Thuiswinkel.org heeft het nieuwe keurmerk Thuiswinkel Zakelijk gelanceerd. Het keurmerk is gericht op B2B ecommerce. Bedrijven in deze sector krijgen de mogelijkheid om een certificaat te verkrijgen van Thuiswinkel.org. Het keurmerk Thuiswinkel Zakelijk richt zich daarbij vooral op de wet-en regelgeving in de zakelijke markt.

Bedrijven die het keurmerk voeren, hebben het voordeel zekerheid te kunnen bieden aan webwinkels. Daarbij draait het om aspecten, zoals veiligheid en betrouwbaarheid op het vlak van B2B Ecommerce. De introductie van het keurmerk is onder meer gebaseerd op de vervaging van de grens tussen B2C en B2B Ecommerce. Zo blijkt dat een kwart van de consumentgerichte leden van Thuiswinkel.org al rechtstreeks aan bedrijven verkoopt. Andersom zet de B2B sector eveneens stappen in de richting van de consument.

Thuiswinkel Zakelijk zekerheden

Bedrijven hechten aan zekerheid als er zaken worden gedaan. Er wordt extra zekerheid geboden met het keurmerk Thuiswinkel Zakelijk. Bedrijven die het certificaat toegekend hebben gekregen, onderscheiden zich met het bieden van extra zekerheid. Er zijn in totaal acht zekerheden: 1. Het bedrijf bestaat, 2. Nederlands recht van toepassing, 3. Helder aanbod, 4. Duidelijk orderproces, 5. Transparante prijzen, 6. Veilige betaalomgeving, 7. Zorgvuldige omgang met persoonsgegevens en 8. Klachtenbemiddeling en geschillen bij een rechter.

Ook in de zakelijke branche wordt waarde gehecht aan veilige en betrouwbare bedrijven waarmee zaken kunnen worden gedaan. In de B2B branche is er doorgaans sprake van grote bedragen. In dat kader wordt extra waarde gehecht aan veiligheid, betrouwbaarheid en zekerheid.

Maak het onderscheid

Het is belangrijk om in de B2B Ecommerce branche als bedrijf het verschil te maken. Het keurmerk Thuiswinkel Zakelijk is een aspect waarmee uw bedrijf zich kan onderscheiden. Er zijn echter nog veel meer aspecten van belang om uniek te zijn. Uitbreiding van uw onderneming kan op meerdere manieren vorm krijgen. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat het debiteurenrisico ontbreekt. Dat geldt ook voor de toepassing van uniforme communicatie. Dat is een belangrijk instrument dat net als het keurmerk Thuiswinkel Zakelijk vertrouwen schept bij de eindgebruiker. Bovendien worden de merkwaarden van uw bedrijf daardoor extra ondersteund. Het succes dat u kunt behalen, is het grootst als uw bedrijf ten aanzien van meerdere aspecten het onderscheid maakt.

Oplossing voor uw bedrijf

De ideale B2B Ecommerce oplossing is voor elk bedrijf verschillend. Maak een goed plan om vervolgens bij uw businesscase de juiste keuzes te maken tav pricing, platform, storefront, (self-service)organisatie, fullfillment etc.  U kunt daardoor het onderscheid maken en uw concurrenten voor zijn.

Ecommerce Result

Onafhankelijk advies voor Ecommerce IT oplossingen.

Ecommerce Result

  • Software / IT advies
  • Ecommerce Strategie
  • Interim Specialisten
  • Interim Projectmanagers
  • Interim Product Owners
  • Interim Online Marketeers