Tot wel 50 procent besparen op je Ecommerce platform– en IT-kosten. Hoe realistisch is dat? Met de mogelijkheden van een SAAS oplossing en cloud hosting is dat zeer realistisch. Het geld dat je uitspaart, kun je rendabel investeren. In gerichte marketingcampagnes, bijvoorbeeld. Of in een betere inrichting van de customer journey en uitbreiding van je assortiment. Optimalisatie van de businesscase wordt dat ook wel genoemd. Er gaat een belangrijke stap aan vooraf: afscheid nemen van je huidige “Old School” IT oplossing(en) en kiezen voor SAAS platform.

De Ecommerce sector wist zich in korte tijd te ontwikkelen tot een van de meest succesvolle en snelst groeiende sectoren ter wereld. Wat eind jaren negentig van de vorige eeuw aarzelend begon met een handvol platforms, groeide uit tot big business. Iedereen zoekt, koopt en handelt online. De drempel om een webshop in de lucht te brengen, is laag. Echter, De uitdaging om hem in de lucht te houden en winstgevend te blijven, wordt steeds groter. Als je geen ultra-specifieke niche bedient, is de concurrentie moordend.

Dat de sector zo snel tot wasdom kwam, is mede te danken aan de faciliterende rol van de grote, internationale software- en IT-bedrijven. Ze brachten allemaal hun eigen systemen op de markt en beloofden stabiliteit en flexibiliteit inéén. Hier hing (en hangt) vaak wel een stevig prijskaartje aan. Niet alleen voor de aanschaf en licenties, ook voor de servers die je gebruikt, het onderhoud en de beveiliging. En elke functionele uitbreiding of aanpassing kost je een lieve duit zonder dat je garanties krijgt voor toekomstbestendigheid. Kiezen voor SAAS is vaak de beste oplossing.

Cruiseschip of speedboot?

Inmiddels is Ecommerce in een nieuwe fase beland. Steeds meer webwinkeliers kiezen voor SAAS. Sterker nog: SAAS oplossingen en cloud hosting zijn in toenemende mate essentieel voor resultaatvolle Ecommerce activiteiten. Het loont dan ook zeer de moeite om een kritische analyse los te laten op het Ecommerce systeem dat je momenteel in gebruik hebt.

Voldoet je huidige platform aan je wensen en eisen? Wegen de kosten op tegen wat je minimaal aan capaciteit, functies en beveiliging nodig hebt? Kun je snel genoeg schakelen? De kans is groot dat je schrikt van de kosten en ontdekt dat je allerlei toeters en bellen helemaal niet nodig hebt. Dan is deze vraag plausibel: waarom bedien ik mijn klanten met een log cruiseschip, terwijl ze waarschijnlijk beter uit zijn met een maximaal wendbare speedboot die in de toekomst naar mijn wensen mee groeit?

Minder kosten, meer flexibiliteit

Er bestaat een uitstekend alternatief: kiezen voor SAAS. Zoals veel bedrijven hun standaard IT-processen in toenemende mate geheel of gedeeltelijk naar de cloud migreren, ligt daar ook de toekomst van je Ecommerce platform. Bekende en minder bekende tech bedrijven bieden flexibele oplossingen. Het voordeel is: je betaalt alleen voor hetgeen je werkelijk gebruikt. Bovendien profiteer je automatisch van de laatste technologieën, zónder extra investeringen in je ‘eigen’ IT-infrastructuur. Dus: meer flexibiliteit én minder kosten.

Bekende voorbeelden zijn Azure van Microsoft en GCP van Google. Met Azure en het Google Cloud Platform haal je een op elk moment schaalbare IT-omgeving in huis. De infrastructuur én de kosten bewegen mee met de traffic op jouw applicatie. Je krijgt toegang tot innovatieve data oplossingen die je helpen je klanten beter te bedienen. Ook Amazon gooit hoge ogen. Niet voor niets wordt deze gigant de ‘koning van cloud computing’ genoemd. Met Amazon Web Services heb je de mogelijkheid om je platform op een betaalbare manier onder te brengen in de cloud, op een manier die jou past. Er zijn veel mogelijkheden en aanbieders. Uiteraard zetten we ze tijdens een persoonlijk gesprek voor je op een rij.

Kiezen voor SAAS in de cloud betekent in essentie dat je je IT-infrastructuur, je platform en je software aan een gespecialiseerde partij uitbesteedt. Dit kan op verschillende niveaus. Het belangrijkste voordeel is de ongelimiteerde capaciteit. Hierdoor is de snelheid van je Ecommerce platform onder alle omstandigheden gegarandeerd. Ook tijdens piekuren. Dit is een enorm pluspunt, want snelheid is cruciaal voor de prestaties van je platform. Laat je klanten langer dan een paar seconden wachten, vanwege topdrukte, dan gaat je concurrent er met de omzet vandoor. Daarnaast is snelheid van je webshop een belangrijk criterium in de ranking bij zoekmachines als Google en Bing.

Voordelen van kiezen voor SAAS

Capaciteit en snelheid zijn niet de enige voordelen. SAAS oplossingen zorgen ook voor:

 • maximale, wereldwijde toegankelijkheid, ook mobiel;
 • automatische back-ups en security-updates;
 • maximale schaalbaarheid mits ondergebracht in passende Cloud Hosting;
 • toegang tot innovatieve functionaliteiten;
 • continue doorontwikkeling van de oplossing;
 • betaalbaarheid.

Naast snelheid is betaalbaarheid inderdaad een van de grotere voordelen van kiezen voor de SAAS. Je houdt er geen eigen IT-infrastructuur op na, hoeft niet te investeren in upgrades en bent geen geld meer kwijt aan je IT-dienstverlener. Je betaalt alleen die capaciteit en functionaliteiten die je werkelijk gebruikt. Tot 50 procent aan kosten besparen is eerder regel dan uitzondering. Dat geld investeren in extra  marketinginspanningen zorgt voor de bekende “flying wheel” en significante businesscase verbetering.

 

Ecommerce Result

Onafhankelijk advies voor Ecommerce IT oplossingen.

Ecommerce Result

 • Software / IT advies
 • Ecommerce Strategie
 • Interim Specialisten
 • Interim Projectmanagers
 • Interim Product Owners
 • Interim Online Marketeers