Online winkelen is ongetwijfeld een belangrijk onderdeel van ons leven nu. Terwijl de e-commerce-industrie zich blijft uitbreiden, blijven er nieuwe ontwikkelingen en trends opduiken. Gen Z-klanten domineren momenteel de populatie van online shoppers, en misschien hebben e-commerce-eigenaren zich daarom moeten aanpassen door snellere en koelere manieren te ontwikkelen om met hun websites en producten te communiceren. Misschien was dat de stuwende factor voor de forse toename van de interesse en het gebruik van spraakgestuurd zoeken. In een poging om tijd en multitasking te besparen, beginnen gebruikers nu over te stappen van de conventionele stijl van het gebruik van de zoekbalk naar gesproken zoekopdrachten.

Op dit moment blijkt uit onderzoek dat ongeveer 41% van de volwassenen minimaal één keer per dag voice search gebruikt. Daarom lopen e-commerce winkels die niet zijn geoptimaliseerd voor gesproken zoekopdrachten, winstgevende leads mis die de verkoop zouden kunnen stimuleren.

WAT IS SPRAAKGESTUURD ZOEKEN?

Spraakgestuurd zoeken is een technologie waarmee gebruikers op internet kunnen zoeken door de woorden hardop uit te spreken in plaats van ze in de zoekbalk te typen. Het omvat de introductie van virtuele assistenten vergelijkbaar met Google, Alexa, Siri en Cortana op e-commerce websites en apps om klanten in staat te stellen financiële transacties te initiëren. Deze opwindende nieuwe functie wordt mogelijk gemaakt door spraak herkennings technologie.

WAAROM UW E-COMMERCE MERK EEN STEM ZOEKEN NODIG HEEFT IN UW WEBSITE-STRATEGIE

Er zijn tal van redenen waarom e-commerce merken gesproken zoekopdrachten op hun website moeten implementeren. Laten we eens kijken naar de 5 belangrijkste redenen om mee te doen aan deze nieuwe trend.

STIMULEERT VERKEER EN VERHOOGT CONVERSIES

Van spraakgestuurd zoeken is bekend dat het de conversie met 50% en de verkoop met 25% verhoogt. Wanneer een gebruiker bijvoorbeeld een gesproken zoekopdracht uitvoert op Google en uw site de informatie bevat die de gebruiker nodig heeft, wordt uw pagina aan hem voorgesteld. Daarom wordt er meer verkeer naar uw webpagina geleid, wat mogelijk bijdraagt aan het genereren van leads en conversies.

VERGROOT UW CONSUMENTENBEREIK

Met een gesproken zoekopdracht kunt u meer consumenten bereiken dan met de traditionele zoekopdracht in de zoekbalk. Door uw SEO-strategie te optimaliseren met SEO voor gesproken zoekopdrachten, vergroot u uw kansen om de topposities op SERP’s te krijgen aanzienlijk. Bijgevolg zou u een goede klantenbasis kunnen verzamelen die de verkoop zou kunnen stimuleren. Ook wordt uw SEO op alle fronten positief beïnvloed.

PERSONALISEERT DE KOOPERVARING VAN DE GEBRUIKER

Door het gemak van een gesproken zoekopdracht is de kans groter dat mensen deze interactiemethode gebruiken. Daarbij zijn waardevolle persoonsgegevens beschikbaar voor verzameling en analyse. Als gevolg hiervan wordt u verrijkt met meer gegevens om de winkelervaring voor de gebruikers te personaliseren. Dit maakt de suggestie van producten aan de gebruikers mogelijk op basis van hun zoekopdracht en andere personalisatie diensten.

HANDIG IN EEN DIGITALE WERELD

Waarom typen als je kunt praten? Iedereen houdt van gemak, en de handsfree voice search-optie biedt precies dat. Klanten genieten van een snellere, gemakkelijkere en eenvoudigere manier om hun favoriete producten te kopen.

VERWACHT OM TE BLIJVEN GROEIEN

Afgaand op onderzoeksresultaten die suggereren dat spraakgestuurd zoeken in 2023 $ 80 miljard zal opleveren, is het niet verkeerd om te zeggen dat spraakgestuurd zoeken nog maar aan de oppervlakte komt. Gesproken zoekopdrachten zullen naar verwachting groeien in populariteit en aantal gebruikers. Daarom moeten e-commercebedrijven hun platform en websites optimaliseren om mee te evolueren met de trend van gesproken zoekopdrachten.

 

Concluderend is spraakgestuurd zoeken nog relatief nieuw in vergelijking met de traditionele zoekmethode. Naarmate meer mensen ermee vertrouwd raken en de technologie verbetert, zal het opnieuw afstemmen van uw SEO-strategieën om voice search mogelijk te maken verplicht zijn voor uw e-commerce merk. Spring op de voice search-trein en genereer vandaag nog verkeer naar uw site.

Ecommerce Result

Onafhankelijk advies voor Ecommerce IT oplossingen.

Ecommerce Result

  • Software / IT advies
  • Ecommerce Strategie
  • Interim Specialisten
  • Interim Projectmanagers
  • Interim Product Owners
  • Interim Online Marketeers