Uit het rapport 2017 Mobile 500 van Internet Retailer blijkt dat er sprake is van een grote groei in M-commerce. Bij de grote spelers is er dit jaar zelfs sprake van een groei van meer dan 53 procent. De rol van mobiel commerce groeit aanzienlijk harder in vergelijking met E-commerce in algemene zin. As er naar Amerika gekeken wordt, dan is er sprake van een groei van 14,6 procent bij e-commerce en van een groei van M-commerce van 56,2 procent. Daaruit blijkt maar weer eens het belang voor retailers en groothandels om niet achter te blijven en de webwinkel of website ook voor mobiel gebruik te optimaliseren.

 

 

 

 

Groei mee

Consumenten kiezen voor gemak bij het shoppen. Dat is ook een reden dat er massaal onderweg of op de bank gewinkeld wordt met de smartphone of tablet in de hand. Het inrichten van het mobiele kanaal, zoals een mobiele website en/of app en de optimalisatie daarvan spelen uiteraard een belangrijke rol om mee te kunnen groeien. De interface dient namelijk op mobiel gebruik worden afgestemd. Bovendien speelt de laadtijd van een mobiele website een zeer belangrijke rol.

Een ander vereiste is dat klanten ook mobiel kunnen afrekenen en dan het liefst volgens de meest gangbare online betaalmethode. Een belangrijk aspect in Nederland bij het optimaliseren van mobiel commerce is namelijk het implementeren van de meest gangbare betaalmethode iDeal gekoppeld aan de mobiele apps van de banken. Overigens zijn er veel meer online betaal toepassingen beschikbaar, zodat eveneens voor een combinatie van mobiele betaalmethodes gekozen kan worden. Daarnaast zijn nieuwe betaal oplossingen op komst naar Europa als Apple Pay, Google Wallet, Samsung Pay en AliPay.

Als er geen actie wordt ondernomen om mee te groeien in M-commerce, dan betekent dat er niet alleen nu al, maar zeker ook in de toekomst sprake zal zijn van een teruggang van de omzet. Dit geldt niet alleen voor de grote spelers in de wereld, maar zeker ook voor kleine en middelgrote bedrijven die zich richten op consumenten of actief zijn in de B2B business.

Advies nodig over M-commerce?

Wie mee wil groeien met de toenemende rol en populariteit van M-commerce is gebaat bij een gedegen advies. Daarmee kan Ecommerce Result u van dienst zijn. Wij adviseren u niet alleen bij de integratie van mobiele betaalmethoden, maar eveneens met betrekking tot de mobiele interface, de laadsnelheid en achterliggende techniek van mobiele sites. De grootste webwinkels hebben reeds een investering gedaan op het gebied van M-commerce en een grote groei doorgemaakt via het mobiele verkoop kanaal. De verwachting is bovendien dat de mobiele verkopen alleen maar toenemen. E-commerce kan naar onze mening dan ook niet meer zonder M-commerce.

Ecommerce Result

Onafhankelijk advies voor Ecommerce IT oplossingen.

Ecommerce Result

  • Software / IT advies
  • Ecommerce Strategie
  • Interim Specialisten
  • Interim Projectmanagers
  • Interim Product Owners
  • Interim Online Marketeers