkoopkanaal naast de bestaande (web)winkel.

Apps Mobiel Ecommerce hoeft geen doel op zich te zijn, maar kan geïmplementeerd worden binnen het bedrijf. Door de Omnichannel strategie op de juiste manier vorm te geven, is er sprake van een conversie optimalisatie en een significante verhoging van de klantwaarde. Voorkom dat u de boot mist en uw omzet ziet teruglopen.

Ecommerce Result

Onafhankelijk advies voor Ecommerce IT oplossingen.

Ecommerce Result

  • Software / IT advies
  • Ecommerce Strategie
  • Interim Specialisten
  • Interim Projectmanagers
  • Interim Product Owners
  • Interim Online Marketeers