Gedegen en gedetailleerde productinformatie versterkt je concurrentiepositie en verbetert je conversieratio. Naarmate je productaanbod toeneemt, zul je steeds professioneler invulling moeten geven aan Product Information Management (PIM). Maar investeren in PIM roept vragen op. Wat zijn de voordelen? Hoe kies je een systeem op maat? Je kunt onze PIM-whitepaper gratis downloaden op Ecommerceresult.com

Investeren in PIM? Laat je bijpraten en adviseren

Investeren in PIM is geen kleinigheid. Het gaat om een substantiële uitgave. Dus moet het managementsysteem dat je kiest perfect zijn afgestemd op jouw Ecommerce-activiteiten en lang meegaan. Dat betekent: moeiteloos en zonder extra kosten mee evolueren met assortimentsuitbreidingen en de verdere ontwikkeling van je Omni-Channel strategie. Investeren in PIM kun je maar beter in één keer goed doen. Dan krijg je er het maximale voor terug.

Waarom kun je niet om PIM heen als je een succesvolle rol wilt spelen in de wereld van Ecommerce? Omdat gedetailleerde, consistente en relevante productinformatie van toenemende betekenis is in de customer journey. Productinformatie, in de vorm van een accurate beschrijving, aangevuld met specificaties, gebruiksdata, instructievideo’s en reviews, is een serieuze sales driver. Als de consument bij jou geen adequate productdata vindt, raak je klanten kwijt aan de concurrent die zijn zaken wel voor elkaar heeft. Zonder PIM blijven verkoop- en omzetkansen onbenut. PIM trekt nieuwe klanten aan en bindt bestaande klanten. PIM is niet alleen belangrijk voor B2C bedrijven maar juist ook voor B2B!

Kies je PIM-momentum, maar wacht niet langer dan strikt noodzakelijk

Iedere ondernemer heeft zijn eigen moment om te investeren in PIM. Vaak is dat de vergroting en verbreding van het productaanbod. Ook Omni-Channel-ambities kunnen een aanleiding zijn. Een als je grote volumes draait met veel productmutaties, is PIM een onverbiddelijke must. Zodra je merkt dat het verzamelen, aanmaken, updaten en uploaden van productinformatie onevenredig veel tijd en moeite gaat kosten en foutgevoelig wordt, is dat hét signaal om het avontuur serieus aan te gaan.

Want een avontuur is het, het keuzeproces dat aan de aanschaf en implementatie vooraf gaat. Er zijn veel systemen op de markt en het aanbod groeit nog steeds. Het is geen sinecure om zonder diepgaande kennis vast te stellen welke systematiek in welke prijscategorie optimaal op jouw wensen en groeiambities aansluit. Afgaan op een persoonlijke demonstratie vanuit de leverancier is risicovol, want elke leverancier heeft korte en lange termijn belangen bij de verkoop van zijn systeem. Je betaalt niet alleen voor de licentie en implementatie maar ook, jaar in jaar uit, voor updates en onderhoud.

Download onze gratis, op de praktijk geënte PIM-whitepaper

Ecommerce Result adviseert en begeleidt al jaren kleine en grote Ecommerce-bedrijven bij de keuze en implementatie van PIM-systemen. We kennen de markt, we kennen de aanbieders, we weten welke kortingen haalbaar zijn. We kennen de sleutelvoorwaarden voor een effectieve implementatie en staan ons mannetje bij contractonderhandelingen en voortgangsbewaking. We zijn erop gespitst om voor onze klanten het beste uit de markt te halen. Investeren in PIM begint met een onafhankelijk en deskundig advies. En geloof me, dat advies verdient zichzelf terug!

Wat is en doet PIM precies? Wie zijn de aanbieders? Welke winst boek je na een succesvolle implementatie? Op wat voor investering moet je globaal rekenen, geredeneerd vanuit jouw huidige en toekomstige Ecommerce-activiteiten? Welke voetangels en klemmen kom je tegen? Antwoorden op deze en andere vragen, ontleend aan de praktijk, vind je in onze speciale Ecommerce Result PIM-Paper. Ook jij kunt deze must-have gratis downloaden van EcommerceResult.com

 

 

 

 

 

Ecommerce Result

Onafhankelijk advies voor Ecommerce IT oplossingen.

Ecommerce Result

  • Software / IT advies
  • Ecommerce Strategie
  • Interim Specialisten
  • Interim Projectmanagers
  • Interim Product Owners
  • Interim Online Marketeers