De Nederlandse online modewereld heeft er een belangrijke mode-zoekmachine bij: Lyst. Eind januari maakte de internationale Ecommerce-onderneming bekend zijn pijlen ook op Nederland te gaan richten, kort daarna ging het NL-platform live. Lyst zal de online modewereld zeker opschudden, maar biedt ook nieuwe omzetperspectieven voor de vele in mode gespecialiseerde webwinkels die in Nederland actief zijn.

Lyst (www.lyst.com) werd in 2010 opgericht door de Engelse mode- en internetondernemers Chris Morton en Seb Trepstra. In korte tijd groeide hun initiatief uit tot het grootste mode-zoekplatform ter wereld. Vorig jaar draaide het platform een omzet van 325 miljoen dollar, waarmee ten opzichte van 2017 een groei van 45 procent werd gerealiseerd.

Door één online winkeldeur naar 5 miljoen producten

Lyst.com biedt consumenten via één platform efficiënt toegang tot het aanbod van duizenden online modewinkels. Samen zijn ze goed zijn voor meer dan 5 miljoen producten van 12 duizend merken en modehuizen. Het afgelopen jaar maakten meer dan 70 miljoen online shoppers uit 120 landen gebruik van het platform. Daarmee is Lyst.com niet alleen een relevant zoek- en verkoopkanaal, maar ook een onuitputtelijke databron voor wereldwijde modetrends.

Lyst.com was al eerder actief op de Italiaanse, Spaanse, Duitse en Franse e-commerce modemarkt. Mede dankzij de Franse investeerder LVMH Luxury Group kan het platform verder worden uitgerold. Daarbij staan onder andere Japan en Rusland op de lijst. De te verwachten lancering van een eigen platform in Nederland (www.lyst.com.nl) is nu ook een feit. Bestaande Nederlandse platforms krijgen er met Lyst.com een geduchte concurrent bij.

Ecommerce-markt blijft groeien met mode als koploper

Is er op de Nederlandse online modemarkt plaats voor nog een vergelijkings- en bestelplatform? Gaan we af op modenieuwssite Fashion United, dan zijn de signalen positief. De Belgische redactie meldde op basis van het meest recente Shopping Tomorrow Consumentenonderzoek dat Nederlandse consumenten de komende vijf jaar steeds meer online gaan winkelen. De experts achter dit onderzoek verwachten dat 44 procent van alle consumentenbestedingen in 2023 lopen via het internet!

Het CBS onderschrijft deze trend. In 2018 kocht 78 procent van alle Nederlanders wel eens iets via het internet, wat weer twee procent meer is dan in 2017. Daarbij ontpoppen vooral ook 65-plussers zich als fervente online shoppers, getuige het CBS-trendverslag waarin je deze percentages terugvindt. En welke producten zijn het populairst? Je raadt het al: mode- en sportartikelen. De online modewereld neemt 56% van alle online aankopen voor zijn rekening. Ongetwijfeld gaat de internationaal succesvolle mode-zoekmachine Lyst.com met zijn gebruiksvriendelijke reputatie daar een aanzienlijk deel van veroveren. We blijven het voor je volgen.

 

 

Ecommerce Result

Onafhankelijk advies voor Ecommerce IT oplossingen.

Ecommerce Result

  • Software / IT advies
  • Ecommerce Strategie
  • Interim Specialisten
  • Interim Projectmanagers
  • Interim Product Owners
  • Interim Online Marketeers