Google Penguin 4 is de laatste Google algoritme aanpassing die als update vanaf 23 september 2016 wereldwijd is uitgerold. De belangrijkste wijziging is, dat er voortaan sprake is van een real-time algoritme. Penguin is ingevoerd in 2012 en tot voorheen was het zo dat er regelmatig updates plaatsvonden. Na een update was er dan steeds sprake van een verschuiving in de zoekresultaten doordat alle websites beoordeeld werden. Zo’n abrupte aanpassing komt nu met de wijziging naar real-time veranderingen niet meer voor. Er is echter nog een andere belangrijke verandering. Google Penguin 4  biedt namelijk de mogelijkheid om aparte onderdelen van een website te beoordelen. Dit in plaats van het beoordelen van een complete website.

 

Google Penguin 4

Het nieuwe Google Penguin 4 algoritme heeft als doel om de kwaliteit te beoordelen van links tussen websites. Als dat tegen de richtlijnen is dan kan er een devaluatie plaatsvinden. Op die manier wordt “over-optimalisatie” en webspam tegengegaan. Er vallen volgens Google verschillende aspecten onder webspam. Daarbij kan er namelijk ook gedacht worden aan keyword stuffing, cloaking en het automatisch genereren van content. Op het gebied van SEO-optimalisatie zijn er vele instrumenten om een goede positie in de Google zoekresultaten te scoren. Relevante links van en naar andere websites, maar ook kwalitatieve content is essentieel voor een goede vindbaarheid in de Google zoekresultaten.

Content Marketing als machtig instrument

Met Content Marketing is er qua organische vindbaarheid in de Google zoekresultaten voor bedrijven nog veel winst te behalen. Een bedrijf dat organisch goed gevonden wordt in de zoekmachine trekt namelijk meer klanten aan. Als de content op een website op de juiste manier is ingericht, biedt dat een hogere kans op conversie. Bezoeker wordt dan klant. Content Marketing is overigens een breed begrip. Het gaat namelijk niet alleen om tekst, maar ook om video’s en afbeeldingen. Bovendien kan de tekst weer op veel aspecten betrekking hebben. Bijvoorbeeld op nieuws, maar ook ten aanzien van diepgang door achtergrondinformatie te bieden. Daarnaast kunt u bij content ook nog denken aan infographics, reviews, blogs en E-books.

Google waardeert een website met een rijkdom en diversiteit aan content. Het gaat er tegenwoordig om dat bezoekers kwalitatieve content gepresenteerd krijgen. De ranking van uw website zal daardoor hoger zijn in de zoekresultaten van Google. Net als dat kwalitatieve links op basis van Google Penguin 4 gewaardeerd worden. Voor een juiste toepassing van Content Marketing zijn instrumenten onmisbaar. Een goed CMS-systeem is nodig zodat redacteuren gemakkelijk hun content kunnen publiceren op de website. Op het gebied van Ecommerce is een PIM-systeem een belangrijk middel voor het optimaliseren van content. De basis begint dan ook bij de keuze voor de juiste middelen om tot een ideale strategie te komen op het gebied van Content Marketing.

Ecommerce Result

Onafhankelijk advies voor Ecommerce IT oplossingen.

Ecommerce Result

  • Software / IT advies
  • Ecommerce Strategie
  • Interim Specialisten
  • Interim Projectmanagers
  • Interim Product Owners
  • Interim Online Marketeers