KLANTWAARDE OPTIMALISATIE EN CUSTOMER LIFECYCLE MANAGEMENT

Klantwaarde en klant retentie is tegenwoordig essentieel in elk bedrijf. Nieuwe klanten werven kost meer dan het behouden van bestaande klanten. In Ecommerce is dit veel eenvoudiger in te richten dan in een “analoge” organisatie. Door te meten en alle beschikbare data te combineren is de klantwaarde zeer goed te beïnvloeden. Vragen als ‘hoe haal ik meer waarde uit een klant die al eens wat bij me gekocht heeft’ en ‘hoe kan ik deze klant vaker laten terug komen’ worden via de inzet van de juiste systemen en processen beantwoord.

 

MIJN BEDRIJF

Wat kan ik doen om de klantwaarde van mijn klanten te verhogen?

Het voor de eerste keer binnen halen van een klant kost de meeste inspanningen. Het opbouwen van een relatie met uw klanten kost tijd en veel geld. Als u de klant eenmaal heeft weten te overtuigen van de unique selling points van uw bedrijf is klantbehoud veel minder kostbaar. Maar hoe haalt u nou daadwerkelijk meer waarde uit de klant die al een keer bij u heeft gekocht? Klantwaarde optimalisatie is een combinatie van strategie, cultuur, systemen en data analyse. Inzicht krijgen in de Customer Journey van uw klanten is de basis van Customer Lifecycle Management. Hoe meer klanten uw bedrijf, product of dienst als relevant ervaren hoe beter u in staat bent om hun gedrag te beïnvloeden.


HOE DAN?

Hoe kan klantwaarde optimalisatie in mijn bedijf werken?

Om klantwaarde optimalisatie te realiseren, is goede communicatie met de klant essentieel. Naast één op één communicatie met de klant, is data analyse van het aankoopgedrag en het surfgedrag essentieel. Op deze manier bouwen we aan een zogenaamd 360 graden beeld van de klant. Wanneer bekend is wat een klant drijft in z’n aankoopgedrag, kan op het juiste moment relevante communicatie plaatsvinden. Hoe groter de relevantie op het juiste moment, des te groter is de conversie op uw communicatie en wordt deze niet als onwenselijk beschouwd maar als service. Dit lijkt eenvoudig, maar dat is het in de praktijk zeker niet. Er komt veel bij kijken, zowel op IT gebied als binnen de organisatie. Dit vereist specifieke kennis en ervaring.

Klantwaarde optimalisatie door Predictive Analytics

Wanneer de basis ingrediënten voor klantwaarde optimalisatie en customer lifecycle management zoals hierboven omschreven, zijn ingevuld, is de volgende stap het voorspellen van het gedrag van uw klanten. Daarvoor zetten we Predictive Analytics methoden in. Wanneer u kunt voorspellen wat uw klanten wanneer en zelfs waar zullen gaan kopen, is het eenvoudiger om nee-verkopen te voorkomen wat een verbeterde service beleving tot gevolg heeft. Daarnaast zorgt het voor een betere voorraad positie wat uw cashflow positief beïnvloedt.

RECENTE BLOGPOSTS

Benieuwd hoe u de waarde van uw Ecommerce klanten kunt verhogen?

NEEM DIRECT CONTACT OP
BEKIJK ONZE REFERENTIES

Geheel vrijblijvend natuurlijk